Welcome, Guest

TOPIC: aanhangfiets, tandem of follow-me?

Aw: aanhangfiets, tandem of follow-me? 31 Dec 2005 07:21 #19

  • Bendiks Westerink
Hallo,

Wij gebruiken een tandem (kind-voor). Dit bevalt goed. Onze dochter van net 4 heeft er de afgelopen fietsvakantie 800 km. op gezeten! Meetrappen is nu nog incidenteel, maar dat komt nog wel. Dit soort tandems worden gemaakt door www.nijland.com of www.familietandem.nl/ Nieuw allebei vrij kostbaar (ca. 1600 euro zeker). Maar ook wel 2dehands te krijgen. Zie www.marktplaats.nl Maar ja, hoe krijg je die in Spanje?!
Trouwens met 6 jaar zou ik zeggen, zelf fietsen, maar ik weet natuurlijk niet hoe de situatie in Spanje is. Zo'n kleine fiets gooi je ook zo achter in de auto.

Groet,
Bendiks
The administrator has disabled public write access.

Aw: aanhangfiets, tandem of follow-me? 31 Dec 2005 07:21 #18

  • Willem Jongman
Willem Jongman Status:


Wij gebruiken een tandem met lage (kinder)achterkant van het Engelse Thorn: www.sjscycles.com zowel voor schoolvervoer (vooral vroger) als ook voor vakantie. Behalve die van ons is er ook eentje voor drie personen, dwz voor een volwassene en twee kinderen.. Die van ons laat zich in elk geval heel makkelijk als solofiets rijden. Verder is er sinds kort een duurder model met Rohloff naaf.
Thorn levert internationaal, en die van ons werd voor vrij weinig geld opgestuurd naar Nederland.
Zie www.tandemclub.nl/Kinderen_verhalen.html voor onze ervaringen.
Wjzijn erg tevreden. Onze oudste fietst inmiddels zelf op een vakantiefiets, zodat onze jongste nu achterop de tandem rijdt. Dat duurt nog wel enkele jaren. Alles bijeen zullen we er een jaar of 8 plezier van hebben gehad, en we zullen er bij verkoop best nog wat voor terugkrijgen. Volgende wek gaan we weer op pad.
Van harte aanbevolen,
Wim
The administrator has disabled public write access.

aanhangfiets, tandem of follow-me? 31 Dec 2005 07:20 #17

  • Bruno Sauer
Hallo,

ik ben een fietsende vlaming die reeds 10 jaar in Spanje woont, de laatste 4 jaar in Valencia en ben de enige vader die zijn kinderen (3 jaar en 6 jaar) met de fiets naar school brengt. Tot nu toe heb ik dat met een dubbele kinderkar gedaan maar de oudste wordt te groot voor de kar zodoende moet ik een nieuw sisteem kopen om beiden naar school te brengen. Nu weet ik niet wat de beste formule is : een aanhangfiets met bijkomend zitje achteraan, een tandem (en waar kan ik daar informatie over vinden?), of de Follow me ? Mijn bijkomende probleem is dat ik alleen moet terugkomen naar huis met aanhangfiets of tandem of Follow me want in de namiddag worden ze opgepikt met de auto. Goede raad is altijd welkom.
The administrator has disabled public write access.
Powered by Kunena Forum