Welcome, Guest

TOPIC: Versnellingen op aanhangfiets?

Aw: Versnellingen op aanhangfiets? 15 Mrt 2010 20:33 #3000

  • Silvie
  • OFFLINE
Wij hebben een add-bike met drie versnellingen. Onze ervaring is dat de kinderen meestal willekeurig in een versnelling fietsen en alleen schakelen als wij dat aangeven. Voor hogere snelheden (bijvoorbeeld wind mee) is het wel handig dat ze wat zwaarder kunnen trappen omdat ze anders het gevoel hebben in het luchtledige te trappen. Bergop heb je aan drie versnellingen niet genoeg en doen ze er dus ook niet zo veel toe. Onze kinderen trappen zo goed mogelijk mee, en krijgen bij steile hellingen het verzoek de benen vooral stil te houden zodat de aanhangfiets niet te veel wiebelt.
The administrator has disabled public write access.

Aw: Versnellingen op aanhangfiets? 04 Mrt 2010 20:38 #2961

  • josien van baare
  • OFFLINE
Wij hebben de Burley met 7 versnellingen en de addbike met 3. Versnellingen zijn geen overbodige luxe, je kind trapt dan altijd in het eigen tempo en kan bij hellinkje op- hellinkje af (is een viaduct ook al) lekker meetrappen. Al roep ik bij het naar beneden gaan vaak \"benen stil\" omdat de aanhangfiets anders toch wel wat wiebelig wordt met een enthousiaste snelfietser achterop.
The administrator has disabled public write access.

Aw: Versnellingen op aanhangfiets? 04 Mrt 2010 09:26 #2958

  • sandra
  • OFFLINE
Voor de aanhangfiets is het net zoals als met je eigen fiets. Een hoog tempo in een lichte versnelling betekent heel snel trappen.
Als je alleen in vlak terrein fietst en een niet te hoog tempo hebt, dan gaat het prima zonder versnelling (dat is tenminste onze ervaring). In de heuvels of bergen zijn versnellingen op de aanhangfiets eigenlijk een must. Als je héél langzaam bergop gaat, dan is het erg fijn als je kind goed kan meetrappen. Heeft hij geen versnelling, dan kan hij weinig doen, want het is te zwaar. En van de heuvel af ligt het tempo veel hoger; zonder versnelling moet een kind razendsnel trappen om nog wat weerstand te voelen (of het moet natuurlijk de voeten stil houden).
The administrator has disabled public write access.

Versnellingen op aanhangfiets? 04 Mrt 2010 08:50 #2957

  • Judith
  • OFFLINE
Hoe zijn de ervaringen met wel of geen versnellingen op een aanhangfiets? Hoe fietst het voor een kind als er geen versnellingen zijn op de aanhangfiets en het tempo is redelijk hoog?
The administrator has disabled public write access.
Powered by Kunena Forum