Welcome, Guest

TOPIC: voor 4 personen koken

Aw: voor 4 personen koken 20 Sep 2008 18:58 #2147

  • Sophie
  • OFFLINE
Hallo,
Ook wij zaten met dat probleem. Na een maand zoeken en twijfelen zijn wij van ons trangia idee afgestapt. Kookt erg traag tenzij je de gasadapter er bij neemt , maar dan scheelt het ook heel wat in de prijs+ de kookpotten waren te klein.
Uiteindelijk hebben we gekozen voor een prymus easyfuel duo, die zowel op gasblikljes met een schroefsysteem als op die met het easyclick systeem past. We kochten er de pannenset van Msr bij waarvan de grootste pot 3 liter is. We hebben er nu 3 dagen op gekookt voor 3 volwassenen en 2 kinderen (tss 1 en 3 jaar)
En we hebben zeker geen spijt van onze aankoop!

Veel reis en kookplezier
The administrator has disabled public write access.

Aw: voor 4 personen koken 19 Sep 2008 11:25 #2141

  • Willem Jongman
  • OFFLINE
Trangia branders zijn heel mooie dingen, maar ook de Trangia 25 is te klein voor 4 personen. Wel is er een zogeheten Billy, een extra grote pan, die je er net als de koekenpan bovenop kunt zetten. Je mist dan wel het speciale kunstje van de Trangia, dat het een geintegreerde brander/pan/windscherm constructie is. Op spiritus krijg je van zijn lang zal ze leven geen heel grote pan met water voor de pasta aan de kook. Dan heb je toch echt de inbouw gas of allesbrander nodig (en ook dan duurt het met de Billy wel even). Het is, zeker samen met die krachtige inbouwbranders een ideale brander voor 2-3 personen, maar niet voor 4. Met de Billy zou ik zeggen \"bruikbaar\", dat wel.
Wim
The administrator has disabled public write access.

Aw: voor 4 personen koken 18 Jun 2008 13:56 #2018

  • Minnaard1
  • OFFLINE
Wij hebben ervaring met deze maat trangia en konden er met twee personen goed uit eten! Voor een gezin met 1 kindje zou het ook nog net kunnen. Het is verder wel een fijne brander voor eenvoudige maaltijden. Tenminste als je de pannen gebruikt. De koekepan zit te ver van de warmtebron om echt te bakken. Wij hebben nu vier kinderen. Wij hebben bij de Blokker een goedkope en dus lichte grote pan gekocht en bij een buitensport zaak een \"Simon spiritus kocher\". Deze laatste geeft veel warmte en weegt zeer weinig. De Simon past in de Trangia (waarvan we alleen de grootste pan meenemen) en de Trangia past in de grote Blokker pan. We hebben dus twee warmtebronnen wat sneller is dan een voor een grote pan en kunnen zo voor het hele spul koken. We koken zowel op speciale als op gewone spiritus. De stabiliteit van de trangia bevalt erg goed met kinderen.
Eet smakelijk<br /><br />Bericht gewijzigd door: Minnaard1, op: 2008/06/18 17:47
The administrator has disabled public write access.

voor 4 personen koken 10 Mrt 2008 12:52 #1815

  • wereldreis
  • OFFLINE
Hoi,
Nog 47 dagen en dan vertrekken we.........:):):)
Nu we de laatste dingen aan het regelen zijn komen we ook aan het koken toe. Op dit moment denken we aan een trangia brander uit de 25 serie die lijkt de grootste pannen te hebben . Voor 4 personen koken lijkt me een 1,75 en een 1.5 liter pan al klein. Of vergis ik me daarin? Hoe is jullie ervaring met een trangia brander? Kun je daar goed op koken voor 4 personen?<br /><br />Bericht gewijzigd door: wereldreis, op: 2008/03/10 20:09
The administrator has disabled public write access.
Powered by Kunena Forum