Welcome, Guest

TOPIC: Vanaf Enschede Duitsland in-en dan?

Aw: Vanaf Enschede Duitsland in-en dan? 21 Feb 2006 15:15 #389

  • Astrid Lurken
Wij hebben in ruim een week een route van ca. 320 km gefietst. Een beetje gebaseerd op het boekje 'Fietsen bij de buren' van Bert Sitters. Globaal: bij Losser (ca. 10 km van Enschede) de grens over naar Bad Bentheim, Rheine, Riesenbeck,Tecklenburg, Hasbergen, Osnabruck en vervolgens naar Minden, aansluiting op de Weserroute naar Hamburg. Vanuit Hamburg met de trein terug naar Groningen. Wat ons betreft een leuke en afwisselende route, veel door het bos met wat klimmetjes en langs het water. Ook de steden Bad Bentheim en Osnabruck zijn de moeite waard.
Gebruikte kaart: ADAC RadTourenKarte Blatt 20. Rund um Munster Beckumer Berge - Osnabruck (1:75000).
The administrator has disabled public write access.

Aw: Vanaf Enschede Duitsland in-en dan? 13 Feb 2006 03:33 #374

  • Otto
Als je vanaf Enschede (of evt Gronau) oostwaarts rijdt, kom je in het Teutoburgerwald, heuvelachtig, bosrijk en aantrekelijk landschap. Wij hebben er ovverigens nog nooit gefietst. Als je een rondje van ongveer 300 kilometer wilt en in Eschede terug wilt komen, kkom je tot iets voorbij Osnabruck. Je kn ook verder doorrsdijden naar het oosten, dankom je in het dal van de weser, bijvoorbeeld tot Hameln. Dara hebben we wel gefietst, is een mooi gebied, en je kan er vlakke stukken rijden langs de weser, maar ook flinke heuvels pakken. Met de trein kan je vrij makkelijk vanaf Hameln of Minden terugkomen.
The administrator has disabled public write access.

Vanaf Enschede Duitsland in-en dan? 27 Jan 2006 16:28 #346

  • Brigitte
In de mei-vakantie willen we een weekje in Duitsland gaan fietsen. We zitten te denken om met de trein naar Enschede te gaan en vanaf daar op de fiets. We zouden een rondje kunnen rijden en weer in Enschede uitkomen. Maar we kunnen natuurlijk ook ergens anders op d etrein stappen. Wie heeft tips of suggesties voor een leuke route? Wat klimwerk is geen absoluut geen bezwaar, integendeel (liever heuvels dan helemaal vlak). Ca. 300 km.

Bedankt,
Brigitte
The administrator has disabled public write access.
Powered by Kunena Forum