Welcome, Guest

TOPIC: Tent voor vier personen

Aw: Tent voor vier personen 23 Jan 2006 02:27 #335

  • Dulle
Vorig jaar kampeerden wij met 1 kind en komende zomer met 2 (dan 1 en 3½ jaar oud). We doen dat in de Vaudé Opera. Het grote nadeel is dat het 1 grote cabine is waar je dus als ouders niet meer de privacy van die oude tunnel meer in hebt.

Voor de rest: alleen maar voordelen. Ventilatie is uitstekend, ruimte enorm (rechtop aankleden), de cabine fungeert als box/speelruimte met halfopen deur, in de voorruimte kun je dus goed koken, het gewicht is laag, het opzetten een makkie (eerst buiten dan binnen). Zeker in onze eerste week met veel regen en wind bleek dit een goed toevluchtsoord.

Kosten 500 euro. Duurzaamheid weet ik (helaas) nog niet.
The administrator has disabled public write access.

Aw: Tent voor vier personen 21 Jan 2006 19:19 #333

  • Sandra
Wij hebben gelukkig heel andere ervaring met de MultiNova. Ons model is iets ouder, wel een kilo zwaarder, maar daardoor wel een prima tentdoek.
Bij ons hang je de binnentent met klitteband in de buitentent, super handig.
Ook de tent in twee delen splitsen (en dus twee tenten maken) gaat zonder problemen. En is inderdaad heel handig!

Sandra
The administrator has disabled public write access.

Aw: Tent voor vier personen 21 Jan 2006 18:43 #332

  • Petra P.
Hallo,

Afgelopen zomer heben wij 3 maanden gefietst met onze jongens, en de Birdland Multi ova dus driftig getest, zie voor een verslag en ervaringen met de tent onze site www.fietsreizigers.nl . De versie van de tent die wij hadden (de 2005 dus) had nieuw en nog lichter doek dat vreselijk uitzette (bij kou en regen) en kromp (bij hitte). Bij elk buitje moesten we rap de tent uit om de boel op te spannen, en als we niet snel genoeg of niet 'thuis'waren liep het regenwater van de buitentent aar binnen via het grondzeil.
Dat was erg jammer, verder beviel de tent uitstekend: wij en de kids ieder onze eigen slaaptent, enige leefruimte daar tussenin, ruime en prima toegankelijke bagagepunten en veel ventilatiemogelijkheden. En hij staat snel en strak.
Bij terugkomst hebben we de tent teruggebracht naar Spacsport, waar we 'm gekocht hadden, omdat we vonden dat je bij een tent van € 1000 toch wel mag verwachten dat je door kunt slapen bij een buitje. Spac heeft flink z'n best voor ons gedaan: Birdland bleek failliet en degene die nu (onder dezelfde naam) doorstart wilde de garantie eigenlijk niet overnemen. Gelukkig heeft Spac kunnen regelen dat we toch een nieuwe tent krijgen, we wachten nu dus op de Multi Nova van 2006.
Ik hoop dat de bevestigigng van de binnententen dan ook wat slimmer is opgelost: dat waren in onze versie ringetjes met pennetjes die zeeeeer moeizaam in elkaar pasten, zodat het splitsen van de tent in 2 stukken (lijkt ons erg leuk) nu niet lukte.

Succes met je keuze!
Petra P.
The administrator has disabled public write access.

Aw: Tent voor vier personen 21 Jan 2006 02:20 #323

  • Redactie
Hallo Erik,

We zijn gelijk even gaan neuzen op de genoemde site. En zijn weer wat tenten tegengekomen die prima passen in het tentenoverzicht op deze site (minimaal 4 personen - maximaal 10 kilo). Die gaan we dus toevoegen. Bedankt voor de tip!

Sandra
The administrator has disabled public write access.

Aw: Tent voor vier personen 21 Jan 2006 02:14 #322

  • Erik
Vorig jaar stonden wij voor eenzelfde keuze. Wij wilden veel ruimte en toch een redelijk gewicht. Na lang zoeken zhebben we uiteindelijk de Femund Big 4 Camp van Helsport aangeschaft. De tent is heerlijk ruim. Heeft ook nog eens een redelijke hoogte en weegt maar 5,6 kg (incl bijpassend grondzeil)
Met slecht weer kan ons hele gezin (2 volw en 3 kinderen 9, 13 en 17 jaar) er in bivakeren en hebben we voldoende ruimte om te koken. De tent is naar mijn weten alleen verkrijgbaar bij Breedeveld in Lweiderdorp. Zie ook www.helsport.com
Voor de twee oudste kinderen hebben we de Ogre Thumb van Ramble(2,7 kg) aangeschaft.

Erik
The administrator has disabled public write access.

Aw: Tent voor vier personen 31 Dec 2005 09:00 #185

  • Bendiks Westerink
Vorig jaar (2003) heb ik uitvoerig gezocht naar een betaalbare, niet al te zware tent voor onze fietsvakantie met 2 jonge kids. Uiteindelijk een tent gekocht bij Perry Sport. Weegt een kilootje of 7 a 8. Is goed bevallen. Het is een tunneltent met aan beide kanten een slaapcabine. Is goed bevallen. Alleen de eerste keer zaten er verkeerde stokken bij. Maar dat heeft Perry netjes opgelost door tijdelijk een andere tent mee te geven (we waren al op de camping...). Gelukkig was dit een weekendje met Pinksteren en niet tijdens de fietsvakantie. De tent bevalt verder goed. Is natuurlijk geen Birdland, maar ja kost ook maar iets van 300 euro. En ik dacht, als de tent het gehad heeft, dan willen de kids vast wel in hun eigen tentje. Type is iets met Mountain. Maar dit verandert jaarlijks. Let op aanbiedingen. De onze was een aanbieding in maart 2003.
Groetjes,
Bendiks
The administrator has disabled public write access.
Powered by Kunena Forum