Welcome, Guest

TOPIC: Stevige fiets voor fietsvakantie met kids

Aw: Stevige fiets voor fietsvakantie met kids 21 Aug 2007 11:23 #1560

  • Willem Jongman
  • OFFLINE
Als je tassen, kinderen in zitjes en ook nog eens een kar tegelijk wilt vervoeren is dat wel erg veel. Hoeveel kinderen gaat het om, hoe oud zijn ze, en doe je dit in je eentje?
Als je de fiets zo zwaar gaat belasten heb je een stevige herenfiets nodig. Zelfs de beste damesfiets zal een zwabberbak blijken. Goede fietsen voor serieus vakantiegebruik zijn er vanaf zo'n 1000 euro. Je kunt dan denken aan de Fahradmanufaktur T400 of de Avaghon Series in Deore uitvoering. Vind je dat te duur, dan kun je ook een goede tweedehands fiets kopen. Een oudere stalen Koga koop je voor verrassend weinig geld. Steek ook je licht eens op op het forum van de wereldfietser: www.wereldfietser.nl
Willem
The administrator has disabled public write access.

Aw: Stevige fiets voor fietsvakantie met kids 26 Mei 2007 21:40 #1490

  • sandra
  • OFFLINE
Hallo Yolanda,

Het is net als met auto's. Neem je genoegen met een Golf, of ga je voor de BMW of Mercedes? Bedenk goedf wat je met je fiets wil doen.
Het verbaast mij niets dat de standaard fietsenmaker je de Gazelle Medeo adviseert. Het is waarschijnlijk de beste fiets die hij in z'n assortiment heeft. Merken als Snel, Santos en Koga beginnen zo'n beetje waar de 'standaardmerken' ophouden.
Santos staat bekend om zijn goede prijs-kwaliteitverhouding. Je kunt bij Santos je fiets echt volledig op maat laten maken, maar ook kiezen voor een min of meer standaardmodel. Een echte maatfiets kies je alleen maar als een normale fiets jou niet past. De meeste mensen hebben geen maatfiets nodig.
Koga is ook een supermerk, maar blijkt toch steeds weer relatief aan de prijs te zijn.
En dan zijn er natuurlijk nog veel meer fietsen die het overwegen waard zijn. De beroemde Giant Expedition bijvoorbeeld.

Mijn ervaring is dat de gemiddelde fietsenmaker niets van fietsvakanties weet. Hud dat in je achterhoofd bij adviezen. Mijn Gazelle Medeo was na 3 jaar (inclusief aantal vakanties, kinderzitjes etc.) aan het einde van z'n latijn. De Koga Randonneur die ik nu heb is absoluut veel beter.

Ik zou sterk overwegen om een herenmodel te nemen. Herenfietsen zijn wat stijver, en zeker met bagage + kinderzitjes is dat echt een must. Veel damesfietsen gaan wat zwabberen als ze zwaar beladen zijn.

Ontzettend veel informatie over de aanschaf van een vakantiefiets vind je op het forum van www.wereldfietser.nl.

Succes,
Sandra
The administrator has disabled public write access.

Stevige fiets voor fietsvakantie met kids 26 Mei 2007 21:02 #1489

  • Yolanda
  • OFFLINE
Ik ben op zoek naar een stevige tour fiets, waar ik een kind vóór, een kind achter en een fietskar of follow-me achter kan hangen. En natuurlijk bagage voor en achter. Nogal wat eisen dus...
Momenteel fiets ik op een stads-hybride, giant melbourne met 7 versnellingen, te weinig en de fiets is zwaar.
Bij mijn zoektocht naar een nieuwe hoor ik diverse verhalen; de standaard fietshandelaar zegt dat alleen de gazelle medeo trekking sterk genoeg is. Bij de specialist <adventure bikes>, die geen standaard merken verkoopt, wordt me een op maat te bouwen Santos aangeraden. De medeo vanaf 850,-, de Santos begint bij 999,- (en gaat door tot 2799,-!).
Ik zie bij Aldi volgende week een Tracking Star trekking bike voor 349,- in de aanbieding. Dan denk ik; zou die het aankunnen? Waarom niet?
Wie heeft ervaring, is zelf al eens op zoektocht geweest naar een goede fiets? Is het echt nodig om zo'n dure te kopen? Heeft iemand ervaring met de Tracking Star (vorig jaar ook bij Aldi in de verkoop). Waar moet ik op letten?
The administrator has disabled public write access.
Powered by Kunena Forum