Welcome, Guest
 • Page:
 • 1
 • 2

TOPIC: fietsen met twee peuters

Aw: fietsen met twee peuters 19 Jan 2009 09:46 #2231

 • Zuma
 • OFFLINE
Kamperen eind april moet makkelijk kunnen. Je moet echter wel de juiste middelen daartoe hebben. een 2,5 persoonstent voor 2 volwassenen en 2 kinderen is gewoon te klein. Je moet ook voor kinderen rekening houden met twee volledige ligplaatsen qua breedte. De liglengte kan wel wat korter zijn bij kinderen maar slechts voor korte duur minder dan de helft van een volwassene.

Je hebt mooie lichte 4 persoonstenten met ruime voorportaal vanaf zo'n 3,0 kg tot maximaal 4,5 kg. Dit is ideaal als je nog met babies of dreumessen kampeert. Worden de kinderen wat ouder (peuterfase) dan kunnen ze al prima alleen in een eigen ruimte liggen. Ik adviseer daarom het liefst altijd vanaf het begin af aan een vis-a-vis tent. Daar kan je wel een tijd mee vooruit. Deze tenten zijn verkrijgbaar vanaf 5,5 kg tot zo'n ongeveer 7,5 kg.

Je kan deze tenten makkelijk opdelen zodat ze beter in te pakken zijn.

Qua slapen moet je goede warme matten hebben waar ze niet makkelijk vanaf glijden. Dikke gesloten celmatten functioneren prima (vanaf 14mm). Neem je thermarests dan zullen kinderen daar sneller vanaf glijden/schuiven. Die zijn gewoon wat gladder. Leg tassen om de kinderen heen zodat ze niet makkelijk van de matten afrollen of schuiven. Leg ook een picknickdeken of fleecedeken, als je die meeneemt, onder de matjes van de kinderen. Dat scheelt optrekkende koude.

Wil je persé iets van een wiegje o.i.d. dan kan je het beste zelf iets maken gebasseerd op het Tatteljee idee. Maar dan net even wat slimmer voor de wat grotere dreumessen en peuters. Je neemt dan maar twee deelbare ritsen van 30 a 40 cm voor het hoofdeind. De zijflappen laat je schuin naar beneden lopen richtinge het voeteneind. De zijflappen kan je verstevigen met alu tentstokbuis. Dan krijg je een laag ledikantje met open voeteneind. Daar rollen ze ook niet van af.

In april is het afrollen/schuiven niet zo'n groot probleem. Het is dan meestal niet zo enorm koud. Een beetje nachtvorst is met goede slaapzakken geen ramp. Meestal slapen ze door en als ze waker worden 's nachts leg je ze gewoon terug. Ze slapen zo weer.

Neem synthetische slaapzakken die tot een -5 comfortabel zijn. Synthetisch omdat dit makkeljik droogt bij een ongelukje (plasje in bed). Bind te lange slaapzakken af op lengte met een spanbandje.

Neem extra set warme kleding mee voor de ochtenden bij het ontbijt en de avonden bij het avondeten of voor na het douchen over de camping. Dus een goed fleecetruitje met capuchon, extra fleece broekje en fleece oversloffen. Is allemaal prima en makkelijk zelf te maken. Zorg ook dat de kinderen standaard thermo-ondergoed hebben (Wibra of Zeeman heeft geloof ik setjes voor kinderen)

Zorg voor bij het eten (toet bij avond eten en drinken bij ontbijt) voor iets warms. Wij doen altijd warme chocomel voor de kinderen (Elk melk met nesquick). Bij het eten zitten de kinderen stil en koelen dan zeer snel af, als het erg koud is blijf dan niet buiten zitten maar ga dan in de tent zitten. Laat de kinderen op de slaapmatten zitten en leg slaapzakken over de benen. Je zult de kinderen dan wel af en toe moeten 'voeren' om geknoei op de slaapzakken te voorkomen.

Op deze bovenbeschreven wijze houd je de kinderen nog warm in een tent in de winter. De enige uitdaging die dan overblijft is: hoe houd je ze warm overdag:lol:

Wij hebben ervaring met kamperen in de kou met twee kleine kinderen. Je mag me ook PM-en. Ik sta overigens op de Fiets en Wandelbeurs dit jaar over dit onderwerp (wandelen en kamperen met kleine kinderen)<br /><br />Bericht gewijzigd door: Zuma, op: 2009/01/21 17:15
The administrator has disabled public write access.

