Welcome, Guest

TOPIC: Fietskar achter aanhangfiets?

Aw: Fietskar achter aanhangfiets? 31 Dec 2005 07:30 #30

  • Willem Jongman
Wat wel heel goed gaat is een bagagekar achter een echte tandem met lage (kinder)achterkant. Voor ons was dat een van de redenen om zo'n tandem te kopen. Zie: www.tandemclub.nl/Kinderen_verhalen.html#Update_Jongman_1 voor onze ervaringen. Wij hebben achter deze mtb tandem een wat oudere Challenge/Bever bagagekar, de voorloper van de huidige Radical kar. Dat rijdt prima. Het grote voordeel van zo'n echte tandem is dat het ding gewoon veel stijver is. Had je toch al een nieuwe vakantiefiets nodig, dan is het financieel niet eens zo onaantrekkelijk (1200-1800 euro, dus net zo duur als een gewone vakantiefiets plus een redelijke goed aanhangfietsje). Thorn, de maker van onze tandem levert ook een driepersoons tandem (1 volwassene en 2 kinderen), en sinds kort ook een prachtig exemplaar met Rohloff naaf (maar dat is wel prijzig).
Veel plezier,
Wim
The administrator has disabled public write access.

Aw: Fietskar achter aanhangfiets? 31 Dec 2005 07:30 #29

  • Eli
Afdalen kan dan dus niet. Dus, de Holterberg of de schellingwouderbrug is erg lastig. Het is een beetje als een zeer lange vrachtwagen
slecht remmen, want je rem is niet gemaakt voor zoveel massa en bovendien drukt de massa behoorlijk door
Slecht sturen want de aanhanger giert uit.
Het helpt wel als je de volumineuze dingen in de kar doet zoals matje etc, dan is het minder massa, maar het blijft een verre van ideale combinatie.
The administrator has disabled public write access.

Aw: Fietskar achter aanhangfiets? 31 Dec 2005 07:29 #28

  • Sandra de Geeter
Hoi,

Wij hebben nooit zelf de kar achter de aanhangfiets gehad, maar wel eens een familie ontmoet die wel zo rondreed. En met plezier. Dus het kan wel. Je bent alleen wel heel erg lang en wat minder wendbaar natuurlijk.

Stoeltjes: na jaren op de grond gezeten te hebben, hebben wij vorig jaar van die Thermarest-stoeltjes gekocht. Dat zijn een soort hoezen die je om een dubbelgevouwen thermarest (of ander merk) matje scuijft en met een soort gespje maak je daar een stoeltje van. Weegt niets en neemt nauwelijks ruimte in (past bij ons precies in de tas met de tent erbij).
Persoonlijk vind ik het toch wel prettig om die stoeltjes te hebben; vooral omdat je wat steun in je rug hebt. Andersoortige kampeerstoeltjes (met pootjes en zonder rugleuning) zouden voor mij geen toegevoegde waarde hebben. We merken dat stoeltjes de kinderen ook rust geven, ze kunnen zich wat beter ontspannen en zitten rustiger te eten.

Groetjes,
Sandra
The administrator has disabled public write access.

Fietskar achter aanhangfiets? 31 Dec 2005 07:29 #27

  • Josien
Hoi mede-fietskampeerders! Wie heeft er weleens gefietst met een bagagefietskar (wij hebben een Radical Design) achter een aanhangfiets (Burley Piccolo)? Graag jullie ervaringen! En we twijfelen of we voor de drie kinderen van die kleine lichtgewicht stoeltjes mee zullen nemen op fietsvakantie. Of toch twee weken hangen op een picknickkleed. Met eten lijkt me die stoeltjes wel handig. Maar zo hebben we natuurlijk wel steeds meer spullen. Wie heeft meer tips en ideeen? Josien.
The administrator has disabled public write access.
Powered by Kunena Forum