Welcome, Guest

TOPIC: 6-persoons tent

Aw: 6-persoons tent 31 Dec 2005 07:35 #40

  • Marjorie
Hoi,

Ik ben eigenlijk heel erg benieuwd hoeveel gewicht het scheelt als je 1 zon binnentent thuis laat. Ik zit me af te vragen of je voor 4 personen een ander type tunnelvision kunt kopen en dan de binnentent te vervangen door 2 kleine...vandaar dat ik ben geinteresseerd in het gewicht van de binnentent.

Groeten,
Marjorie
The administrator has disabled public write access.

Aw: 6-persoons tent 31 Dec 2005 07:35 #39

  • Jeroen
Wij hebben pas de Eurka Tunnelvision TF gekocht. Een goedkopere versie van de standaard Tunnel Vision, alleen te koop bij Bever Zwerfsport, voor ? 400. Het is officieel een 8 persoons tent, 2 slaapcabines, maar met 8 volwassenen wordt wel krap... Wij slapen in 1 cabine met 2 volwassenen, een peuter en een baby. Er zou nog wel een kind bij kunnen. Je kunt natuurlijk ook de kinderen in de andere slaapcabine laten slapen, maar ik laat liever 1 cabine thuis, zodat je een grote leefruimte binnen hebt. De tent is 2 m. hoog en op te zetten door 1 persoon. Hij weegt 10,5 kg en dat vindt ik de limit. Meer info op www.bever.nl. Succes met uitzoeken!
The administrator has disabled public write access.

Aw: 6-persoons tent 31 Dec 2005 07:34 #38

  • Peter Velle
Wij denken aan de VAUDE Badawi II. Een zespersoontent met een heel ruime leefruimte.
The administrator has disabled public write access.

Aw: 6-persoons tent 31 Dec 2005 07:34 #37

  • Nico
Sandra de Geeter schreef:

By the way, je kunt natuurlijk ook gewoon voor twee tenten kiezen.Inderdaad, zo hebben wij het opgelost.
Wij hadden een Macpac citadel, groot genoeg voor drie personen.
toen we met zijn vieren waren hebben na wikken en wegen een tweede citadel bijgekocht.

Als argument gold vooral dat veel tenten die meer dan 3 personen huisvesten, vaak gelijk een stuk groter zijn en daardoor moeilijker voor 1 persoon op te zetten. Voordeel is dan dat 1 de tenten opzet terwijl de andere de kinderen in de gaten kan houden.
Verder vond ik de kwaliteit van de grotere tenten toen tegenvallen.
Omdat we al een tent hadden en deze feitelijk af zouden schrijven en een gelijke kwaliteit wilden werd het erg duur.

Ook de verdeling op defiets is makkelijker, in iedere achtertas zit er ??n.

Ik ken trouwens ook mensen die met de meest goedkope tent op stap gaan en gewoon een nieuwe goedkope halen als de eerste het begeeft.
The administrator has disabled public write access.

Aw: 6-persoons tent 31 Dec 2005 07:34 #36

  • Sandra de Geeter
Hoi Hella,

Via de mail hadden we hier ook al even contact over gehad, maar ik zal mijn reactie ook op dit forum plaatsen. Wellicht hebben andere mensen er dan ook wat aan.

Zelf zijn wij bijzonder tevreden met de Multinova van Birdland (www.birdland.nl). Eigenlijk zijn het drie tenten in ??n. Zet je hem compleet op, dan heb je een een lange tunneltent, met twee slaapcabines. Je kunt de tent echter ook splitsen in een klein tentje met leefruimte (Supernova) ?n een kleintentje zonder leefruimte (Nova). Ideaal dus als je ook eens zonder kids weggaat, of als de kinderen straks iets groter zijn en graag zelf een tent willen.
De slaapcabines zijn in principe (ruime) tweepersoons. Een baby of peuter kun je er best bij in hebben, maar het wordt wat krap. Nu heb ik wel eens gehoord (nooit gezien) dat je ipv de gewone slaapcabine, ook kunt kiezen voor een ruimere cabine; die gaat dan nog een stukje door in de bagagepunt. Drie personen (zeker kinderen) kun je dan goed kwijt. Hoe het lukt als ze wat groter zijn, weet ik niet, omdat ik die binnentent dus nog nooit zelf heb gezien.
Neem gewoon eens contact op met Birdland (zit in Maarsbergen), daar kunnen ze je ongetwijfeld verder helpen.

By the way, je kunt natuurlijk ook gewoon voor twee tenten kiezen.

Groetjes en ik ben heel benieuwd waar jullie op uitkomen,
Sandra
The administrator has disabled public write access.

6-persoons tent 31 Dec 2005 07:33 #35

  • Hella ten Oever
Wij zijn met twee volwassenen en vier kinderen. Wie heeft er tips voor een goede lichtgewicht tent voor 6 personen. Uiteraard te vervoeren op de fiets of in de fietskar. Of misschien een andere oplossing?
groet, Hella
The administrator has disabled public write access.
Powered by Kunena Forum