Welcome, Guest

TOPIC: Verslag Bern - Mergozzo

Aw: Verslag Bern - Mergozzo 02 Aug 2011 09:02 #4235

  • March
Mooi verslag, dankje!
The administrator has disabled public write access.

Aw: Verslag Bern - Mergozzo 01 Aug 2011 11:10 #4233

  • Sander
  • OFFLINE
Fijn zo'n verslag. Ik de genoemde campings (muv die laatse in italie) even in de database gezet als campings waar je als fietser/wandelaar best wel terecht kunt.

www.communitywalk.com/14583
The administrator has disabled public write access.

Verslag Bern - Mergozzo 31 Jul 2011 20:11 #4232

  • Martin
  • OFFLINE
Net terug van fietsvakantie, derhalve een verslagje voor wie inspiratie zoekt! Zit nu ook de foto's uit te lezen en wordt weer helemaal enthousiast.
Groet, Martin.

Bern (Zwitserland) – Lago di Mergozzo (Italië)

Deze zomer hebben we ons wederom op Paul Benjaminse gericht, nl zijn route ‘Onbegrends fietsen naar de Middellandse Zee’. Ooit al van Luxemburg tot in de Vogezen gekomen. Slaan nu een stukje over. Plan is als volgt: van Bern in 1 week naar het Lago di Mergozzo. We eindigen daar op een gereserveerde tentplaats aan het meer en kunnen dan een week dolce far niente. Zoon van 8 fietst zelf met 2 achtertassen. Zoon van 6 kan in de Follow-Me indien nodig en heeft 2 klapstoeltjes achterop. Pa en ma fietsen volledig bepakt maar zonder karren etc.

Conclusie: fietsen met kinderen door de Alpen kan, maar of dit concept in Italië nou zo leuk is…

Dag 0: per auto naar Bern. Camping Eichholz in Bern is een top-camping, zie www.campingeichholz.ch

Dag 1: Bern bekeken en fietsklaar geraakt. Auto blijft achter bij de camping (betaald).

Dag 2: We zijn ongetraind: lazy eerste fietsdag van ca. 35 km. Zien de besneeuwde Alpen in de verte, spannend.. Leuk tochtje. Dooiedieven-camping in Blumenstein, maar met prive-prieel om in te zitten, gelukkig want het gaat regenen. www.bad-blumenstein.ch/camping/index.html

Dag 3: Nacht vol regen, bikkel-koud in de ochtend. In de tent geen probleem maar onze fietskleding is toch iets te zomers ingepakt. Gelukkig loopt de temperatuur wat op zodat we de kids met slechts een licht schuldgevoel met blote voeten in hun Teva’s laten fietsen. Ze mopperen niet. Bergen worden hoger en het dal nauwer. 2e helft van de dag stevig klimmen en dalen naar Frutigen. Hier weer goede camping gedreven door CH/NL –koppel: www.camping-grassi.ch. Zien veel verse sneeuw op de toppen en die sneeuw lijkt dichtbij.. Maar af en toe schijnt ook de zon. Ca. 35 km gefietst.

Dag 4: Koud en regenachtig maar ook ineens zon. Mams en oudste zoon pakken de trein naar Kandersteg . Daar vertrekt de trein door de tunnel naar het Rhonedal. Jongste zoon en paps gaan deze pittige klim proberen. En waarempel, gisteren bleek geen toevalstreffer, hij vindt klimmen leuk. Hij blijft maar dansen op de pedalen. Zon tijdens het klimmen! De laatste kilometers is er geen fietspad of rustig weggetje, op de hoofdweg is de drukte dusdanig dat ik hem aan moet koppelen op de Follow-Me. Dan moet paps stevig aan de bak, maar 4 haarspeldbochten later denderen we Kandersteg binnen, de laatste kilometers van de 13, vergezeld van een ijsregen. Op het station opdrogen, trein in, tunnel door, en helaas nog steeds regen. Dan de afdaling van Goppenstein naar Steg. WOW!!! Eerste stuk beetje eng over de hoofdweg, maar dan de oude pasweg als fietspad afdalen. Privé-haarspeldbochten! Helaas geeft de videocamera kuren. Het waait hard, het wordt droog.. en warm! Het principe van beter weer achter de berg werkt dus wel, zij het niet direct achter die berg.. Daarna ca 20 km vlak door het Rhone-dal tot camping Monica. www.santa-monica.ch/ Groot, met kinderdisco, maar wel een leuk trekkersveldje. Jongste zoon heeft binnen het uur een vriendje.

Dag 5: Zon en warm, 20 km vlak door het dal naar Brig. Beetje zoeken bij Visp maar niet frustrerend. Top-camping met veel aanloop van fietsers en wandelaars: www.geschina.ch/
Hier houden we 3 dagen rust om de omgeving te verkennen (de Aletschgletscher, wandeling door de Massaschlucht, de kabelbanen, de langzaamste sneltrein ter wereld, etc). Het slechte weer blijft grotendeels achter de bergen hangen. Op de gezellige camping is er aanspraak met velen en de kinderen vinden een vriendje.

Dag 9: vooraf was er enige hoop bij paps om de Simplon-pas met de jongste (aangehaakt) te doen, maar gezien het feit dat dit 40 km lang hoofdweg is, pakken we met zijn allen de treintunnel. (Tip: koop voor je kinderen een jaarkaart van ca 30 euro en ze reizen gratis met je mee, ook hun fiets is dan gratis.) We fietsen vanaf Iselle. Vette afdaling, her en der onderbroken door licht klimmen. Bereiken snel het dal van de Dossola. De wegen zijn nu kaarsrecht en oersaai. Jammer want het landschap is mooi, evenals het weer. Leuk is dat de Italiaanse tourfietsers onze kleine helden enthousiast begroeten. Na 55 km bereiken we Lago di Mergozzo, mooi !! De camping, www.campinglaquiete.it , weet niets van onze reservering, ondanks aanbetaling van 100 euro maar we krijgen een plek in de schaduw. Het aandoenlijke bordje ‘Besezt’ wordt gauw bij de ingang geplaatst. Helaas is deze camping een deceptie voor ons. We hoopten hier op weekje rust bij een meer. Het heeft meer weg van intensieve menshouderij. Daarnaast worden wij als fietsers door de Hollanders om ons heen als aliens bekeken cq genegeerd. Zonder auto? Zonder caravan?? Alhoewel onze camping geen disco heeft, heeft die van de buren dat wel. Tot ver na elven..

Dag 10: gepland was dat paps en de jonste, de auto uit Bern gaan halen. Doen ze ook, maar niet om hier te blijven. Onderweg in de auto rijpt het plan om het hele hebben en houden op te halen in Mergozzo, en die avond nog terug te gaan naar Brig. Dat lukt, alhoewel de campingbaas licht mafiose trekjes krijgt door ons verraad. Om 21 uur arriveren we in Brig waar we het nog tot dag 14 naar ons zin hebben.
The administrator has disabled public write access.
Powered by Kunena Forum