Welcome, Guest

TOPIC: Op de fiets naar Venetie

Aw: Op de fiets naar Venetie 20 Nov 2008 13:16 #2179

  • armimema
  • OFFLINE
Hallo alberto,

het is ons gelukt, alleen zijn we niet tot in Venetië geraakt.
We hebben trouwens wel het onbverharde pad over de fernpas genomen. Was te doen, alleen niet te fietsen :) We zijn gewoon voor het overgrote deel naar boven gelopen, en hebben de fietsen geduwd... OK, was wel zwaar (en duurde dus wel even), maar de gewone weg was heel druk en we zagen dat niet zitten met de kinderen op de aanhangfiets... uiteindelijk was het een heel mooie wandeling, hebben de kindedren zich schitterend geamuseerd met schatzoeken onderweg en was het uitzicht de moeite waard. Het gevoel bovenop die pas was ook de moeite :-) Naar beneden hebben we wel de gewone weg genomen, en daar hadden we geluk dat er blijkbaar boven op de pas een tractor al het verkeer tegenhioeld, dus we zijn rustig en zo goed als verkeersvrij kunnen afdalen :)
The administrator has disabled public write access.

Aw: Op de fiets naar Venetie 28 Aug 2008 19:36 #2118

  • Alberto
  • OFFLINE
Beste Mireille,

Wij hebben enkele jaren geleden de Via Claudia Augusta gefietst. Deze route is erg goed bevallen en op het deel over de Fernpass na over het algemeen niet erg druk qua autoverkeer. Bij de Fernpass is het overigens aan te raden de verharde wegen te blijven volgen en niet de onverharde route te nemen, dat is bepakt en bezakt niet te doen en meer iets voor ATB.

Er zijn voldoende overnachtingsmogelijkheden, enkel het deel vanaf de Passo San Boldo (dus de Alpen uit) tot Venetië is het iets moeilijker (maar wel te doen).

Onderweg kom je vanalles tegen. Zelf vonden we de klimmen van de Alpenpassen goed te doen, maar er zijn mogelijkheden deze middels een busservice te doen. Er zijn veel vrijliggende fietspaden. Bijvoorbeeld de Reschenpass beklim je via de rustige route vanuit Zwitserland en daarna volg je veelal landbouwwegen of fietspaden.
Het enige risicovolle voor de aanhangfietsen zit hem in het beklimmen en vooral afdalen van de hellingen in voornamelijk de Alpen.

Wij hebben toen de Rheinradweg, de Mainradweg, de Romantische Strasse en de Via Claudia Augusta aan elkaar geknoopt (allen te verkrijgen via Bikeline (www.esterbauer.com)).

Succes!
The administrator has disabled public write access.

Aw: Op de fiets naar Venetie 22 Aug 2008 20:37 #2115

  • Astrid Lurken
  • OFFLINE
Hoi Mireille,
Wij hebben vorig jaar de Reitsma route naar Venetie gefietst. Zie ons verslag op de site onder Europa Overig: fam. Lurken.
Wij vonden het een geweldige route. Soms even wat drukke stukjes. Voor de echte bergen zijn er alternatieven per trein of bus. Meer dan genoeg campings en overige overnachtingsmogelijkheden.
Groetjes,
Astrid Lurken
The administrator has disabled public write access.

Op de fiets naar Venetie 08 Aug 2008 15:59 #2094

  • armimema
  • OFFLINE
Hallo,

we willen in september op de fiets naar Venetie, en dachten hierbij aan de Via Claudia Augusta (dus zuid-Duitsland door Oostenrijk naar Venetie). We gaan met 2 fietsen, een U-plus-2 aanhangfiets met een 3,5- en 5-jarige en een bagage- of fietskar.
Kan er iemand ons meer vertellen over:
- de drukte van de wegen
- de haalbaarheid met 2 kinderen op de aanhangfiets
- zijn er voldoende campings of goedkopen hotelletjes / pensions (we doen zo ongeveer 50 km per dag)
- is de route de moeite waard

Ik weet bv. dat de familie Goosens dit al voor een deel gedaan heeft, maar kan nergens een contactadres vinden.

Alvast hartelijk bedankt!
Mireille, Arend, Kiren en Emrys
The administrator has disabled public write access.
Powered by Kunena Forum