Welcome, Guest
 • Page:
 • 1
 • 2

TOPIC: Kleine kids, kleine fietstochten

Aw: Kleine kids, kleine fietstochten 09 Jan 2011 12:10 #3768

 • sandra
 • OFFLINE
\"We gaan in het voorjaar sowieso weer extra veel fietsen en beslissen dan ook welke afstand haalbaar is.\"
Maar je hoeft dat van te voren helemaal niet te beslissen! Sterker nog: als je 's ochtends vertrekt, hoef je nog niet eens te beslissen hoeveel je die dag gaat fietsen. In Nederland zijn vaak zo ontzettend veel campings, je kunt tijdens de dag je plannen vaak eenvoudig bijstellen. Natuurlijk is het wel handig om een globaal plan te hebben, maar met kinderen is het juist fijn om alles open te houden en in te kunnen spelen op de situatie. Leuk strandje onderweg en de zon schijnt? Zwemmen en picknicken dus, en dan gewoon wat later op de camping aankomen (of een camping dichterbij nemen). Stevige wind in de rug? Dé dag om alle afstandrecords te verbreken (vinden onze kinderen altijd leuk).
Onze jongens bleken op hun 'fanatiekst' toen ze 8 jaar waren. Wilden ze opeens 100 km op een dag gaan fietsen. En dat terwijl ze vlak voor de betreffende vakanties soms al moeite hadden met 15 km. (dagtochtjes zijn ook vaak minder leuk dan vakantiefietsen). Er is vaak geen peil op te trekken... en dat maakt het juist ook zo leuk en verrassend!
The administrator has disabled public write access.

Aw: Kleine kids, kleine fietstochten 09 Jan 2011 10:59 #3767

 • josien03
 • OFFLINE
En Drenthe heeft erg veel leuke atracties voor kinderen. Dierentuin, schapen op de hei, hunnebedden en heel veel fietspaden. Ook binnenspeeltuinen bij slecht weer (ja, dat is soms erg fijn!). En erg veel campings.
The administrator has disabled public write access.

Aw: Kleine kids, kleine fietstochten 09 Jan 2011 08:24 #3766

 • hans_eefje
 • OFFLINE
Denemarken hopen we ooit nog te doen maar dan als de kids wat groter zijn. Dan kunnen we meer afstand doen en meer zien...

We gaan in het voorjaar sowieso weer extra veel fietsen en beslissen dan ook welke afstand haalbaar is. De kleinste 'echte' fietser is dan bijna 5, jarig is september. Kan goed en ver fietsen maar heeft ook wel last van vermoeidheid als hij minder goed slaapt...

Vorige keer fietsten we door Noord-Brabant (waren gewoon thuis vertrokken met de fiets). Toen was de oudste 5,5, de tweede bijna 3 en de kleinste net 3 maanden.

Drenthe lijkt ook ook wel wat. Vooral omdat je aangeeft dat het rustiger is. Weer stof tot nadenken...

Dank je!
The administrator has disabled public write access.

Aw: Kleine kids, kleine fietstochten 07 Jan 2011 12:17 #3762

 • sandra
 • OFFLINE
Wij hebben afgelopen jaar ook een deel Noordzee/Waddenzeeroute gefietst en via Texel naar Vlieland gegaan. Leuke overtocht, avontuurlijk door de hoge loopbrug en de rit in het rupsvoertuig. Onze kinderen zijn wel al wat ouder, 13 en 8. Tijdstip vonden wij wel wat onhandig aan het einde van de middag. Daardoor ben je pas laat op de camping, kun je laat eten en liggen de kids laat in bed. Voor ons maakt dat niet meer uit, maar als ze jonger zijn kan dat wel vervelend zijn.
Ik zou er trouwens rekening mee houden dat je best (eens) langere afstanden kan fietsen dan 15 tot 20 km. Onze ervaring is dat kinderen dat echt zo wegfietsen.
The administrator has disabled public write access.

Aw: Kleine kids, kleine fietstochten 07 Jan 2011 10:24 #3761

 • blokdoorn
 • OFFLINE
Zelf (met kinderen van 2,5 5 en 7) heb ik zo'n waddenhoptocht overwogen, maar vanwege de overzetkosten en rompslomp kwa tijden heb ik dat uiteindelijk niet gedaan. We zijn via Friesland en de Afsluitdijk naar Texel gefietst. Op Texel vonden ze het prachtig, als je uitgaat van afstanden van 15/20 km dan kun je daar diverse dagen doorbrengen om de interessante plekken te bezoeken. De slufter b.v. is een aanrader.

Een boot/pont vinden ze inderdaad heel erg leuk, bij een andere tocht zijn we langs de ijsel vanaf Kampen naar beneden gezakt en bij vrijwel elke pont over de ijsel gingen we naar de andere kant. Geeft veel afwisseling en elke pont is toch weer anders, van een voetganger/fiets pont tot grotere.

In zowel Friesland als de Waddeneilanden moet je rekenen dat je wel een stevig stukje wind tegenkomt.

Als je dat wilt vermijden, dan is Drenthe een heel leuke optie, naar mijn ervaring rustiger dan de Veluwe en afwisselender.
The administrator has disabled public write access.

Aw: Kleine kids, kleine fietstochten 07 Jan 2011 09:29 #3760

 • Sander
 • OFFLINE
Ga naar Denemarken en doe daar de Heerweg dat is ongeveer een 250km lange fietsroute of parallelle wandelroute. Om de 10km zeker een kampeerplek in de buurt. Veel van die kampeerplekken zijn echter wel een soort paalkampeerplekken (heel weinig voorzieningen). Maar dat is ook erg avontuurlijk en kids vinden dat geweldig (weet ik uit ervaring met 4 en 6 jaar). Het is echt een ideale route met kleine kinderen, makkelijke bevoorradingen, niet te stijl en te zwaar en lekker avontuurlijk met veel mogelijkheden om nagenoeg vrij te kunnen kamperen.

www.naturplan.dk/haervej/english/index.htm
The administrator has disabled public write access.
 • Page:
 • 1
 • 2
Powered by Kunena Forum