Welcome, Guest

TOPIC: Fietskar of aanhangfiets?

Aw: Fietskar of aanhangfiets? 31 Dec 2005 07:28 #26

  • Willem Jongman
Ik zie net dat fietsbouwer en fietsguru Marten Gerritsen voor 125 euro een oude Burley kar aanbiedt: www.m-gineering.nl/index2.htm Dan weet je tenminste zeker dat er geen gevaarlijke defecten aan zitten. Drie jaar zul je er allicht nog plezier van hebben, en daarna misschien nog een tijdje als bagagekar.
Wim
The administrator has disabled public write access.

Aw: Fietskar of aanhangfiets? 31 Dec 2005 07:27 #25

  • Willem Jongman
Sorry, ik heb je niet goed gelezen: het gaat je vooral om het vervoer naar school. Dan is een (grote) kar als de Dolphin misschien toch nog wel handig, want de combinatie kind achterop en aanhangfietsje is niet echt stabiel. Wij hadden daarvoor toen we in Engeland woonden een oude tweedehands kar. Die hingen we destijds achter de tandem zodat er zelfs drie kinderen (en soms in een voorzitje nog een vierde) mee konden. Die kinderkar is helaas nu zover afgeragd dat ik niet meer bereid ben hem je te verkopen. Denk eraan dat je dus achter een tandem wel nog een kar kunt hangen, maar niet achter een aanhangfietsje.
Wim
The administrator has disabled public write access.

Aw: Fietskar of aanhangfiets? 31 Dec 2005 07:27 #24

  • Willem Jongman
Tja, 4,5 jaar is op het randje. Je dochter kan schat ik nog een jaar in een kar, maar daarna echt niet meer. Tegelijk is 4,5 jaar een tikje jong voor een aanhangfiets of kindertandem. Toch zou ik zelf voor die laatste oplossing kiezen (als je kind allang genoeg is), omdat het meer op de toekomst is gericht. Wel moet je dan het programma aan de omstandigheden aanpassen. Zorg dat er zoveel mogelijk iemand achter de aanhangfiets fietst om de situatie in de gaten te houden. Het grootste probleem is dat je dochter in slaap kan vallen. Je voelt dat wel aan je stuur, want dan gaan ze een beetje schommelen (ze vallen er heus niet gelijk af). Let dus op, vooral in warm weer, en beperk de dagafstanden. Het verschilt erg van kind tot kind of ze daadwerkelijk in slaap vallen, maar ik vermoed dat het alleen dit jaar nog een (beheersbaar) risico zal opleveren. Uiteraard beveel ik in alle gevallen een helm aan. Overigens kun je kinderkarrren ook huren, zodat je het dit jaar nog met een kar doet, en volgend jaar met een aanhangfietsje, of zelfs een echte tandem.
Zelf geef ik namelijk de voorkeur aan een echte tandem (met lage achterkant) boven een aanhangfietsje, omdat het gewoon veel beter fietst, maar het principe (wel trappen niet sturen) is daarbij hetzelfde, net als het risico van indommelen.
Zie voor onze ervaringen www.tandemclub.nl/Kinderen_verhalen.html
Ik moet dat verhaal inmiddels wel weer wat updaten, maar voor jullie is dat nog niet van belang.
veel plezier,
Wim
The administrator has disabled public write access.

Fietskar of aanhangfiets? 31 Dec 2005 07:27 #23

  • Marjorie
Dochter is nu 4.5 jaar, en aangezien zoon van 3 niet meer in het fietszitje aan het stuur past, moet nu een andere oplossing gezocht. Vooralsnog voor het vervoer van en naar school toe. Fietskarren als die van Hema en Halfords (nu in het krantje) zijn geen optie, want daarbij zit dochter al met haar hoofd tegen het dak. Nu dacht ik aan de Kidcar, die is kennelijk hoger dan gebruikelijk, maar kennelijk ook erg zwaar.
De Dolphin is volgens de Fietsersbond-test geschikt voor kinderen tot ca. 2.5 jaar, dus dat is ook geen optie. Nu twijfel ik. Een fietskar of misschien toch een aanhangfiets ? Het lijkt me zo gevaarlijk dat dochter zo in haar up en helemaal los achter aan mijn fiets bengelt. Zie ik nu beren op de weg ? Wie heeft ervaringen ?
Marjorie
The administrator has disabled public write access.
Powered by Kunena Forum