Welcome, Guest

TOPIC: leuke camping denemarken

Aw: leuke camping denemarken 14 Mei 2012 16:11 #4587

 • Sander
 • OFFLINE
Wij hebben vorig jaar een gedeelte van de Heerweg gewandeld en van kampeerplek naar kampeerplek gelopen. Idd de 'paalkampeerplaatsen' en vrij kamperen gedaan. De Deense SBB bosbeheer beheert een heleboel paalkampeerplaatsen waarvan de meesten wel stromend water hebben en sommigen uiteraard ook niet. Verder zijn er ook gebieden waarin je echt vrij mag kamperen/bivakeren dus niet eens op een aangewezen plek.

Wij loste het probleem gewoon op met water zakken. Als we 2 dagen geen water verwachte op een kampeer plek vulden we gewoon 18 liter af (2 * 4L en 1 maal 10 liter). We verbruikten met 4 personen ongeveer 6-8 liter per dag en deden we niet eens zuinig.

verder heb je goedkope kleinschalige kampeerplekken bij particulieren in de tuin of idd bij scouting. Je vind de paalkampeerplekken en de klein schalige plekken allemaal in het boekje Overnatning i det fri

De paalkampeerplekken van de Deense SBB staan allemaal ook op het internet.

Hier kan je zien welk gedeelte wij hebben gelopen en waar we langs zijn gekomen qua overnachtingsmogelijkheden:

www.communitywalk.com/14583<br /><br />Bericht gewijzigd door: Sander, op: 2012/05/14 18:12
The administrator has disabled public write access.

Aw: leuke camping denemarken 21 Mrt 2012 19:59 #4461

 • Patricia
 • OFFLINE
Hallo Babs,

Wij hebben in 2011 met onze kinderen van 6 en 8 de limfjordroute gefietst en gedeeltelijk langs de noordzee kust naar Skagen (drie weken) Wij hebben zoveel mogelijk gekampeerd op overnatning i det fri campings. Net als Claar hebben wij ook op Lodbjerg Fyr gestaan. Echt een paradijs! In tegenstelling wat in het boekje staat kun je bij de vuurtoren bij een buitenkraantje water halen. Andere natuurcampings die wij mooi vonden waren Limfjordscentret Doverodde Kobmandsgard aan het limfjord. Wij gingen op de natuurcampings staan als het mooi weer was en er drinkwater bij was. We hebben 16 campings gehad waarvan de helft natuurcampings. Dit is echt het unieke van Denemarken. We hebben bij mensen in de tuin gestaan, bij scoutingterreinen, op natuurcampings van staatsbosbeheer (vonden wij de mooiste). Onze auto hadden wij in Klim neergezet (supermooie 4 sterren camping)
Patricia
The administrator has disabled public write access.

Aw: leuke camping denemarken 12 Mrt 2012 09:58 #4452

 • babsdehaas
 • OFFLINE
Ik heb op deze site wat gevonden, www.visitdenmark.dk/holland/nl-nl/menu/t...llerUrl=1&mode=1

Ik weet niet of dit het zelfde idee is of dat het toch iets anders is. Manlief wil inderdaad ook niet op plekken staan zonder kraan, terwijl ik denk 4 liter water mee en je bent klaar. En hij schrok gister van het feit dat het in augustus maar gemiddeld 20 graden is, dus we hebben weer een leuk discussiepunt.

Babs
The administrator has disabled public write access.

Aw: leuke camping denemarken 12 Mrt 2012 09:52 #4451

 • gios
 • OFFLINE
babs de haas schrijft:
HalloWe zaten wat te surfen op internet en kwamen ook leuke natuurcampings tegen, wat is daar jullie ervaring mee??

Babs
http://www.teltpladser.dk/tysk.htm
Deze bedoel je?
Deze zijn erg leuk om af en toe te doen. Enige vereiste voor ons was een kraan met drinkwater en die hebben ze niet allemaal. Boekje 'OVERNATNING I DET FRI' is te bestellen.
The administrator has disabled public write access.

Aw: leuke camping denemarken 11 Mrt 2012 18:28 #4447

 • babsdehaas
 • OFFLINE
Hallo

Nou daar worden we warm van en de kids ook. Water moet er wel zijn met de vakantie en afgelopen vakantie was dat helaas erg tegen gevallen. We hebben Canal Du Midi gefietst. Helaas waren daar op camping geen zwembaden.

We zaten wat te surfen op internet en kwamen ook leuke natuurcampings tegen, wat is daar jullie ervaring mee??

Babs
The administrator has disabled public write access.

Aw: leuke camping denemarken 09 Mrt 2012 18:43 #4442

 • Claar
 • OFFLINE
Hoi Babs,
De tentplaatsjes liggen direct aan het water. Je kon er ook zwemmen. Wij hebben dat (in tegenstelling tot alle stoere Denen) niet gedaan omdat het niet zelk mooi weer was toen we er waren. In de buurt van de camping ligt ook de stad Arhus. Was een leuke stad (als je daar behoefte aan hebt), met een mooi museum over visuele kunst (Aros) ook leuk voor kinderen.

De route gaat over het algemeen over smalle weggetjes, een enkel kort stuk over een grotere weg, daar rijden auto's harder dan ik had gedacht. In het bikelineboekje staat het prima aangegeven. Je kunt de route heel makkelijk langer en korter maken. Op de pontjes kunnen fietsen probleemloos mee (er passen ook auto's op).
Wat betreft hellingen die zijn nooit heel lang, zeker in combinatie met wind tegen is het pittig fietsen.

De campingbaas van de camping waar we begonnen was erg aardig. We mochten de auto daar laten staan. Wel moesten we de autosleutels bij hem achterlaten, zodat hij hem kon verplaatsen als hij in de weg stond. Allemaal prima gegaan.

Als je nog iets wilt weten, mail gerust.
groet,
Claar
The administrator has disabled public write access.
Powered by Kunena Forum