Welcome, Guest

TOPIC: Waddeneilanden?

Aw: Waddeneilanden? 29 Jan 2006 04:44 #348

  • marjorie
De vraag van mij was van vorige zomer en ondertussen heben we het al gedaan en kan ik vertellen hoe het ging.
Met de boot van Harlingen naar VLieland was geen probleem. je kunt niet met de snelboot, maar wel met de gewone boot. We stonden versteld van hoe ontzettend veel mensen met een fiets die boot op gingen. Maar weinigen met volle bepakking en ook nog een fietskar.

De boot van Vlieland naar Texel was ook erg leuk. Daar kunnen niet ontzettend veel mensen tegelijk op, maar howel werd gezegd dat je een week vantevoren moest reserveren (wat bij ons eigenlijk niet zou kunnen...want we hadden op zich bedacht om er maar 2 nachtjes te blijven). De kaarten moet je kopen in het dorp in Vlieland, waar het wel redelijk druk was. Je moet best vroeg bij de vliehors express zijn, de jeep/bus die je naar de vliehors brengt. Daar moet je over een hele lange steiger naar de boot lopen. Dat is op zich geen probleem, maar hij is wel lang en wij moesten dus een paar keer heen en weer omdat we ook een fietskar hadden. Ik had nog onze oudste zoon lopend voor me, die na een meter of 10 het toch te eng vond en een hadje wilde. Dat is toch lastig lopen met ook een volgepaktefiets, op een smalle steiger. De schipper kwam ons te hulp en tilde onze zoon op en zo liepen we een stuk gemakkelijker naar de boot.
Ik had ergens gelezen (op internet) dat je je tassen van je fiets af moest halen. Dat was bij ons niet het geval en dus was het niet zo handig dat ik mijn tassen er af had gehaald.
De boottrip was erg leuk, we hadden dan ook prachtig weer. Naast de trip in de grote jeep maakte ook de vuurtoren van Texel grote indruk op onze zoon (2,5 jaar oud).

Groeten,
Marjorie
The administrator has disabled public write access.

Aw: Waddeneilanden? 31 Dec 2005 07:37 #42

  • Marco
Wij hebben in 2002 een fietsvakantie gemaakt met een kind van vier en ??n van twee . Wij woonden destijds op Texel. Als eerste maakte wij de overtocht naar Vlieland met de Vriendschap en de Vliehors-express. Dat was een gedenkwaardige oversteek. Het woei behoorlijk hard, maar het bootje voer toch. De twee fietskarren konden we wel op de vriendschap kwijt. Maar de boor deinde behoorlijk op de golven en de jongste die in de kar bleef zitten, riep steeds: \"oh boot, oh boot!\" Aangekomen op Vlieland wilde de man van de vliehors express eigenlijk geen assistentie verlenen: met het in de vrachtwagen tillen van de zwaar bepakte ligfiets met als commentaar: \"Het is uw klerezooi.\" De overocht is wat mij betreft niet voor herhaling vatbaar, maar ik ben wel blij dat we het gedaan hebben.

Van Vlieland naar Terschelling ging probleemloos.

Vanaf Terschelling zijn we naar Harlingen gegaan en hebben we de LF 10 genomen naar Holwerd. Er mooi en zo maak je ook nog wat kilometers. Van Holwerd naar Ameland en van Ameland weer naar Holwerd en vandaar via de LF 10 naar Lauwersoog. Ok weer erg leuk om te fietsen. Via Lauwersoog zijn we naar Schiermonnikoog gegaan en weer terug naar lauwersoog en vandaar in een paar dagen naar Warffum en vandaar op de trein.

We heben op alle eilanden overnacht, maar nergens van tevoren afgesproken. Voor een trekkerstent bleek altijd wel een plaats vrij te zijn. Het was een bijzondere vakantie.

Groeten, Marco
The administrator has disabled public write access.

Waddeneilanden? 31 Dec 2005 07:36 #41

  • Marjorie
Hallo!
Is er iemand wel eens van het ene waddeneiland naar het andere gevaren met fietsen en fietskar? Ik was wat aan het uitzoeken en zag tot mijn verbazing dat je officieel een week vantevoren moet reserveren voor sommige stukken.... is dat alleen officieel en valt dat in de praktijk wel mee of moet dat echt? Wij zien altijd wel hoe ver we komen op een dag en weten dus niet een week vantevoren wanneer we precies waar zijn....
Heeft iemand hier ervaring mee?

Groetjes,
Marjorie
The administrator has disabled public write access.
Powered by Kunena Forum