Welcome, Guest
 • Page:
 • 1
 • 2

TOPIC: kooktoestel

Aw: kooktoestel 16 Feb 2008 16:13 #1796

 • ACoomans
 • OFFLINE
Ook wij gebruiken een MSR eenpitsbrander met coleman fuel of als deze op is op een lange reid wasbenzien oid wat je gewoon in een supermarkt kan kopen.
Behalve een enorme pan die ook als afwasteil dienst doet hebben we nog een klein koekepannetje (zonder steel) en pannepik mee.
In die ene pan maken we alle klaar. Eerst macaroni koken, wat later de groente erbij en tot slot de saus er doorheen roeren.
OOk een aanrader is om stampotten te maken. Heel gemakkelijk en overal zijn aardappels en groente (wortels, uien, prei ed.) te verkrijgen. Lekker met een rookworst of ham uit blik of knakworstjes.
Zie foto!

veel fietsplezier.
The administrator has disabled public write access.

Aw: kooktoestel 08 Feb 2008 19:59 #1770

 • Willem Jongman
 • OFFLINE
Pasta met zelfgemaakte saus gaat prima op een pit (eerst de saus, dan de pasta, dan de saus in twee tellen nog weer even opwarmen). Vlees of vis bakken met stokbrood en een salade gaat ook prima. Als je nog luier bent kun je de brander zelfs uit laten: koud vlees, kaas, of een quiche, stokbrood en een echte elegante salade. Glaasje wijn erbij en het is genieten. Als je van comfort houdt kun je een thermosfles meenemen. Als je na het eten gelijk water voor koffie maakt kun je dat in de thermos bewaren. Eventueel kun je ook warm water bewaren voor de thee of koffie van de volgende ochtend (hoeft de brander niet meer aan als je snel weg wilt). Of dat lukt hangt wel van de kwaliteit van de thermos af. Wij hadden er eerst eentje waarbij het water de volgende ochtend slechts een beetje lauw was, maar met de nieuwe is het gewoon goed warm. Je kunt dan overdag warm water meenemen voor koffie en warme chocola, en daarna koud water koud houden. Wel weegt zo'n ding natuurlijk flink wat.
Willem
The administrator has disabled public write access.

Aw: kooktoestel 18 Dec 2007 15:14 #1658

 • HoogVeen
 • OFFLINE
Wij hebben vele jaren op gas gekookt, maar merkten de laatste jaren dat de verkrijgbaarheid van de blikjes minder wordt. Drie jaar geleden hebben we ook een MSR Dragonfly gekocht en deze bevalt ons uitstekend. Voordeel is dat je eventueel verschillende soorten brandstof kunt gebruiken. Het meest gebruiken we daarvoor Coleman fuel.
The administrator has disabled public write access.

Aw: kooktoestel 17 Dec 2007 15:38 #1653

 • Willem Jongman
 • OFFLINE
Een (krachtige) pit is zondermeer genoeg. Die grote Coleman tweepitter is toch loodzwaar? Wel kan ik me iets voorstellen bij je wens om benzine vaarwel te zeggen. het kan per slot ontploffen, en de dampen zijn niet echt gezond (nooit binnen gebruiken). Wij hebben het al die jaren met eenouderweste petroleum brander (een \"primus\") gedaan. Moderne allesbranders kun je zolang de kinderen klein zijn ook op petroleum branden. In veel ontwikkelingslanden is petroleum makelijker te krijgen dan benzine, maar in W Europa is dat zeker niet zo (doe het zelf zaken is je beste optie).
En alternatief is een van die modern geintegreerde gasbranders. Gasbranders waaien makkelijk uit, maar niet meer met een geintegreerd windscherm. Ik weet niet of er bij zijn met ook grote pannen. Helaas is veel van het mooiere buitensport spul alleen voor twee personen, en niet voor gezinnen.
Wim
The administrator has disabled public write access.

Aw: kooktoestel 23 Mrt 2007 11:30 #1346

 • loecky
 • OFFLINE
Wij doen het op precies dezelfde wijze als Sandra.
Dat is meer dan voldoende, scheelt gewicht en is nog romantisch ook.
The administrator has disabled public write access.

Aw: kooktoestel 18 Mrt 2007 11:27 #1339

 • sandra
 • OFFLINE
Wij hebben altijd een 1-pits-brander mee, en daar hebben wij genoeg aan (met 4 personen). Het vraagt soms wel wat creativiteit om alles gelijktijdig warm te krijgen/houden. Maar je kunt twee pannen op elkaar zetten, of een pan een slaapzak doen. In een slaapzak gaart de rijst of pasta ook nog na. Wij koken het meestal maar een paar minuutjes en zetten de pan dan in een slaapzak (nog niet afgieten), de rest gaat dan vanzelf.

Waarom wil je trouwens van benzine af? Wij zweren er juist bij. We hebben een MSR Dragonfly brander. Daar kan eigenlijk alles in. Wasbenzine, coleman fuel, maar ook loodvrije benzine. Belangrijkste voordelen vinden wij dat je niet afhankelijk bent van bijvoorbeeld blikjes gas (die niet overal even goed verkrijgbaar zijn). Een ander voordeel is dat je altijd optimale druk hebt, ook als de brandstof bijna op is. Bij gas neemt de druk af als het tankje leeg raakt.

Sandra
The administrator has disabled public write access.
 • Page:
 • 1
 • 2
Powered by Kunena Forum