Welcome, Guest

TOPIC: kind in fietsbus

Aw: kind in fietsbus 31 Dec 2005 08:44 #155

  • C.Aanraad
de fietsbus is prima te doen. wel hadden we voor de zitplaats voor onze dochter betaald zodat ze 's nachts ook recht had op een eigen slaapplekje. we hadden kleine spelletjes bij ons en een walkman met sprookjes. ook een voorleesboek en de knuffels waren bij de hand.
we hebben meerdere malen gereisd met oad fietsbus. de eerst keer was ze pas anderhalf en we hebben toen ongeveer 50 kilometer per dag gefietst.
The administrator has disabled public write access.

Aw: kind in fietsbus 31 Dec 2005 08:44 #154

  • Inge
Wij zijn net weg geweest, ook met een zoon van 15 mnd. De fietsbus durfden we niet zo goed aan. Met de nachttrein naar Basel ging heel erg goed (we hadden een eigen slaapcabine): onze zoon heeft zich tot 22.30 vermaakt met al dat nieuws en viel daarna in slaap. Alleen voor degene die naast hem lag was slapen minder makkelijk (een bed is dan wel erg smal).

Voor een fietskar is het in ieder geval handig (noodzakelijk) om er een te hebben die je op kunt vouwen. In de trein naar Basel nam de kar zo een plek van een fiets in.

Ons daggemiddelde was 50 km. Dat ging prima. We hebben een paar langere dagen gemaakt (70), dat was wat aan de lange kant. Minder dan 35/40 was vaak niet handig omdat hij dan niet lang genoeg kon slapen.
The administrator has disabled public write access.

Aw: kind in fietsbus 31 Dec 2005 08:44 #153

  • Renee Guliker
Dit jaar gaan wij voor de twede maal op vakantie met de fietsslaapbus en de fietskar.
Vorig jaar was onze zoon 2,5 jaar en zijn we voor het eerst met de fietsbus gegaan.
Het ging fantasties de rest van de buspassagiers heeft het amper in de gaten gehad dat er een kleinkind in de bus zat. Hij vond de vakantie en vooral de fietsbus prachtig vandaar dat we dit jaar weer met de fietsbus gaan. Alleen zou het dit keer weer anders gaan want er is inmiddels
een kleintje bij gekomen en zij is bijna 5 mnd.
als we gaan. Als het dit keer weer zo goed gaat weten we bijna zeker dawe volgend jaar weer met de bus gaan. De voordelen van de bus t.o.v. de trein is dat de bus voor de deur van de camping parkeert.
The administrator has disabled public write access.

Aw: kind in fietsbus 31 Dec 2005 08:43 #152

  • Sandra
Hoi,

Persoonlijk hebben wij grote voorkeur om met de trein te reizen. De bus hebben wij tot op heden niet aangedurft. Onze kinderen zijn 2 en 6 en ik moet er niet aan denken om met ze een lange afstand in een bus te zitten.
In de trein heb je veel meer ruimte. Je kunt een beetje rondlopen, de kinders rennen lekker heen en weer, ruimte om spelletjes te doen, je zit niet zo op elkaars lip. Een poepluier in de bus? Voor mijn gevoel kan iedereen meegenieten. Laat staan een huiluurtje of wat dan ook maar. Met de trein zijn wij ondermeer naar Denemarken en Polen geweest en dat beviel erg goed. Je moet wel een inklapbare fietskar hebben; veel treinen hebben vrije smalle deuren.

Dit jaar hebben we serieus de fietsslaapbus overwogen om naar Zwitserland te gaan. Met een soort stapelbedden, dat zou mij dan nog wel wat lijken. Maar ook nu wordt het toch weer de trein. Confortabeler en boevndien de helft (!) goedkoper.

Wij hebben van onze fietservaringen een website gemaakt: http//home.tiscali.nl/baartmns/fietsvakanties


Veel fietsplezier,

Sandra
The administrator has disabled public write access.

kind in fietsbus 31 Dec 2005 08:43 #151

  • Paula
Heeft er iemand al eens gebruik gemaakt van de fietsbus met kleine kinderen en fietskar? Wat zijn jullie ervaringen?
Onze zoon is 15 mnd. als we op vakantie gaan. Aan welke (km.)dagafstand moet ik denken?
Alvast bedankt voor de reactie
The administrator has disabled public write access.
Powered by Kunena Forum