Welcome, Guest
 • Page:
 • 1
 • 2

TOPIC: fietsroutes met kinderen

Aw: fietsroutes met kinderen 20 Apr 2006 14:41 #505

 • Petra P.
De Rijnroute door Duitsland, Frankrijk en Zwitserland (beschreven door bikeline)is een vlakke, meestal rustige en cultuur-rijke route met campings op handige afstanden van elkaar. Zeker in Zwitserland is hij erg mooi en prima te fietsen voor een tienjarige. Wij heben de complete route vorig jaar in 3 weken gereden met onze jongens van toen 9 en 11(wel bij slecht weer, we reden steeds harder en verder om warm te blijven). Zie voor ons verslag www.fietsreizigers.nl . Interessante aspecten: Zwitserse natuur, watervallen van Schaffhausen (omweggetje, wel de moeite waard), Basel, heel groen stuk langs kanaal in Frankrijk (je kunt heel vaak kiezen of je aan de Franse of Duitse kant van de Rijn wilt fietsen)Straatsburg/Kehl, Mainz, Keulen. Extra leuk: heel veel mensen rijden deze route, je maakt kennissen die je onderweg vaker tegenkomt, en je komt voortdurend fietsers tegen die de andere kant op gaan en je van het laatste nieuws over de route kunnen voorzien. Campings zijn vaak ingericht op trekkende fietsers (overdekte picknickbanken, gezamenlijke keuken). Met name Duitsers zijn erg vriendelijk en hulpvaardig.

Goede reis!

Petra P.
The administrator has disabled public write access.

Aw: fietsroutes met kinderen 24 Mrt 2006 02:47 #460

 • Martin
Ook een aanrader in Frankrijk is het kanaal van Straatsburg naar het westen door de Vogezen heen. Compleet met autovrije jaagpaden, een gebied dat door eeuwen oorlog van historie is voorzien, tientallen sluizen, een enorme scheepslift, en een kanaal dat middels een tunnel onder de berg door loopt (parallel aan de trein). Hoogteverschillen vallen erg mee.
The administrator has disabled public write access.

Aw: fietsroutes met kinderen 24 Mrt 2006 02:26 #459

 • Willem Jongman
Het belangrijkste bij fietsen met kinderen is dat je zoveel mogelijk buiten het drukke verkeer blijft. De tweede doelstelling moet zijn dat er niet al te veel klimwerk in zit. Zonder routeboekjes etc lukt je dat in veel delen van Europa toch niet zo goed meer. Voor een overzicht van een aantl routes, zie: www.fietskaartinformatiestichting.nl/algemeen/index.htm
Zelf fietsen wij in etappes en over een reeks van jaren nu Benjaminse's route naar Rome. De hard core fietsers vinden die route niet erg uitdagend, maar dat is dus precies wat je zoekt. Het eerste stuk door de Ardennen is misschien nog wel het zwaarste. Er zijn echter veel meer goed bruikbare routes.
Kijk ook eens op de landeninformatie van De Wereldfietser (www.wereldfietser.nl .
Wim
The administrator has disabled public write access.

Aw: fietsroutes met kinderen 22 Mrt 2006 03:59 #455

 • Arie
Tip : in Denemarken zijn vrij veel bewegwijzerde fietsroute's die ook onderling weer op elkaar aansluiten. Via het Deens verkeersbureau kun je een overzichtskaart krijgen met alle landelijke bewegwijzerde fietsroute's.
Op dezelfde kaart staan alle grotere campings aangegeven. Zijn wel relatief luxe en duur.
Een andere tip is het boekje 'Overnatning i det fri'(of iets dergelijks); hierin staan veel kleinere particuliere kampeerplekjes voor fietsers en wandelaars. Ervaringen zijn wisselend; maar in ieder geval goedkoop en avontuurlijk.
The administrator has disabled public write access.

Aw: fietsroutes met kinderen 31 Dec 2005 08:55 #175

 • Clarion Wegerif
Wij fietsen al enkele jaren met onze kinderen van(nu) 7 (aanhangfiets), 8 en 11 (beiden zelf fietsend)in Belgi?, Duitsland en Frankrijk over jaagpaden langs kanalen. Die zijn lekker vlak en er mogen geen auto's rijden. Ideaal! Helaas staan deze paden vaak niet op de gebruikelijke kaarten zoals Michelin en IGN, maar je kunt er bijna vergif op innemen dat er jaagpaden zijn bij de kanalen uit de 17e tot 19e eeuw. Deze zomer hebben we langs het Canal de Nivernais en het Canal de Bourgogne gefietst, vorig jaar in Duitsland langs het Dortmund-Ems-kanal, daarvoor in de Vogezen langs het Marne-Rijnkanaal en in Belgi? langs het Canal du Centre. Het Canal Nantes - Bresse schijnt ook heel mooi te zijn. Onderweg veel pittoreske sluiswachtershuisjes, maar ook technische hoogstandjes zoals scheepsliften, aquaducten over rivieren en tunnels waar de kanalen doorheenlopen (Pouilly-en-Auxois. Zeer de moeite waard! De wegen zijn goed berijdbaar, soms asfalt, vaak grind, heel soms gras. Wij rijden op mountainbikes met volledige kampeeruitrusting, 25 tot 45 km per dag.
The administrator has disabled public write access.

Aw: fietsroutes met kinderen 31 Dec 2005 08:55 #174

 • Erna
Wij zijn een paar jaar geleden naar Denemarken gefietst, de Jutland fietsroute \"in het spoor van de vikingen\".
www.fietsvakantiepagina.nl/routes.html?f#jutland
We fietsten met z'n 2en, zonder kinderen, maar met een zoon van 10 is de route ook goed te doen. Vlak terrein maar wel aardig wat wind. Leuke stukken over oude spoorbanen, er is bij een stationnetje een mini-camping (helaas weet ik niet meer bij welke).
Er is ook een stuk waar ons sterrenstelsel is nagemaakt, de planeten staan langs de route, en er is erg veel afstand tussen!
In het boekje staat informatie over de vikingen en bezienswaardigheden, er staat ook aangegeven waar campings zijn en winkels. In Denemarken zijn veel kampeerplaatsen (vrijwel zonder voorzieningen) waar je gratis kunt overnachten, kan ook leuk zijn.
Ik kan deze route, en Denemarken, echt aanraden.
Veel plezier!

Erna
The administrator has disabled public write access.
 • Page:
 • 1
 • 2
Powered by Kunena Forum