Welcome, Guest

TOPIC: Kind op tandem

Aw: Kind op tandem 31 Dec 2005 07:43 #53

  • Fr?ric
Een tandem is echt fantastisch voor kinderen:

Ik gebruik hem voor mijn dochter 8j en zoon 4j.

Zie:
[url]http://freddooo.blogg.org
http://freddooo.blogg.org

Wij gaan er elke dag meer naar school. Soms leggen wij grote afstanden af (ca 40 km op 1/2 dag). Wij hebben zelfs met vier op de tandem gezeten.
The administrator has disabled public write access.

Aw: Kind op tandem 31 Dec 2005 07:43 #52

  • Marten Hoffman
Met dank aan Sandra voor de voorzet: op www.tandemclub.nl/tandem_vakantie.html#kinderen is het nodige te vinden over kinderen, tandems & fietsvakanties.

Kiddy Cranks werken gewoon goed: je kind kan op 'grote-mensenhoogte' meefietsen en je kunt gebruik maken van een gewone tandem. Een speciale fiets met extra-lage achterkant is dus (nog) niet nodig. Het aanbrengen van kiddy cranks is redelijk eenvoudig. Aanbeveling bij jonge kinderen, zeg maar onder de vier jaar: bevestig op de normale plaats een racestuur met de bogen omhoog gericht. Schroef ook onder de achterste zitplaats een racestuur met de boven omhoog gericht en met punten naar voren. Tussen de uiteinden van beide sturen maak je van houten of kunststof pijp een verbinding en je omwikkelt het geheel met tape of stuurlint. Effect: je kind kan zich ook links en rechts veilig vastgrijpen; het zit dus in een soort van kooi. Engelsen fietsen zo soms met slapende kinderen achterop!

Wanneer je kind wat groter wordt en het tandemrijden nog steeds leuk vindt: enkele merken maken een tandem met zeer lage achterkant, bijvoorbeeld de Trek T900.

Wil je meer weten: mail naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Veel plezier!

Marten Hoffmann
www.tandemclub.nl
The administrator has disabled public write access.

Aw: Kind op tandem 31 Dec 2005 07:42 #51

  • Sandra de Geeter
Op z??r korte termijn kun je ook op deze website uitgebreide informatie vinden over ouder-kind-tandems. We zijn hier momenteel hard mee bezig. We verzamelen hiervoor ook ervaringen van andere fietsers.

We zullen dit formumdraadje dan ook met belangstelling volgen. Ervaringen van formumbezoekers nemen wij graag over bij het hoofdstuk over tandems.

Ik heb alvast twee tips voor je:
www.tandemclub.nl (twee reisverhalen met verschillende soorten tandems)
www.lois.tk (foto's)

Groeten,
Sandra
The administrator has disabled public write access.

Kind op tandem 31 Dec 2005 07:42 #50

  • Anrde
Ik ben op zoek naar ervaringen van mensen die met kind als stoker op de tandem fietsen. Ervaringen met en zonder kiddy crank (extra trapstel).
Hoofddoel fietsvakantie.
The administrator has disabled public write access.
Powered by Kunena Forum