Aw: fietsen met twee peuters 13 Jan 2009 20:43 #2222

 • armimema
 • OFFLINE
Hoi,

als je een fietskar hebt met rumte onder het zitje (is vaak bij karren met stoffen bodem), dan is dat de ideale plek om al die luiers te stoppen. Zitten de kids gelijk lekker zacht :)

MP3 speler met boxjes is inderdaad super! Kan je tenminste op het ritme van K3 die helling nemen...

Voor de rest hadden wij altijd een fleecedekentje in de kar, en picknickdekens (2) mee, zo met een plastiek onderkant. Superhandig voor de picknick natuurlijk, maar zeker s ochtends voor de tent als het gras nat is. Kunnen de kids lekker spelen terwijl jullie de tent opbreken, handig voor het ontbijt, ... Wij kunnen niet meer zonder.

Succes,
Mireille
The administrator has disabled public write access.

Aw: fietsen met twee peuters 05 Dec 2008 12:57 #2195

 • sandra
 • OFFLINE
Ik denk dat je je niet te veel met focussen op een bepaalde afstand, maar meer het aantal uren dat je per dag op de fiets wilt zitten. Houd er rekening mee dat je tempo met twee kids lager ligt dan je wellicht bent gewend. Heb je met de kids nog steeds een gemiddelde snelheid van 20 km/h, dan is 60 km (of meer) waarschijnlijk geen enkel probleem. Kom je echter niet boven de 12 km/h uit, dan heb je 5 uur fietstijd nodig voor 60 km. En 5 uur effectieve fietstijd vinden veel gezinnen echt te veel.
Ik zou zo'n eerste fietsvakantie niet te ambitieus zijn. Misschien kun je een leuke route verzinnen met afstanden van zo'n 30/40 km per dag. Mocht het toch sneller gaan dan verwacht, dan maak je onderweg wat extra ommetjes.
Heb je al bij de reisverslagen gekeken? Daar kun je ook de nodige inspiratie opdoen en lezen hoe andere gezinnen hun fietsvakantie hebben aangepakt.

Veel fietsplezier!
Sandra
The administrator has disabled public write access.

Aw: fietsen met twee peuters 04 Dec 2008 11:06 #2194

 • babsdehaas
 • OFFLINE
hallo

wij zijn drie jaar geleden ook begonnen in nederland. Maar we zijn eerst begonnen met trekkershutten. Omdat we niet alles in een keer wilden aanschaven en omdat we eerst alles rustig wilden uitproberen.

We hebben ons wel toen vergist in de afstanden, we reden tussen de 60 en 70k per dag maar dat was voor onze kids wel erg veel. We rijden nu max 60 km maar het liefst 50 km.

wat wij meenemen voor de kids is inderdaad een mp3 speler met boxjes die hadden we bovenin de kar gehangen, wat ook goed doet bij die van ons 3 jaar is een tekenbordje, maar dan zon bordje waar e met een magneetje het getekende weer weg kan halen. en we nemen atijd een klein busje, action, potloden mee handig voor in het restaurant.

en ook wij hebben dit voorjaar met pasen bij vrienden op de fiets gezeten,er zijn ook plekken waar je apart zit en niet bij mensen in huis, geweldig systeem.

succes en ik hoop dat jullie net zo'n plezier krijgen als dt wij al 3 jaar hebben met onze kids
babs de haas
The administrator has disabled public write access.

Aw: fietsen met twee peuters 01 Dec 2008 20:03 #2192

 • Martin
 • OFFLINE
Vergeet bij slechter weer niet dat Vrienden op de fiets niet: www.vriendenopdefiets.nl/

Veel plezier, Martin.

ps ook in hoogzomer kun je zeer lage temperaturen hebben in Nederland... maar met een goede set laagjes-kleding kun je ook voor de kleintjes dit best comfortabel houden.
The administrator has disabled public write access.

Aw: fietsen met twee peuters 01 Dec 2008 15:23 #2191

 • elsjo
 • OFFLINE
Hallo allemaal,

Bedankt voor jullie reacties! We gaan overigens alleen op pad als het goed weer is. De laatste jaren was het juist eind april begin mei warm weer, terwijl het in augustus koud en nat was. Daar hopen we nu ook weer op... (niet op een natte en koude zomer natuurlijk!).

De tip van de trekkershutten is ook handig, hoef je in ieder geval geen tent mee te slepen. Het tweeenhalf persoonstentje heeft wel een royale voortent, waar we met z'n allen kunnen bivakkeren met slecht weer.

Groetjes,
The administrator has disabled public write access.
 • Page:
 • 1
 • 2
Powered by Kunena Forum