Welcome, Guest

TOPIC: italie

Aw: italie 04 Jan 2009 14:25 #2213

  • Claar
  • OFFLINE
Hoi hoi,
Wij hebben ooit gefietst van Genova naar Livorno en dan van daar met de boot naar Corsica (Bastia) en toen verder via Sardinie tot Cagliari. Vandaar hebben we toen weer de boot genomen naar Civitavechia en zijn we doorgefietst naar Rome.

Het eerste stuk tot aan La Spezia (la cinque terre) is erg mooi en leuk, maar wel behoorlijk bergachtig. Het was pittig fietsen, maar wel met prachtig uitzicht over zee, mooie kleine dorpjes en bergen/heuvels. Het stuk na La Spezia was wel vlak, maar veel saaiere en drukkere wegen. De boottocht naar Corsica duurde maar een uur of 4 en het eiland is echt aan te raden. Wij hebben langs de westkust gefietst en die is prachtig mooi. Ook hier gaat het terrein op en neer, maar door de goede kaarten van Michelin weet je heel goed wat je te wachten staat. Er zijn ook prima campings.

Nou ja, je hoort het, de leuke weggetjes in Italie zijn vaak de weggetjes die omhoog en naar beneden gaan. De vlakke wegen zijn vaak saai en druk, zeker als je langs de kust fietst...

Je kunt trouwens in Italie heel makkelijk je fiets meenemen in de trein (alleen niet in de hele snelle treinen), je kunt dus makkelijk een stuk overslaan als je het niet leuk vindt.

groet,
Claar
The administrator has disabled public write access.

italie 03 Jan 2009 20:35 #2210

  • max
  • OFFLINE
wij willen graag met 2 kinderen(9 en 11 jaar) fietsen in italie van genova naar rome(langs de kust). Is dit te doen qua hoogte verschillen?
Iemand tips, op- en/of aanmerkingen?

We horen ze graag!!
The administrator has disabled public write access.
Powered by Kunena Forum