Welcome, Guest

TOPIC: fietsen met 4 kinderen

Aw: fietsen met 4 kinderen 17 Dec 2009 19:33 #2783

  • haitsmah
  • OFFLINE
hoi,

wij hebben ook 4 kinderen, leeftijden: 7,5,3,1 en zijn ook met hen op fietsvakantie gegaan. wij hebben een fietskar (kidcar) met daarin 1 kind. voorzitje met daarop 1 kind. kinderen wisselden steeds. de oudste 2 fietsen zelf. dit ging heel goed. wij hebben gefiets op de veluwe, betuwe posbank. een kind kan meer dan je denkt. de bagage ging prima mee incl tent. het is handig om voor ieder persoon een inpaklijst te maken en je hier ook strak aan te houden. wij beschikken over 8 tassen 4 voor en 4 achter. 2 kanozakken (achterop) voor slaapzakken en matjes. in de fietskar zit onze 6 persoons tent. oké het weegt wat, maar prima te doen, als je een beetje stevig kan fietsen.
de twee oudste kinderen kunnen prima meekomen. hebben allebei een mountainbike met 6 versnellingen. Het is wel belangrijk dat je niet teveel km fietst 30 km is meestal genoeg. het worden er vaak ook nog wat meer in de praktijk!
The administrator has disabled public write access.

Aw: fietsen met 4 kinderen 16 Dec 2009 21:11 #2782

  • gios
  • OFFLINE
Martin schrijft:

Denemarken heeft veel en leuke jeugd herbergen!
En alle campings genoeg cabins, die je wel een of twee dagen van tevoren moet reserveren.
En de Oostzee-route is erg leuk om te doen!
The administrator has disabled public write access.

Aw: fietsen met 4 kinderen 15 Dec 2009 21:58 #2781

  • Martin
  • OFFLINE
Hallo,
qua aantal kinderen kan ik niet echt meepraten, maar toch een reactie.
Het hangt van je kinderen af, maar volgens mij wordt het voor de oudste 2 tijd dat ze wat bagage op hun fiets krijgen. Die van 5½ moet op de aanhangfiets, en als hij/zij moe is in de fietskar. De fietskar zul je nodig hebben voor de jongste, soms die van 5½, en vrij veel bagage achterin (kan dat bij die van de Hema?)

Wat weegt de Hema-kar? Onze Burley d'light is van zichzelf 11 kilo. Daar ging bij ons een kind van 3, af en toe een van 5 en nog veeel volume achterin in de hoogtijdagen, totaal gewicht moet dan zo'n 50 kg zijn geweest, was in het vlakke nog comfortabel, maar bergop werd het een hel.

(Volgende zomer waarschijnlijk alleen nog bagage en geen kinderen meer erin:) )

Denemarken heeft veel en leuke jeugd herbergen!

Groet, Martin.
The administrator has disabled public write access.

fietsen met 4 kinderen 14 Dec 2009 16:49 #2779

  • Fidder
Dag, wij willen komende zomervakantie met onze kids gaan fietsen. We hebben hier al aardig wat ervaring mee. Maar nog niet met het fietsen met 4 kinderen. (met 3 hebben we wel gedaan) Van de zomer zijn onze kinderen: 12, net 7, 5,5.en de jongste wordt in die vakantie 2 jaar We beschikken over een aanhangfiets, fietskar(niet lichtgewicht, gewoon simpel van de Hema).en 2 goede fietsstoeltjes. We weten niet goed hoe we in vredesnaam spullen voor een ieder mee moeten nemen. Met 3 kids luktte wel maar was al behoorlijk zwaar door het gebruik van 2 fietskarren, fietstassen en dan de kids die vervoerd moesten worden.
Moeten we dan toch maar overstappen op trekkershutten? Hotels ed vinden wij te duur en lang niet zo avontuurlijk. Ook willen we graag de vrijheid om zelf afstanden(ong.35 km) te kiezen en de camping. Is de Oostzeeroute in Denemarken ook te doen via trekkershutten? Heeft iemand gefiets met dezelfde gezinssamenstelling?
Ben benieuwd naar reacties,
groeten Amia
The administrator has disabled public write access.
Powered by Kunena Forum