Welcome, Guest

TOPIC: versnellingen voor kind

Aw: versnellingen voor kind 26 Sep 2010 17:48 #3654

  • blokdoorn
  • OFFLINE
Ik heb soortgelijke ervaringen. Mijn technisch aangelegde zoon van 7 gebruikt uit zichzelf de achterderailleur van zijn Isla 24' niet bepaald efficient, op de juiste momenten (zoals heuveltjes e.d.) zijn dan enige instructies nodig.
Ook bij mijn dochter van 5 moet je, ook na meerdere dagen, geregeld instructies geven (op de Islabike 20). Het zijn fantastische fietsen, maar met kinderen van die leeftijd moet je toch je verwachtingen wat betreft afstand en fietstechniek aanpassen.

Om ook af en toe met ze grotere afstanden af te kunnen leggen, hebben wij een Hase Pino tandem gekocht. Duur, maar fantastisch! Hiermee leggen we met groot plezier flinke afstanden af terwijl ze toch ook hun bijdrage kunnen leveren.
The administrator has disabled public write access.

Aw: versnellingen voor kind 26 Sep 2010 14:47 #3652

  • Willem Jongman
  • OFFLINE
Ik denk dat je gewoon nog een beetje geduld moet hebben. Bij 16 inch fietsjes is er eigenlijk nauwelijks plek voor een derailleur, en naafversnellingen zijn eigenlijk evenmin een goed plan. Ze zijn loeizwaar, hebben een hogere interne weerstand, en kosten aardig wat. Het belangrijkste is echter dat kinderen op deze leeftijd er conceptueel gewoon allemaal nog teveel moeite mee hebben, de kracht missen om echt te klimmen, en evenmin de discipline om goed af te dalen. Het is gewoon nog te vroeg. De eerste fietjes waarmee het kan zijn de kleine 20 inch Islabikes. Wij hebben zelf met onze kleine kinderen in een heuvelachtig buitenland gewoond, en onze heel slimme dochter van 6 had best moeite met haar 20 inch fiets met achterderailleur versnellingen. Zodra er echt gefietst moest worden kwam de Thorn tandem met kinderachterkant eraan te pas. Ook daarna op een 24 inch fiets was het een tijdje zo dat de achterderailleur nog wel ging, maar de combinatie met de nieuwe voorderailleur toch erg moeilijk te snappen was. Dat duurt nog wel een paar jaar - maar het komt. Voor jongere kinderen vind ik de Islabike oplossing van een achterderailleur met een cassette met ruim bereik het beste. Pas vanaf een jaar of 9/10 heeft een voorderailleur zin.
Wim<br /><br />Bericht gewijzigd door: Willem Jongman, op: 2010/09/26 16:51
The administrator has disabled public write access.

Aw: versnellingen voor kind 07 Sep 2010 08:58 #3620

  • Sander
  • OFFLINE
Op zich denk ik dat een naaf versnelling de beste oplossing is voor jonge kinderen. Die werken het makkelijkste en mis schakelen kan eigenlijk niet. Er zijn 7-speed naven verkrijgbaar die in een 16 inch wiel passen. Je ziet ze onder andere in vouwfietsjes terugkomen dergelijke naven. Kan je niet een kindfiets vinden met een dergelijke naaf an kan je overwegen zo'n losse naaf apart te laten inbouwen bij een specialist op dit gebied (meestal zijn dat mensen die zich bezig houden met ligfietsen...).

Ik heb mijn vouwfietsje met 7 speed derailleur laten ombouwen naar een 3 keer 7 door een 3-speed naaf er extra in laten bouwen die ook een 7-speed cassette kon hebben. Kosten waren ongeveer 250 euro. Een 7 speed naaf zal waarschijnlijk ietsje duurder zijn maar niet veel (het bijzondere van mijn 3-speed naaf was dat er ook een cassette op kon en dat maakt 'm relatief wat duurder).

Ander voordeel van een naaf is dat het minder onderhoud vergt. Nadeeltje is dat het bereik minder flexibel is.
The administrator has disabled public write access.

versnellingen voor kind 06 Sep 2010 09:37 #3614

  • roco
  • OFFLINE
Hallo,

Wij willen een fiets met versnellingen voor onze zoon gaan kopen. Hij heeft nu op een simpel 16inch fietsje door de bergen gecrosst in Oostenrijk maar dat was het toch niet helemaal.

-Bestaan er eigenlijk al fietsen van 16inch met versnellingen? Ik kwam ze alleen tegen van 20inch.
-Vanaf welke leeftijd snappen ze zoiets?
-Hoeveel versnellingen is handig?
-Wat zijn de voor/nadelen van een naafversnelling of een derailleur versnelling?

Groetjes Corine
The administrator has disabled public write access.
Powered by Kunena Forum