Welcome, Guest

TOPIC: Fietsen in Oostenrijk

Aw: Fietsen in Oostenrijk 14 Feb 2006 03:55 #376

  • Karin
Hallo,

Wij hebben in 2002 met onze kinderen de tocht van Passau naar Wenen en het grootste gedeelte ook weer terug gemaakt. De jongste in de fietskar, de oudste zelf fietsend, 5 jaar oud.

Het was Leuk!

Het mooiste gedeelte vonden wij de omgeving van Melk. Ook de Schlögener Schlinge is erg mooi.

De camping in Wenen was erg druk. We wilden met de trein terug, maar dan moest je om 8:00 gepakt en wel op het station staan, en ook nog enige dagen van te voren een plaats in de trein reserveren. Wat wij gedaan hebben is terug fietsen naar Krems. Vanaf daar met een raderboot terug gevaren naar Melk. Je rijdt je fiets zo met bagage en al de boot op en gaat heerlijk genietend op een ontspannen manier terug. Daarna hebben we van Melk naar Linz een regionale trein genomen. Dit was echte topsport. De trein stopt 5 minuten, en in die tijd moet je 3 fietsen, 12 fietstassen, 2 fietskarren en 2 kleine guppies op een veilige manier de trein in werken. Grootste angst was dat de trein met kinderen erin zou vertrekken en wij op het station zouden achterblijven. Vanaf Linz hebben we weer gefietst tot Passau.

Het is een echte aanrader. Vooral voor kinderen. Gewoon doen.
The administrator has disabled public write access.

Aw: Fietsen in Oostenrijk 21 Jan 2006 15:56 #330

  • Sandra
Dit is al een wat oudere oproep in dit forum. Toch nog even een reactie.
In Oostenrijk worden fietskarren een steeds normaler verschijnsel op straat. Of het (nog) verboden is, weet ik niet. Bij de reisverslagen staat een verslag van een gezin dat twee jaar geleden met een fietskar naar Oostenrijk is toegefietst. Inmiddels wonen ze in Oostenrijk en ik heb ze deze week de vraag (fietskar toegestaan) voorgelegd. Hen was niets bekend van een verbod.

Op het wensenlijstje voor deze website staat nog om een overzicht te maken van de belangrijkste regels omtrent gebruik van fietskarren, fietshelmen etc. in diverse landen. Want die verschillen nogal eens.
Eventuele suggesties en tips zijn welkom!

Sandra
redactie
The administrator has disabled public write access.

Aw: Fietsen in Oostenrijk 31 Dec 2005 12:06 #267

  • Louis Baudoin
Passau - Wenen is een perfecte fietsroute om te fietsen met kinderen : bijna alles fietspaden en bovenal geen of nauwelijks stijgingen. De tocht over de gehele lengte loopt zelfs af. We hebben, welliswaar met tienser, ervaring, maar was zeer goed te doen.
In Wenen is het erg druk op campings en bovendien erg duur. Als je er toch naar toe wilt is het een goede mogelijkheid om dit te doen vanuit de camping in Klosterneuburg. Prettige camping en perfecte verbinding met Wenen.
Veel plezier.
The administrator has disabled public write access.

Aw: Fietsen in Oostenrijk 31 Dec 2005 12:06 #266

  • Theo
n Oostenrijk is het verboden om met kinderen in een fietskar te rijden. Dat geldt voor meer landen, maar ik heb begrepen dat ze in Oostenrijk behoorlijk streng zijn in de handhaving.
Wat de aanhangfiets betreft, 5 jaar is nog vrij jong. Op veilige wegen in gemakkelijk terrein kan dat goed, zoals in Nederland; je moet in Oostenrijk dus niet meteen de bergen in duiken.
The administrator has disabled public write access.

Fietsen in Oostenrijk 31 Dec 2005 12:05 #265

  • Petra Rijkers
Hallo, onze kinderen zijn 2,5 en 5 jaar. We denken er over te gaan fietsen langs de Donau en de omgeving van Wenen vanuit een standplaats of mogelijk een trektocht van een paar dagen met rustdagen ertussen. De meeste georganiseerde tochten vinden we te lang; 8 dagen fietsen terwijl we 14 dagen vakantie eind mei ter beschikking hebben. Wie heeft ervaring, tips of weet een leuke kindvriendelijke standplaats?
We hebben een fietskar en mogelijk huren we een aanhangfiets voor ons oudste kind. Groetjes Petra Rijkers
The administrator has disabled public write access.
Powered by Kunena Forum