Welcome, Guest
 • Page:
 • 1
 • 2

TOPIC: Leuke route in Duitsland?

Aw: Leuke route in Duitsland? 22 Jul 2006 15:03 #692

 • Hanny
Wij hebben in 2003 de Ems-Radweg gefietst met onze kinderen van toen 9 en 6. De jongste op de aanhangfiets. We vonden het een hele mooie, rustige route, goed bewegwijzerd en door een prachtig (niet-toeristisch) gebied. Toch zijn er over het algemeen voldoende campings te vinden. We hebben zelfs een paar nachten langs de rivier onder de blote hemel geslapen!
We vonden de mensen in het gebied ook uiterst vriendelijk.
The administrator has disabled public write access.

Aw: Leuke route in Duitsland? 13 Feb 2006 03:05 #373

 • Joost
Paul,

Het begin en eindpunt kun je zelf kiezen. Wij hebben in de fietsvakantiewinkel in Woerden de boekjes gekocht waarin de routes staan. De camping staan ook in de boekjes. De camping zijn veelal leuk en ook vaak met een zwembad. De route is prima te plannen met dagafstanden van 40 km (toch echt het maximum met kleine kinderen)
The administrator has disabled public write access.

Aw: Leuke route in Duitsland? 31 Jan 2006 04:00 #353

 • paul
he joost

wij willen komende zomer messchien ook door duitsland fietsen nu vertelde jij over de werra route kun je mij vertellen waar die start en eindigd en hoeveel km lang die is en liggen er ook leuke kleine campings langs de route ?
The administrator has disabled public write access.

Aw: Leuke route in Duitsland? 30 Jan 2006 19:45 #351

 • Sonja
Het viel wel mee met de drukte. Vooral in het weekend was het druk, maar verder was het stil.

Het stuk vanaf Mainz is aantrekkelijker qua landschap, en dus wat drukker, maar ik heb ook gehoord dat het wat minder geschikt is voor kleine zelfstandig fietsende kinderen omdat er meer over wegen met autoverkeer wordt gefietst.
The administrator has disabled public write access.

Aw: Leuke route in Duitsland? 29 Jan 2006 19:51 #349

 • Joost Vinkenvleugel
Beste Anne,

Wij hebben met twee kleine kinderen (van 1 en 3 jaar) in 2003 delen van de Werra en Weser-route gereden (van Bikeline). Ruim 500 kilometer. Beide routes sluiten op elkaar aan. De route heet ook wel de Sprookjes-route, omdat hij door verschillende mooie oude Hanzesteden leidt. Heel mooi, met name het Werra-deel (een kleinere rivier dan de Weser). Veel campings (met zwembad). De route is geheel bewegwijzerd, maar de routesboekjes zijn onombeerlijk als wilt camperen (en voor de koffiestops).
Als je meer praktisch informatie wilt (bijv ten aanzien van het vervoer), dan hoor ik het wel. Succes met voorbereiding.
The administrator has disabled public write access.

Aw: Leuke route in Duitsland? 19 Jan 2006 17:26 #321

 • Otto
Wij hebben zelf de weser-route niet gefietst, wel van anderen positieve verhalen over gehoord. Wij kennen daar alleen het gebied rond Hameln, dat is erg mooi. Als je langs de rijn wilt fietsen, zou je kunnen overwegen van Mainz naar Basel te fietsen (kan je eventueel een stukje Frankrijk meenemen). In dat hele gebied daat zijn veel fietsroutes te vinden.
The administrator has disabled public write access.
 • Page:
 • 1
 • 2
Powered by Kunena Forum