Welcome, Guest

TOPIC: herfstkamperen

Aw: herfstkamperen 07 Apr 2009 16:48 #2381

 • Zuma
 • OFFLINE
Het dekbed van thuis pakt niet lekker kompakt in, kan je beter een goede dekenmodel donslaapzak extra meenemen en deze openritsen als dekbed.

Exped matjes isoleren idd als de beste en hebben een laag pakvolume. Wel duur in aanschaf. Als je het pakvolume van een EVA mat kwijt kan zou ik voor de kinderen eerder denken aan aan 3/4 Thermarest (niet zo'n pro-lite of ultra light geval daar zitten te veel gaten in het polyether gestanst) aangevuld met daaronder een dikke EVAmat. Is net iets zwaarder dan een 3/4 Exped maar isoleert samen wellicht ook net iets beter, gelijkwaardig of net iets minder beter toch nog.
The administrator has disabled public write access.

Aw: herfstkamperen 07 Apr 2009 15:07 #2379

 • Willem Jongman
 • OFFLINE
Precies, het gaat allemaal prima zolang de kinderen niet echt jong zijn. Je kunt ook nog een donzen dekbed van huis meenemen om over iedereen heen te leggen. De warmste matjes zijn matjes zoals de downmat van Exped. Met kachels moet je heel erg oppassen vanwege de kans op CO vergiftiging.
Willem
The administrator has disabled public write access.

Aw: herfstkamperen 29 Okt 2008 10:40 #2167

 • Zuma
 • OFFLINE
Wij hebben van 5 oktober t/m 21 oktober in de Eifel gekampeerd in een tentje met kinderen van 2,5 en 4,5 jaar de truc van het kamperen in kouder weer is een combinatie van factoren:

1. Zorg dat je overdag bezig bent: fietsen, wandelen iets bezichtigen, etc. beweging houd warm.

2. Zorg voor goede isolerende matjes. Goede isolatie is het halve werk. En goede isolatie zijn matjes met een hoge isolatiewaarde (R-waarde) hoger dan 3,5 en bij voorkeur zelfs hoger dan 5 (meestal alleen te bereiken door combineren van matjes).

3. Zorg uiteraard voor goede slaapzakken, slaapzakken die nog comfortabel zijn bij een nachtvorstje. Z.g. -2 tot -5 graden zakken. Bijvoorkeur slaapzakken met een 'hoofdmuts'. Zakken die te lang zijn inkorten op de juist lengte met een spanbandje.

4. aanvullende maatregelen als je het allemaal niet zo optimaal kan regelen kan je in de kleding van de kinderen doen. Denk in veel dunne laagjes. Onder de pyama's een legging of een dun thermoshirtje extra scheelt ook veel.

5. Voor overdag ook zorgen voor laagjes. Dus lange synthetische onderkleding. Daarover de wat waremere normale kleding evt. nog een extra shirt. Zorg voor een winddichte buitenlaag, een regenpak voldoet daar prima voor. Verder hoofdkleiding meenenem, bufjes, mutsen, sjaal en evt. handschoenen.

6. 's ochtends en 's avonds als er geen recreatie ruimte is gezellig in de tent eten. Daarna snel slapen of snel actief worden.
The administrator has disabled public write access.

Aw: herfstkamperen 18 Okt 2008 11:24 #2160

 • hetty
 • OFFLINE
bedankt voor de tips
en ik heb gelukkig nog een drie seizoenentent op zolder liggen
The administrator has disabled public write access.

Aw: herfstkamperen 18 Okt 2008 09:36 #2159

 • Sophie
 • OFFLINE
Hallo Hetty,

Wij zijn met onze 2 kinderen (3j en 1,5j) vorige maand van Den Haag naar Mechelen gefietst. We hebben ook in ons tentje geslapen. De kinderen sliepen wel met kousen, een broekje onder hun pyama, shirt met lange mouwen, fleece trui en wantjes. Voor onze kleintjes was het eigenlijk net iets te koud, maar zij vonden het wel leuk denk ik. Mischien kan je ook uitlijken naar een camping waar een recreatieruimte binnen is, zo hoef je niet de hele avond in je tentje te zitten.

Groetjes,
Sophie
The administrator has disabled public write access.

herfstkamperen 18 Okt 2008 08:00 #2158

 • hetty
 • OFFLINE
Ik heb eigenlijk wel zin om er nu nog een paar dagen tussenuit te gaan met tentje en een leuke camping te bezoeken met overdekt zwembad

wie heeft er weleens in de herfst gekampeerd zonder kachel,is het een aanrader of is het beter om thuis te blijven
groetjes Hetty
The administrator has disabled public write access.
Powered by Kunena Forum