Welcome, Guest

TOPIC: campingdichtheid

Aw: campingdichtheid 25 Jun 2006 14:11 #636

  • paula
Zuid Zweden heeft ook een heel aardige campingdichtheid. Wij zijn toen met oadcycletours naar Jonkoping gegaan en hebben vandaar zelf gefietst naar Kalmar. Vandaar het schiereiland Oland. Ook het eiland Gotland was fantastisch. Tot slot zijn we van Stockholm teruggefietst naar het beginpunt. Nooit hebben we een probleem met campings gehad. Alhoewel ze soms best prijzig kunnen zijn. We fietsten zo'n 50-60 km per dag. Soms ook minder.

Veel plezier met plannen maken,
Paula
The administrator has disabled public write access.

Aw: campingdichtheid 23 Jun 2006 03:42 #633

  • Martin
Wat misschien een alternatief kan zijn en ook op de homepage van fietsenmetkinderen wordt genoemd: Gastgezinnen in Vlaanderen (of in NL: vriendenopdefiets.nl ).

Samen met een vriend en onze 2 oudste zonen hebben we 2 keer een tocht binnenslands gedaan. Heel afwisselende huizen/mensen, zeer gastvrij. Wellicht kun je er een lange afstand mee in 2 stukken hakken?

Martin.
The administrator has disabled public write access.

Aw: campingdichtheid 23 Jun 2006 03:05 #632

  • Astrid Lurken
Hoi,
In Vlaanderen is het inderdaad treurig gesteld met de campings. In Denemarken is dit wel anders. Veel grote campings, maar op korte afstand van elkaar.
Ook in Duitsland zijn voldoende campings te vinden (zie bijvoorbeeld de Limesroute of langs de Weser).
In Frankrijk (noord) tenslotte 'barst' het naar ons idee van de campings.
Groetjes,
Astrid
The administrator has disabled public write access.

campingdichtheid 21 Jun 2006 21:07 #628

  • marjorie
Hallo!
Hier nog een vraag van ons. We zitten er over te denken om dit jaar voor het eerst met de kinderen naar het buitenland te gaan om daar te gaan fietsen. Wat we zelf in Vlaanderen tegen kwamen is dat de campingdichtheid daar in een bepaald deel erg laag was, dus je moest goed plannen om een beetje uit te komen en soms dus een hele lange fietsdag inpannen (meer dan 100 kom). Dat kan met twee kleintjes (bijna 2 en 3,5 jaar) natuurlijk niet. Het fijne van in Nederland fietsen was altijd dat als het lekker ging, je best een heel eind kon komen, maar als het een dagje niet zo mee zit moet je ook al een aantal kilometers eerder kunnen stoppen.
In welk land/streek van een landis een redelijk hoge campingdichtheid? Hebben jullie suggesties/goede ervaringen? (we willen niet al te zuidelijk gaan, zaten te denken aan Frankrijk, misschien de loire, maar deze plannen kunnen nog alle kanten op! We kunnen nog in Denemarken eindigen ;-)

Alvast bedankt!!!

Groeten,
Marjorie
The administrator has disabled public write access.
Powered by Kunena Forum