Welcome, Guest

TOPIC: heen- terugreis

Aw: heen- terugreis 17 Apr 2008 09:18 #1915

 • Suzanenjan
 • OFFLINE
wij gaan van de zomer met onze drie kinderen in Denemarken fietsen (samen met vrienden met eenzelfde gezinssamenstelling). Bij het uitzoeken van de manier om in Denemarken te komen, hebben wij gekozen voor de trein.
De kosten voor treinreis, couchette en vervoer van fietsen, aanhangfietsen en fietskarren bedragen ongeveer EUR 550,- per gezin. De kosten voor transport met de auto van je woonplaats naar Zuid-Denemarken komen in dezelfde orde van grootte uit.
Voordelen van de trein boven de auto:
- mogelijkheid voor een \"open jaw\". Ons idee is nu op de heenweg in Kolding uit te stappen en drie weken later in Kopenhagen weer in te stappen.
- de vakantie begint voor de deur als we op de fiets stappen naar het station en niet pas in Denemarken
- papa kan gedurende de reis rustig een biertje drinken.
Deze zaken zijn misschien een heroverweging waard.

met vriendelijke groeten,

Jan
p.s. de fietsbus viel af vanwege de kosten (circa EUR 900), het moeilijk doen over fietskarren, lowriders ed. en het feit dat onze jongste van twee waarschijnlijk de hele fietsbus wakker houdt
The administrator has disabled public write access.

Aw: heen- terugreis 15 Apr 2008 19:23 #1910

 • arie
 • OFFLINE
Wij gaan eigenlijk ook altijd met de auto. Ook ons lukt het meestal wel om met de campingbaas af te spreken dat we de auto op de camping laten. Lukt dat niet, dan zoeken we in het nabijgelegen dorp een plekje in het zicht waar een buitenlandse auto niet echt opvalt. Bijvoorbeeld voor een hotel o.i.d. Nog nooit problemen mee gehad. Als je de auto thuis laat staat-ie ook enkele weken ongebruikt voor de deur....
The administrator has disabled public write access.

Aw: heen- terugreis 15 Apr 2008 18:29 #1909

 • Marjorie
 • OFFLINE
wij hebben de auto ook op de eerste camping achtergelaten. We kregen een mooi plekje onder de bomen en hoefden er niets voor te betalen. Kennelijk was het al voldoende dat we weer terug kwamen!
We durfden het zo te doen omdat we al meer van dit soort berichten hadden gelezen op deze site.

Succes ermee!
Groeten,
Marjorie
The administrator has disabled public write access.

Aw: heen- terugreis 15 Apr 2008 17:06 #1906

 • Paula
 • OFFLINE
Afgelopen jaar zijn wij met de trein naar Denemarken gegaan. Dit hadden we geregeld via www.treinreiswinkel.nl Als je vroeg boekt en vraagt om Sparnighttickets dan vallen de kosten mee. Wij hebben met twee volwassenen en twee kinderen in een 6p-couchette geslapen. We hadden twee fietsen en twee aanhangers mee. Kosten 430 euro retour. Bovendien is er dit jaar een rechtstreekse verbinding met Denemarken. We kwamen allevier uitgerust in Denemarken aan.
The administrator has disabled public write access.

Aw: heen- terugreis 14 Apr 2008 18:33 #1902

 • femke
 • OFFLINE
Wij lieten de auto in Denemarken altijd staan bij de camping waar we onze fietstocht begonnen. Dat was nooit een probleem. Soms betaalden we hier een kleine vergoeding voor.

Femke
The administrator has disabled public write access.

heen- terugreis 14 Apr 2008 11:59 #1901

 • kalevala
 • OFFLINE
Terwijl buiten het zonnetje schijnt mijmeren we al een beetje over de zomer waar we voor de tweede keer met de kinderen op fietsvakantie zullen gaan. We denken aan de Weser of Denemarken. Nu heb ik eens wat transportkosten bekeken maar én de bus én de trein zijn nogal aan de prijs. Ook al boek je nu al.
Een ander idee is het geheel op onze auto te laden, een Renault Kangoo, dus twee fietsen achterop en de drie kinderfietsen op het dak. (2x 24\"en 1x 20\")
Eén fiets zal tijdens de vakantie met een follow-me meegesleurd worden dus is kleiner dan de andere twee 24\" exemplaren.
Heeft iemand ervaring met het voor een 2 a 3 weken parkeren van een auto in een van die landen? Kan dat bij een camping of gewoon in een plaats?<br /><br />Bericht gewijzigd door: kalevala, op: 2008/04/14 14:01
The administrator has disabled public write access.
Powered by Kunena Forum