Welcome, Guest

TOPIC: Zwitserland???

Aw: Zwitserland??? 04 Jun 2006 02:01 #586

  • Inge
Vorig jaar zijn wij met een kind (van twee) en fietskar van Basel naar München gefietst. Van Basel tot Thusis hebben we de Rheinroute gevolgd en door Liechtenstein de Benjaminse-route. Dit is vrij goed te doen met kleine kinderen. Alleen bij Schaffhausen is een korte steile afdaling, die wij hebben gelopen, waarbij één van ons achter de fietskar ging hangen, om te zorgen dat íe niet te hard ging. Bij de Bodensee kan je je fiets op de boot meenemen (erg leuk voor kinderen).
Na Chur, voor Thusis is er een heftige klim naar de oude Polenweg (van mensen uit de buurt begrepen we dat er ook minder steile wegen omhoog zijn). Vanaf Thusis hebben we de trein genomen naar St. Moritz (prima te doen met fietsen). Dat betekent dat vanaf Basel naar Thusis weinig geklommen wordt, en op het moment dat het heftig wordt, je de trein neemt met prachtige uitzichten.
Vanaf St. Moritz hebben we de Inn-route gevolgd stroomafwaarts tot het Zillertal. Deze route gaat grotendeels naar beneden. In Zwitserland vermijdt men echter het liefst verharde wegen; dat betekent dat sommige stukken over steenslag/grindwegen gaan. Dat is met kinderen en bagage minder prettig. Een enkele keer is er een venijnig klimmetje/afdaling. Wel erg mooi. In Oostenrijk is het vaak vlak en over asfalt.
Vanaf het Zillertal hebben we stoomtrein naar Achensee genomen (met fietsen en fietskar!) en zijn we via de Via Bavarica Tyrolensis naar München gefietst. Dit was soms heftig, met name door Beieren, maar erg mooi.
Alternatief kan zijn om de Inn-route verder te volgen tot Rosenheim en vandaar vrij vlak naar München te fietsen.
Het is een mooie route voor mensen die met kinderen door de bergen willen fietsen, zonder zelf veel te moeten klimmen/dalen. Vanuit Amsterdam/Utrecht gaat de City night line rechtstreeks naar Basel en München. Hierin mogen fiets en fietskar mee (tegen hele redelijke prijzen!).

Groet,
Inge
The administrator has disabled public write access.

Aw: Zwitserland??? 21 Mrt 2006 23:26 #454

  • Ptra p.
De Rheinroute is zeker vanaf Chur goed te doen, zie ook onze website www.fietsreizigers.nl

Goede reis,

Petra
The administrator has disabled public write access.

Aw: Zwitserland??? 20 Mrt 2006 22:00 #450

  • Sandra
Hoi,

Ook wij hebben met de kids in Zwitserland gefietst (met fietskar en aanhangfiets). Ter plekke hebben we geimproviseerd, we hadden niet van te voren een route vastgesteld.
Misschien heb je ons reisverslag al gevonden bij 'Reisverhalen': home.tiscali.nl/~baartmns/fietsvakanties.

We hebben een deel van de Seen (meren) route gefietst en een deel van de Rijnroute. Het vlakke noorden (Bodensee) vonden wij het minst mooie deel. De heuvels/bergen tijdens de rest van de route waren soms pittig maar net te doen. Die keer met 20% moesten we wel afstappen...:blush:

Kamperen is geen enkel probleem, en het Schlafen im Stroh waar Astrid het ook al over had, vonden wij ook heel leuk.

Je kunt voor routetips ook eens kijken op de site van Cycletours!

Veel plezier,
Sandra
The administrator has disabled public write access.

Aw: Zwitserland??? 20 Mrt 2006 19:00 #448

  • Astrid Lurken
Hoi,

Op de door Loek Munnichs genoemde site kun je inderdaad de nationale fietsroutes vinden.
Wij hebben zelf drie jaar geleden een groot deel van de 'Rhein' route (nr. 2) en ook een deel van de 'Aare' route (nr. 8) gereden. Met aanhangfiets en fietskar en dit was prima te doen. Deze routes volgen dus de loop van de Rhein en de Aare en zijn redelijk vlak te noemen. Uitzonderingen zijn het begin van de Rhein route, deze start vanaf de Oberalppas en het einde van de Aare route, daar kom je de Grimselpas, de Furkapas en tenslotte weer de Oberalppas tegen. Deze kun je ook met postbus en trein overbruggen. Mijn man heeft deze passen zonder bagage gefietst om de auto weer op te halen. Kamperen is geen probleem, campings genoeg. Een leuk alternatief vonden wij 'Schlafen im Stroh'.

Groetjes,
Astrid
The administrator has disabled public write access.

Aw: Zwitserland??? 20 Mrt 2006 17:59 #447

  • Loek
Hallo Mar,

Kijk eens op www.veloland.ch Daar staan allemaal fietsroutes op door heel Zwitserland.
De boekjes die bij deze routes horen geven ook dwarsprofielen aan. Helaas staan deze niet op internet.

De merenroute (Seen-route) is misschien wel een goede optie. Of de Alpen Panoramaroute waarin slechts 2 of 3 hoge passen zitten die je eventueel met de bus kunt nemen.

Kamperen lijkt me geen probleem in Zwitserland.

Groet,
Loek Munnichs
The administrator has disabled public write access.

Zwitserland??? 20 Mrt 2006 17:21 #446

  • Mar
Als fervent bergwandelaars zijn wij na de geboorte van onze dochter toch meer gaan fietsen. Vorig jaar hebben we langs de Moezel gefietst, dit jaar willen we naar Zwitserland of Oostenrijk. Voor Oostenrijk heb ik al e.e.a. uitgezocht, maar voor Zwitserland kom ik er niet echt uit.

Onze dochter is 5, gaat mee op de aanhangfiets en wij willen kamperen, zodat er waarschijnlijk ook nog een bagagekar meegaat. Het liefst willen wij een gebied waar ook bergen in de buurt zijn, zodat we ook af en toe kunnen wandelen. Of dat we eerst 1,5 tot 2 weken fietsen en daarna met de auto de bergen in kunnen, zonder uren te hoeven rijden.
Ik begreep dat er wel lange-afstandfietsroutes zijn in Zwitserland, maar of die nu ook zo geschikt zijn voor ons? Pasovergangen en echt steile stukken zijn aan ons niet echt besteed op dit moment. Maar het vlakke Noorden van Zwitserland ook niet. Wie heeft ideeën of ervaringen?
Alvast bedankt.

Mar
The administrator has disabled public write access.
Powered by Kunena Forum