Welcome, Guest

TOPIC: Tips voor fietsen in Azië met dochter van 4 jaar

Aw: Tips voor fietsen in Azië met dochter van 4 ja 31 Dec 2005 11:52 #243

  • Marieke van Kan
In de zomer van 2002 zijn wij 7 weken met de kinderen aan de oostkust van maleisie gefietst. Ondanks dat de kids allebei gewend waren aan het zitten in de fietskar hebben we ervoor gekozen om ze beide (toen bijna 3 en 4 1/2 jaar_) achterop te vervoeren. Elk 4 fietstassen. genoeg pel voor bagage om te vervoeren. we hebben totaal 800 km gefietst. per dag ca. 50 km en dus heel veel lekkere rustdagen op tropische eilanden en in de jungle (per bus naartoe gereist). Een heerlijke vakantie. maleisie is een goed ontwikkeld aziatisch land, toen malariavrij, goed drinkwater en niet al te veel nieuwsgierige mensen.

Waar jullie ook heengaan, veel plezier.

Marieke van Kan
The administrator has disabled public write access.

Aw: Tips voor fietsen in Azië met dochter van 4 ja 31 Dec 2005 11:51 #242

  • Martin Muller
Beste Wim,
Bedankt voor je reactie. Wat betreft het bezoeken van malariagebieden gaan we uiteraard professioneel advies inwinnen. Inmiddels hebben we geinformeerd bij het AMC in Amsterdam. Indien noodzakelijk voor een bestemming, krijgen kinderen van die leeftijd een lagere dosis malariatabletten (paludrine). Ik heb begrepen dat Lariam niet aan kleine kinderen wordt gegeven. Maar zoals je zegt, er zijn instanties (o.a. GGD) waar je de meest recente informatie kunt krijgen.
Wat de kindersterfte in Zuid-Oost Azië betreft, denk ik dat in die getallen geen reizigers verwerkt zitten. Wij leven niet in dezelfde omstandigheden, ook niet als we daar aan het reizen zijn. Je loopt er absoluut risico's die je thuis niet hebt. Ik denk echter dat wanneer je die risico's afweegt tegen de risico's die je loopt als je in het hoogseizoen met de auto naar Zuid Frankrijk gaat, het fietsen in het Verre Oosten nog wel eens minder risicovol kan zijn. We hebben veel in Zuid Oost Azië gereisd en zijn ook met onze dochter al eerder in Indonesië geweest (niet met fiets). Het is erg leuk om daar met kinderen te reizen! Fietsen in Nederland is zeker veiliger, en kan absoluut heel leuk zijn. Het zijn afwegingen die een ieder voor zichzelf maakt en zijn afhankelijk van waar je je prettig voelt.
Zo n tandem ziet er goed uit en is zeker voor de (nabije) toekomst het overwegen waard. Vooralsnog willen we het gaan proberen met de fietskar, omdat het qua comfort nu nog aangenamer voor onze dochter is. Het is haar rijdende huisje en ze kan er al haar spulletjes in kwijt. We gaan proberen om de kar qua hoofdruimte wat ruimer te maken, maar daar moeten we nog even over nadenken. Tips daarvoor zijn welkom! Overigens fietsen we ook met fietskar bij voorkeur niet veel meer dan 50-60 km per dag. Lekker rustig aan, hetgeen wij het grote voordeel van fietsen vinden. Je hoeft je niet te haasten en in vergelijking met gemotoriseerd vervoer heb je tijd om veel stops te maken. Maar gezien jouw verhaal op de tandemclub website weten jullie daar alles van!

Hartelijke groet,
Martin en Tacey
The administrator has disabled public write access.

Aw: Tips voor fietsen in Azië met dochter van 4 ja 31 Dec 2005 11:50 #241

  • Willem Jongman
Hallo,
Voor geneeskundig advies moet je echt naar een gespecialiseerde arts, of een gespecialiseerd ziekenhuis. Als je je vast wilt inlezen kun je gezaghebbende informatie vinden op de site van het Center for Disease Contral in Atlanta:
www.cdc.gov/travel/eastasia.htm
Zelf heb ik besloten geen jonge kinderen mee te nemen naar zulke streken. De kindersterfte is er voor mij onacceptabel hoger.
Nu over een leuker onderwerp. De overgang van het ene transportmiddel naar het andere is altijd een moeilijk moment, en jullie kunnen eigenlijk alleen zelf bepalen of het nog gaat. Wat ik uit onze ervaring kan vertellen is dat een kind van nog geen vijf toch wel makkelijk in slaap valt achterop een aanhangfiets of tandem, en zeker geen al te grote afstanden kan verdragen (50 km max?). Onze beperkte ervaringen met aanhangfietsjes waren overigen zo slecht (instabiel) dat we een echte tandem met lagere achterkant gekocht hebben. Dat is wel duurder, maar ook veel en veel beter:
www.tandemclub.nl/Kinderen_verhalen.html

hartelijke groeten,
Wim Jongman
The administrator has disabled public write access.

Tips voor fietsen in Azië met dochter van 4 jaar 31 Dec 2005 11:50 #240

  • Martin Muller
Wij, ouders en dochtert van 4, willen in de zomer van 2004 in Azië gaan fietsen. We hebben met fietskar (Winther Dolphin) 2 keer in Europa gefietst. We willen in de komende zomer 2004 8 weken in Azië fietsen. We hebben nog geen keuze gemaakt, maar denken aan Vietnam/Cambodja of Indonesie (Bali/Lombok evt Sumbawa). Heeft iemand tips over de bestemmingen, met name of deze geschikt zijn om met fietskar te fietsen. Verder vragen we ons af of iemand ervaring heeft met gebruik van een fietskar voor een kind van ongeveer 4 1/2 jaar oud. We twijfelen, omdat de kar met name in de hoogte wat krap wordt (eventueel:is dat misschien met een handigheidje wat hoger te maken?) en ze voor een fietsaanhanger nog te klein is.
Ten slotte: wat doen reizigers met kinderen met malaria gebieden, vermijden, of ook malaria tabletten geven?

Alvast bedankt voor je reactie!

groet,

Martin Muller en Tacey Benig
The administrator has disabled public write access.
Powered by Kunena Forum