Welcome, Guest

TOPIC: Goed nieuws over Birldand Multinova

Aw: Goed nieuws over Birldand Multinova 02 Jul 2006 21:28 #654

  • Frans
wij hebben in mei van dit jaar (2006) birdland multinova gekocht. Tent bevalt goed (ritsen lopen lekker). Doek duidelijk afhankelijk van droog, nat weer; ene keer staat de tent lekker strak en andere keer schaam je je haast. Na nacht fikse regen hing buiten doek tegen binnendoek, maar we hielden het droog.
Andere kritiekpunten zijn dat buiten gaas deur niet vastgeritst kan worden aan andere buiten deur en dat de elastiekjes om de opgerolde buitendeur opgerold te houden snel breken. Ventilatie is goed en slim gedaan en apart bij te kopen vloerzeil is goed bevallen (wel extra werk, maar spaart je grondzeil!).
Daarnaast grote pré (zie ook diverse bijdrages Sandra elders op het net) dat kinderen apart slapen en toch bij je in de tent en dat je er ook twee tenten van kan maken.
Al met al :-)
The administrator has disabled public write access.

Aw: Goed nieuws over Birldand Multinova 16 Jun 2006 17:42 #615

  • Petra Peeters
Hallo,

Hier kan ik me helemaal bij aansluiten. Onze Birdland van vorig jaar voldeed inderdaad niet: vooral omdat het lichte doek veel te veel uitzakte. Dankzij de inspanningen van Spacsport in Nijmegen hebben we een complete nieuwe Multinova gekregen, versie 2006 dus. De ritsen lopen inderdaad veel beter (bij de oude versie liepen die voortdurend vast in het stof) en het buitendoek doet veel beter aan. We zijn er erg blij mee.
Wel kregen we er stokken bij die 2,5 cm te lang waren, dus check dat vooral voordat je afreist naar de camping!
The administrator has disabled public write access.

Goed nieuws over Birldand Multinova 15 Jun 2006 18:22 #614

  • Sandra
De Birldand Mulinova tent weet bij veel fietsende gezinnen de juiste snaar te raken, ook bij ons.
Wij zijn dan ook erg blij met deze tent, en hebben hem nu zo'n vier jaar in gebruik.
De laatste jaren hoorden wij echter zo nu en dan kritische geluiden over de tent. Zo waren wij zelf niet tevreden over de grondzeilen (zijn lek), en van meerdere mensen met een nieuwer (lichter) model hebben we nogal wat klachten over het tentdoek van de buitentent gehoord.

Vanochtend waren wij bij Birdland om wat dingen aan de tent te laten repareren. Ringetjes kapot, problemen met ritsen, gebroken stok etc. Met de nieuwe eigenaar (Birdland ging in de winter failliet, de voormalige eigenaar van Slee heeft het bedrijf nu overgenomen) ook gesproken over de problemen met de grondzeilen.
Alles bij elkaar zou het een zeer prijzige reparatie worden. Omdat de nieuwe eigenaar schoon schip wil maken met (kwaliteits)problemen van het verleden, heeft hij ons een complete nieuwe tent aangeboden voor slechts een klein bedrag. Na wat wikken en wegen hebben we besloten om het te doen.

Het nieuwe model heeft behoorlijk wat aanpassingen gekregen. Voor zover wij kunnen beoordelen ziet het er erg goed uit. Andere ritsen, ander materiaal, andere stokken etc.

We waren al heel blij met deze superpraktische tent, en nu lijkt het helemaal perfect te zijn!
Goed nieuws dus voor iedereen die overweegt om deze tent te kopen.

Sandra
The administrator has disabled public write access.
Powered by Kunena Forum