Welcome, Guest

TOPIC: fietsen in Italië?

Aw: fietsen in Italië? 02 Nov 2007 19:13 #1610

  • Astrid
  • OFFLINE
Hallo,

Wij hebben afgelopen zomer een deel van de Reitsma route van Koblenz naar Treviso gefietst met onze kinderen van 9 (eigen fiets) en 6 jaar (aanhangfiets). Wij vonden deze route tot nu toe de allerleukste en meest afwisselende (en we hebben er al heel wat gefietst). Echt een aanrader. In Oostenrijk kan de Arlbergpas met de trein worden gedaan en de Reschenpas met de bus (fietsen in de aanhanger). Daarna gaat het bergafwaarts tot in Trento. Hier krijg je al een echt Italië gevoel, goede fietspaden, terrasjes, ijsjes en heerlijke pizza's. Andersom is de route behoorlijk zwaar. Vanaf Trento kun je de trein nemen (anders stijgingspercentage >17%) naar Calcerunica al Lago. Vanaf dit meer volg je dan de Brenta tot in Bassano. Een prachtig en rustig stuk, koele bergbeekjes. Na Bassano is het vlak, erg druk en warm. Ook weinig campings hier. Dit laatste stuk is niet echt aan te raden, maar wij moesten naar het vliegveld in Treviso.

Astrid Lurken
The administrator has disabled public write access.

Aw: fietsen in Italië? 24 Aug 2007 17:43 #1562

  • Bennie
  • OFFLINE
Hoi,

Hebben jullie inmiddels gefiets in Italie. Wij hebben voor 2008 ook een dergelijk plan maar zijn naarstig op zoek naar een goede omgeving.

Ben zeer benieuwd naar jullie ervaring in Italie of waar anders.

Bennie.
The administrator has disabled public write access.

Aw: fietsen in Italië? 29 Aug 2006 17:20 #748

  • Loek
Hoi,

In de zomer van 2003 hebben wij met onze zoon jip (toen 9 maanden) gefietst van de Bodensee tot in Rome via de bekende route van Paul Benjaminse. De route was prachtig en zeker niet te druk (wel hebben de Po-vlakte met de trein gedaan, te warm en te saai).

De Splugenpas is goed te doen en de afdaling naar Italie is echt supermooi. Langs het Comomeer fiets je door twee lange tunnels (de langste volgens mij 8 km). Maar hierin kom je nauwelijks auto's tegen daar er aan de andere kant van het meer een (nieuwe) autoweg loopt.

Verder erg veel campings onderweg en zeker in Toscane is het mooi fietsen (maar wel druk bij de toeristische plaatsen).

Vanuit een camping aan het meer van Bracianno (30km ten noorden van Rome) hebben we met de metro Rome bezocht en de laatste dag met de fiets door Rome heen (goed te doen met het boekje van Benjaminse) naar het vliegveld (Rome Campione) en met RaynAir goedkoop terug naar Charleroi.

Gr,
Loek Munnichs

voor enekel foto's: www.jip-op-wereldreis.tk
The administrator has disabled public write access.

Aw: fietsen in Italië? 24 Apr 2006 21:03 #513

  • Petra
Hallo,

Vorig jaar zijn we met onze jongens vanuit Venetië naar Ferrara gefietst en vervolgens langs de Po verder. Langs de Po valt prima te fietsen, al zijn er wel wat weinig campings. Op onze site: www.fietsreizigers.nl vind je een uitgebreid reisverslag. Kijk ook eens op de site van bikeline, (duitse fietsreisboekjes) hun Po-route hebben we gereden.

Mocht je meer specifieke vragen hebben: mail ze vooral,

Groet,

Petra
The administrator has disabled public write access.

fietsen in Italië? 24 Apr 2006 15:02 #512

  • Sylvia van de Graaf
Na Frankrijk, Zweden, Duitsland en Tjechië verlangen wij weer naar een echte Italiaanse vakantie. Maar dan wel op de fiets met onze dochter van bijna 11 en onze zoon van 8. Wij denken aan het achterland van Venetië, Veneto en een stukje Po-vlakte.
Maar twijfel steekt af en toe de kop op. Zijn de wegen te druk? Wordt het te heet? Te veel muggen?
En dan ook nog, zijn er wel voldoende campings. Gidsen en routebeschrijvingen geven hierover geen uitsluitsel, het zal zoeken worden naar geschikte Argricultura's.
Maar wellicht zijn er ervaren fiersers-met kinderen met veel betere tips..?
The administrator has disabled public write access.
Powered by Kunena Forum