Welcome, Guest

TOPIC: fietsen in Frankrijk; Bourgondië

Aw: fietsen in Frankrijk; Bourgondi� 24 Jan 2011 08:49 #3794

  • arie
  • OFFLINE
Hallo Remco en Laura

Het is inderdaad een moooi gebied om te fietsen. De voie vertes vonden wij alleen erg tegenvallen. Het stuk tussen beaune en santenay is erg mooi. Tussen de wijngaarden door. Maar daar is het dus niet vlak. De stukken langs de kanalen vonden wij saai en vaak ook lelijk. Langs industrie en rechts bomen en links water waardoor je geen uitzicht had. Het stuk van Chalon naar Macon over de oude spoorbaan wordt eigenlijk pas leuk na Cluny daarvoor fiets je in een verdiept traject waardoor je ook geen uitzicht hebt. De plaatjes langs de route zijn leuk vooral Cluny. Het lastige van de voie vertes in deze streek is ook dat de bewegwijzering stopt aan de rand van de stad. Het is dan heel erg moeilijk om het centrum te vinden en al helemaal de volgende voie verte. Dit ondervonden wij in Chalon. Het was hier ook erg gevaarlijk om te fietsen zeker voor de kinderen. Dit hebben wij van meerdere fietsers gehoord. Na Cluny hebben wij besloten om van de voie vertes af te gaan en zelf een route te plannen. Wij hebben nog wel op ze gefietst maar kleine stukjes. Er moest nu wel geklommen worden maar de te fietsen stukken werden een stuk intressanter. Onze kinderen waren op dat moment 7 en 8 jaar oud. Het was voor hun de tweede vakantie dat ze zelf moesten fietsen. Ook wij hebben getwijfeld of ze het konden. In Cluny hebben wij wat langer gestaan en een rondrit gemaakt met heuvels. Met wat aanmoediging en coaching ging het klimmen aardig goed. Ze zagen het natuurlijk niet altijd zitten als ze weer omhoog moesten maar het uitzicht en dat het toch wel heel stoer was als je boven was maakte veel goed. (snoepjes en af en toe een ijsje ook) Tijdens het uistippelen van de route wel goed opletten. Op de franse kaarten staat niet altijd aangegeven of het stijl is of niet. Daar zijn wij een paar keer mee in fout gegaan. Al met al hebben wij een ontzettend leuke vakantie gehad dat jaar.

Marian
The administrator has disabled public write access.

Aw: fietsen in Frankrijk; Bourgondi� 18 Jan 2011 23:26 #3788

  • Arkel
  • OFFLINE
Wil graag dit draadje nog een keer naar boven halen.

Zijn er ondertussen mensen die langs de voies vertes et bleus gefiets hebben hier?
Weet dat het een prachtg gebied is en het lijkt me fantastisch om hier op vakantie te gaan.
Vraag me alleen af of het te doen is met zoon van 6 jaar die dit jaar voor het eerst zelf moet gaan fietsen.
The administrator has disabled public write access.

Aw: fietsen in Frankrijk; Bourgondië 21 Jun 2008 18:15 #2026

  • jeanette
  • OFFLINE
Hoi Marian,

bedankt voor je antwoord. Dit zijn mooie site's, waar we veel mee kunnen. Waar ik nog wel benieuwd naar ben is naar ervaringen van anderen over fietsen in Bourgondië
The administrator has disabled public write access.

Aw: fietsen in Frankrijk; Bourgondië 18 Jun 2008 20:18 #2023

  • arie
  • OFFLINE
Hoi Jeanette

Ook wij zijn van plan om dit jaar te gaan rond trekken in de bourgogne. Ik heb al heel wat afgestruind op internet en er is een site waar je eigenlijk alles op kunt vinden. Dat is www.fietsen-in-bourgondie.com . Hier staan alle fietsroutes die de fransen in dit gebied hebben beschreven. Zo liggen er een aantal voie vertes. Dit zijn jaagpaden langs kanalen en rivieren en oude spoorlijnen waar alleen fietser wandelaars etc. op mogen komen. Zover ik heb kunnen bekijken is dit allemaal redelijk vlak. Van de routes af is het iets heuvelachtiger. Op de site die ik aangaf staan ook per traject de campings die je onderweg tegenkomt. Via deze site kan je weer doorgelinkt worden naar ander sites voor informatie over de routes en de streek.
Verder heeft er in de oppad die op 30 mei uitkwam een stuk gestaan over bourgondie op de fiets. Ook hier werd beschreven dat de voie vertes vrij vlak zijn en dat het van de routes af iets heuvelachtiger is. Dit artikel is na te lezen op www.oppad.nl.

Wat betreft de auto. Wij vragen altijd op de eerste camping waar we aankomen of we de auto op de parkeerplaats mogen laten staan. In bijna alle gevallen is dat nog gelukt en konden wij de auto binnen de hekken van de camping twee weken laten staan. Wij hebben hiervoor nog nooit hoeven te betalen.

Veel fietsplezier deze zomer en wie weet komen we elkaar tegen

Marian Kok
The administrator has disabled public write access.

fietsen in Frankrijk; Bourgondië 17 Jun 2008 19:40 #2015

  • jeanette
  • OFFLINE
Wij zijn op zoek naar tips en ideeën over fietsen in Bourgondië met onze 3 kinderen (8,7 en 4 jaar) Is het heuvelachtige landschap haalbaar voor de oudste twee om zelf te fietsen, zijn de wegen goed begaanbaar qua drukte of juist onbegaanbaar onverhard, tips voor leuke routes, campings of bezienswaardigheden... alles is welkom.

En nog een vraag...
waar laat je de auto (met karretje) als je gaat rondtrekken.
The administrator has disabled public write access.
Powered by Kunena Forum