Welcome, Guest
 • Page:
 • 1
 • 2

TOPIC: kinderen in tent laten slapen

Aw: kinderen in tent laten slapen 17 Apr 2008 19:11 #1919

 • Marjorie
 • OFFLINE
Wij hebben ook thermarestmatjes voor de kinderen. Ons slaapdeel in de tent is niet groot, dus daardoor kunnen de kinderen niet echt helemaal naast de matjes gaan liggen. Wij nemen altijd voor elk een kussensloop mee die we om het matje doen zodat ze met hun gezicht niet op het matje liggen, maar op het katoen.
De ene slaapzak is een kinderslaapzak van Bever, en de andere komt van Dirk (was dezelfde als bij bever in de winkel lag ;-). Ze hebben het meestal eerder te warm dan te koud.

Succes en veel plezier!
groeten,
Marjorie
The administrator has disabled public write access.

Aw: kinderen in tent laten slapen 17 Apr 2008 11:16 #1918

 • sandra
 • OFFLINE
Veel plezier ermee. Wij hebben ook al jaren een multinova en hebben er veel plezier van.

Sandra
The administrator has disabled public write access.

Aw: kinderen in tent laten slapen 17 Apr 2008 09:59 #1917

 • babsdehaas
 • OFFLINE
bedankt allemaal voor het reageren

we hebben uiteindelijk de multi nova gekocht met een mooi korting erop, via een tentenshow.

we hebben ook nog naar een bighorn gekeken, maar die stond een stuk minder strak en het kindergedeelte vonden we wat minder, maar wie het niet heel breed heeft is het wel een mooi optie

verder ook twee slaapzakken van nomad gekocht

bedankt en fietse allemaal
babs
The administrator has disabled public write access.

Aw: kinderen in tent laten slapen 20 Feb 2008 20:13 #1804

 • Silvie
 • OFFLINE
Onze kinderen hebben de eerste jaren in een heel goedkope kinderslaapzak van de kruidvat geslapen. Dat combineerden we met een warme trappelzak en winterpyama. Ze lagen op een thermarestmatje met 2/3 lengte. Daar past precies een hoeslakentje van het ledikantje omheen. Het matrasje schoven we in de slaapzak, zodat er niet zo snel van het matje afgegleden kon worden.

De oudste (vorige zomer 5) ligt op een gewoon gesloten celmatrasje. Het hoeft voor kinderen inderdaad nog echt niet zacht te zijn. Sterker nog, er zijn weinig nachten dat onze zonen op hun matjes slapen. Meestal ernaast. Omdat de grond te koud is, bekleden we de binnentent met zilverfoliematjes. In de praktijk slapen ze dus meestal daarop. Het isoleert genoeg en te hard is het blijkbaar niet. We hebben zelfs overwogen om voor de kinderen uitsluitend zilverfoliematjes mee te nemen.
The administrator has disabled public write access.

Aw: kinderen in tent laten slapen 08 Feb 2008 19:46 #1769

 • Willem Jongman
 • OFFLINE
Een tent is heel leuk, daar is geen twijfel over. Wel is het van belang dat je een goede tent hebt. Wij hebben een Hilleberg Keron 4 GT, en die is heel licht (5 kg voor vier personen), super waterdicht, sterk, windvast en warm. Hij is volledig geschikt om mee te kamperen in de sneeuw of wat dan ook. Helaas is hij ook duur, maar tot nu toe onverwoestbaar.
Thermarest matjes zijn overbodig voor jonge kinderen. Een (kort) gesloten cel matje is net zo warm, spotgoedkoop, en weegt bijna niets (je spaart per matje al gauw bijna een kilo).
Wij hebben steeds opeenvolgende maten kunstof mummieslaapzaken gehad van Lestra. Die waren heel betaalbaar, en warm genoeg tot rond het vriespunt (met een trui erbij). Dons is mooier, maar wat mij betreft te duur voor een slaapzak waar je kind na twee of drie jaar weer uitgegroeid is. Dons is ook onpraktisch als ze in hun bed plassen - en dat doen ze.
Met zijn vieren in een grotere slaapcabine is niet alleen veel warmer, maar ik vind het bij echt koud weer ook een veilig gevoel dat je kunt controleren hoe het met ze gaat. Kleintjes kunnen snel erg afkoelen. Hoewel die van ons nu veel ouder zijn en nu elk hun eigen tentje hebben, gaan ze er nog altijd bij ons in als het echt koud lijkt te gaan worden. Voor ons is dat ook een stuk warmer (in een te grote tent krijg je het koud).
Willem
The administrator has disabled public write access.

Aw: kinderen in tent laten slapen 05 Feb 2008 21:14 #1755

 • kalevala
 • OFFLINE
Geweldig met kinderen in een tent slapen, de totale vrijheid en het knusse daarvan maakt ons enthousiast. Het eerste jaar met de kinderen was leuk, ook omdat we een zg vis-a-vis tent hadden waarbij er toch twee binnententen zijn. Dat was inderdaad af en toe ieder bij een kind liggen maar eenmaal gewend bleken ze helemaal trots te zijn op hun eigen tent. En voor je eigen gevoel slaap je met zo'n type tent toch onder een dak zodat alles \"controleerbaar\" blijft.
De matjes zijn bij ons ook de thermarest, in de kleine uitvoering. Daarnaast hadden we bij PerrySport al heel snel slaapzakken gevonden die van een zg tussenlengte zijn. Niet duur en toch warm, als je bedenkt dat we af en toe zo rond het vriespunt gekampeerd hebben en zij het warmer bleken te hebben dan wij..... .
The administrator has disabled public write access.
 • Page:
 • 1
 • 2
Powered by Kunena Forum