Welcome, Guest
 • Page:
 • 1
 • 2

TOPIC: Miniroute in Bretagne

Aw: Miniroute in Bretagne 05 Jun 2006 18:33 #587

 • Anne-Marie
Hartelijk dank voor al jullie reacties over het achterlaten van de auto tijdens een fietsrondrit. We gaan het inderdaad maar zo proberen als gesuggereerd: de auto op een camping, of anders een openbare parkeerplaats in een dorp achterlaten. Het lijkt ons, dat moet toch wel lukken!
Iedereen een fijne (fiets)vakantie toegewenst!
The administrator has disabled public write access.

Aw: Miniroute in Bretagne 22 Mei 2006 15:50 #563

 • jeannette
Het achterlaten van je auto blijft een probleem. De eerste keer hebben wij het geprobeerd in een bewaakte parkeergarage. Bij terugkomst was onze auto volledig gestript. De auto was een maand oud en leek wel op een golfplaat. Nu regelen we altijd een plekje op een kleine camping. Vooraf sturen we een mailtje en eigenlijk lukt het altijd en zijn de reacties van de beheerder zeer positief.
The administrator has disabled public write access.

Aw: Miniroute in Bretagne 21 Mei 2006 19:37 #562

 • Marian Kok
Wij hebben nu een aantal keer onze auto achtergelaten om te gaan fietsen. Onze ervaringen zijn goed. In Frankrijk zoeken wij naar een grote camping 4 of 5 sterren. Beide keren hebben we uitgelegd wat we wilde gaan doen en hebben we gevraagd of we de auto op het parkeerterrein mochten parkeren. Er werd druk overlegd. Wij mochten de auto parkeren alleen niet op het parkeerterrein. De eerste keer mocht de auto op de personeelsparkeerplek en de tweede keer mocht de auto ook binnen het kampeerterrein achter de receptie. Beide keren hebben wij er niets voor hoeven betalen. Wij hebben alleen twee keer een nacht op de camping gestaan. Bij aankomst en vertrek. Beide keren hebben wij ook niets voor deze service van de camping hoeven te betalen. Goede ervaringen dus.

Groet, Marian
The administrator has disabled public write access.

Aw: auto achterlaten in Frankrijk 20 Mei 2006 16:48 #561

 • Ans
Wij hebben dit een aantal keren gedaan. Onze ervaring is dat het bij een camping lastig is of dat je dik moet betalen. Wel is het twee keer gelukt op een openbare parkeerplaats vlak bij een camping. Anders zetten we de auto het liefst in een dorp op een parkeerplaats (wel even opletten of deze niet op een bepaalde dag gebruikt wordt voor de markt). Ons uitgangspunt is: in ieder geval niet op een eenzame plek ergens buitenaf.
We hebben er nog nooit problemen mee gehad.
The administrator has disabled public write access.

auto achterlaten in Frankrijk 20 Mei 2006 02:16 #560

 • Martin
Tja... daar waren wij thuis ook nog niet helemaal uit. We willen op de plek waar we hem achterlaten (hotel of camping) vragen of we hem ergens in een schuur of zo neer mogen zetten. In ieder geval niet 3 weken onbeheerd langs de weg, want dat kan ook bij voorbijgangers een rare indruk wekken natuurlijk. Ons andere idee was om bij aankomst de plaatselijke gendarmerie te vragen of ze een goede tip voor ons hebben. Ervaring hiermee hebben we nog niet, tot nu toe altijd van huis vertrokken te fietsen of met de trein.

Groet, Martin.
The administrator has disabled public write access.

Aw: Miniroute in Bretagne 18 Mei 2006 15:55 #556

 • Anne-Marie
Hallo Martin,

Wij willen ook de komende zomer in Frankrijk gaan fietsen, maar dan in de Bourgogne. Er is een prachtige route uitgestippeld door Benjaminse (onbegrensd fietsen naar de Bourgogne), die wij voor een deel willen volgen. Deze route loopt van Eindhoven tot aan Beaune, maar omdat we het niet zien zitten om met een kleine van 11 maanden een hele dag in de trein te zitten, nemen wij ook de auto tot halverwege de tocht en fietsen dan een rondje.

Ik heb wel een iets andere vraag voor je, misschien hebben anderen daar ook ervaring mee: waar laat je je auto veilig achter? Neem je de eerste nacht een hotelletje en vraag je of de auto daar op de parkeerplaats mag blijven staan? Of datzelfde voor een camping? Hoe zijn de ervaringen daarmee?

Groet,
Anne-Marie
The administrator has disabled public write access.
 • Page:
 • 1
 • 2
Powered by Kunena Forum