Welcome, Guest

TOPIC: bouw je fiets om tot bakfiets

Aw: bouw je fiets om tot bakfiets 02 Nov 2009 20:02 #2763

  • willemieke
  • OFFLINE
Je hebt je vraag al een tijdje geleden gesteld dus misschien heb je je idee al laten varen. Maar heb je al gekeken naar de fiets van Gazelle? Deze hebben en opklapbare bak erop zitten. Wel echt handig want neemt een stuk minder ruimte in en fietst ook veel fijner als je zonder kinderen (ingeklapt) ermee fietst.
The administrator has disabled public write access.

Aw: bouw je fiets om tot bakfiets 23 Apr 2009 06:57 #2408

  • Jurre
  • OFFLINE
Bij fietskarren die je achter de fiets hangt is het een vaak gehoorde reactie van ouders dat ze het vervelend vinden geen zicht op/geen contact met de kinderen te hebben. Daarnaast zijn er verhalen bekend dat automobilisten de fietskar over het hoofd hebben gezien met alle gevolgen van dien en dat ook de gebruiker wel eens vergeet een breed gevaarte achter zich aan te hebben.
The administrator has disabled public write access.

Aw: bouw je fiets om tot bakfiets 07 Apr 2009 15:02 #2377

  • Willem Jongman
  • OFFLINE
Waarom in hemelsnaam een bakfiets als een aanhanger veel beter fietst?
Willem
The administrator has disabled public write access.

bouw je fiets om tot bakfiets 26 Mrt 2009 11:27 #2316

  • Jurre
  • OFFLINE
Ik ben als product ontwerper al enige tijd werkzaam aan een manier om je huidige fiets op een eenvoudige manier om te (laten) bouwen tot bakfiets. De reden hiervoor is dat bakfietsen betrekkelijk duur zijn en veel ruimte in beslag nemen in de schuur, tuin, etc. Daarom mijn vraag: Zou het niet ideaal zijn als je een bak met 2 wielen voorop je huidige fiets zou kunnen plaatsen en je daarmee de aanschaf van een compleet nieuwe fiets kan voorkomen? Nadat je kinderen oud genoeg zijn om zelf te fietsen verwijder je de bak en heb je je oorspronkelijke fiets weer terug.

Op onze website www.studiocrisp.nl vind je een aantal afbeeldingen van een mogelijke uitwerking hiervan.

We hebben allereerst de optie onderzocht waarbij de bak simpel over het voorwiel kan worden geschoven en nadat je bijv. je kinderen naar school hebt gebracht je de bak weer loskoppelt en verder gaat naar je werk ed. Dit hebben we uitgetest, maar het stuurgedrag van deze opbouw bleek echter niet acceptabel.

Nu willen we de optie onderzoeken waarbij het voorwiel uit de fiets wordt verwijderd en er zo meer ruimte ontstaat om het stuurgedrag te optimaliseren. Deze ingreep zou in de praktijk door de fietsenmaker of door de ouders zelf moeten worden uitgevoerd. Het nadeel van deze optie is dat je dus niet meer makkelijk de bak met wielen kunt aan en afkoppelen.

Wij zijn erg benieuwd naar jullie reacties op een dergelijk product! De winkelprijs zou zo rond de 300-400 euro komen te liggen. Mocht je meer vragen hebben, dan hoor ik het graag!

Vriendelijke groet,

Jurre
The administrator has disabled public write access.
Powered by Kunena Forum