Welcome, Guest
 • Page:
 • 1
 • 2

TOPIC: Fietsen in Zweden

Aw: Fietsen in Zweden 18 Mei 2006 21:48 #557

 • Michael Lunenberg
Wij wonen sinds kort in Hälsingland en wel in Ljusne, 15 km onder Söderhamn.
Kijk eens op www.zwedencamping.com, misschien kunnen we wat voor elkaar betekenen.

Groet,

Michael Lunenberg
The administrator has disabled public write access.

Aw: Fietsen in Zweden 11 Mei 2006 02:15 #547

 • paula
Wij hebben in 2002 5 weken door Zweden gefietst met Emma van 3 maanden oud in de fietskar.
Aanraders zijn Oland en Gotland en Stockholm. Smalandsleden vonden we te eentonig en erg heuvelig.
Van muggen hadden wij geen last.
Advies neem echt zo weinig mogelijk spullen mee; sneller ingepakt en lichter fietsen.
Veel plezier,
The administrator has disabled public write access.

Aw: Fietsen in Zweden 29 Apr 2006 23:17 #525

 • Thea
Hallo Marieke,

Vorig jaar zomer hebben wij, 2 volw.en 3 jongens(9-12-14 jaar) 2 weken gefietst in Skåne, start en eindpunt Ystad totaal 425 km. Ieder op eigen fiets met volledige bepakking. Vrijkamperen mag, maar wij geven de voorkeur aan 's avonds een warme douche. Na elke fietsdag bleven we één dag op/rond de camping, totaal dus 7 campings gehad.
Fietsen in Zweden is geweldig! De campings zijn er goed op ingericht, veelal keukens met kookgelegenheid en ruimtes om te verblijven met slechter weer.
Bij de touristinfo's of boekhandels zijn goede fietskaarten te verkrijgen om je eigen route te bepalen. Wij gebruikten de Blå Kartan en Skåne Camping kaart met overzicht van alle campings in de regio. Het vermeende muggenprobleem valt heel erg mee hoor! Het is zeker geen reden om niet voor Zweden te kiezen. Wij komen er al jaren en gaan komende vakantie ook weer fietsen.
Ik wens jullie veel fietsplezier toe!

groet Thea
The administrator has disabled public write access.

Aw: Fietsen in Zweden 04 Mrt 2006 21:40 #411

 • Astrid Lurken
Wij hebben in 1999 in Zweden gefietst met onze zoon van toen 1,5 jaar in de fietskar. Met de auto zijn we via Denemarken van Helsingor naar Helsingborg gevaren.
De auto hebben we op een camping in Landskrona gezet en van daaruit hebben we een rondje in met name Skane en een stukje Blekinge gefietst. De wegen zijn erg rustig, licht heuvelachtig, veel bospaden. De campings liggen wel wat ver uit elkaar. Fietskaarten (met daarop campings) hebben wij bij de plaatselijke VVV gekocht. De campings zijn prima, zeker voor kleine kinderen zijn er voldoende voorzieningen. Vaak complete 'kinderbadkamers' en een ruimte waar gekookt en gegeten kan worden. Ook staan er vaak magnetrons, handig voor het opwarmen van melk en potjes. We hebben nauwelijks last gehad van muggen. Slechts één keer in een nationaal park (bestemd voor wandelaars !!) waar sprake was van stilstaand water. Verder was de temperatuur er ook niet altijd naar. Overigens kun je bij apotheek/drogist goede spullen (stinkt wel naar vis) krijgen tegen muggen. Wat ons betreft is Zweden zeker een aanrader.
Onze route: Landskrona - Helsingborg - Angelholm - Orkelljunga - Osby - Olofstrom - Bromollo - Solvesborg - Ahus - Simrisham - Ystad richting Trelleborg en weer terug - Horby - Hoor - Landskrona. Alles bij elkaar zo'n 640 km.
The administrator has disabled public write access.

Aw: Fietsen in Zweden 03 Mrt 2006 23:22 #410

 • marja brouwer
:)zweden is een heel goed land om te fietsen, ik woon hier sinds '88 en bij ons in middenzweden,Hälsingland, is geen tourist te zien nog steeds.Zweden zelf fietsen nog nauwelijks en hebben nog geen goed koncept voor het buitenland... We wonen bij de rivier en er is absoluut geen mugprobleem hier. ongelofelijk, het is onbedorven, rustige wegen, niet te heuvelachtig, overal meren om zo in te duiken,rivier de ljusnan, bossen,wilde dieren(!) aardige mensen...kortom ideaal. ik ben bezig met een groep hier een organisatie op te zetten voor geheel of gedeeltelijk verzorgde fiets-kano-wandelvakanties. ook fietspaden met intressante natuur/kultuurbelevenissen, goede overnachtingsplaatsen, campings, en eten enz. start: mei 2007.Goede treinverbinding naar Ljusdal vanaf vliegveld Arlanda. auto:e4 kust.hälsingland is nog onontgonnen gebied, en even mooi s'zomers als 's winters(skipiste in Järvsö). zie: Hälsingland turism
The administrator has disabled public write access.

Aw: Fietsen in Zweden 03 Mrt 2006 22:35 #409

 • Paul
Wij zijn enkele jaren geleden met de fietsbus naar Jönkoping gegaan en van daaruit gefietst naar de oostzeekust en Öland en weer terug via Ljüngby waar we weer op de fietsbus zijn gestapt.
In Zweden is het over het algemeen heerlijk rustig fietsen je vind er nog wegen waar nauwelijks auto's rijden. Alleen Öland is een stuk drukker omdat hier heel veel Zweden op vakantie gaan. Er zijn in Zweden ook veel goed bewegwijzerde fietsroute's. De omgeving van Jönkoping is redelijk heuvelachtig maar verder naar het oosten wordt het vlakker. Je mag in Zweden wild kamperen maar er zijn ook genoeg campings te vinden. De campings in Zweden zijn over het algemeen van goede kwaliteit, het Zweeds verkeersbureau heeft een goede gids waar alle campings in staan (in de Zweedstalige versie).

Muggen houden van vochtige beschutte plaatsen. Wij zetten onze tent zoveel mogelijk op open plekken in de wind. Van muggen heb je trouwens betrekkelijk weinig last ze verschijnen aan het eind van de zomer, en dan alleen 's avonds en 's ochtends vroeg. Er zijn genoeg middelen te krijgen die ze effectief op afstand houden.
De muggen zijn zeker geen reden om niet naar dit heel fraaie fietsland te gaan.

Als je in de buurt bent van Vimmerby, dan zou ik zeker de tijd nemen om een bezoek te brengen aan Astrid Lindgrens Värld, een themapark voor kinderen (tot 10 jaar) gebaseerd op verhalen van Astrid Lingren van o.a. Pippi Langkous.

Voor meer informatie kun je ook kijken op mijn site www.hoogveen.nl waar een uitgebreider verslag staat van onze fietstocht door Zweden.
The administrator has disabled public write access.
 • Page:
 • 1
 • 2
Powered by Kunena Forum