Welcome, Guest

TOPIC: Langdurig fietsen met peuter

Aw: Langdurig fietsen met peuter 10 Jan 2006 17:16 #295

  • Louk
ls de ouders maar practisch zijn ingesteld kan je met gemak met 2 of meer kinderen op een langdurige fietsvakantie.
Wij gingen in 2004 11 maanden met 1 kind op wereldreis en onze zoon was nooit een blok aan ons been.
Zie jip-op-wereldreis.tk

groet,
Loek Munnichs
The administrator has disabled public write access.

Aw: Langdurig fietsen met peuter 10 Jan 2006 17:16 #294

  • Ingeborg
Nou, jullie hebben nogal wat vragen.... Met kind(eren) kan heel veel. Hoeveel? Dan hangt af van het kind. Het ene kind is veel flexibeler dan het ander. En daar valt nu (het kind is nog 'in de maak' begrijp ik) nog geen zinnig woord over te zeggen. Het hangt ook van jezelf af. Nu zijn jullie ervaren reizigers, dus je zult waarschijnlijk sneller het avontuur zoeken dan een ander.

Leerplicht: geen idee hoe dat in Belgie zit, in Nederland is het wel een erg lastig verhaal
Waar? Zolang je kind klein is, is hij/zij vooral een uitbreiding van bagage. Je hebt dus veel meer gewicht mee te sjouwen dan wanneer je met z'n tweetjes bent. Dus een zware beklimming zal nu nog wat zwaarder zijn.

Tja, en dan heb je natuurlijk de gezondheidsrisicio's (vooral als je Europa uitgaat). Ga je bijv. wel of niet naar een malariagebied? Wil je je kind blootstellen aan malariamuggen en ander schadelijk ongedierte? Nu zeg je waarschijnlijk makkelijk: ja hoor. Het kan best zijn (hoeft niet) dat je daar, als je eenmaal een kind hebt, héél anders over denkt. En dat je voor gebieden kiest waar in ieder geval de gezondheidsrisico's te overzien zijn en de gezondheidszorg op een hoog niveau is.
Houdt er ook rekening mee dat veel kinderen minder goed tegen hitte kunnen dan volwassenen. En minder goed tegen de kou: voorlopig zitten ze stil, terwijl je je in het zweet trapt.

En tot slot. Je vraagt specifiek naar lang fietsen met een peuter. Voor een peuter hoef je niet ver weg. Die wil gewoon bij jullie in de buurt zijn, op zijn tijd zijn natje en droogje en tijd en ruimte om te spelen. Een verre reis doe je dus niet voor je peuter, dat doe je voor je zelf. Dat geeft natuurlijk niet, als je je er maar van bewust bent.

Kortom.... de tijd zal het denk ik moeten uitwijzen.

Bij de reisverhalen staan ook verslagen van gezinnen die voor lagere tijd zijn weggeweest, en verslagen van reizen buiten Europa. Misschien kun je daar iets mee.

Ingeborg
The administrator has disabled public write access.

Aw: Langdurig fietsen met peuter 10 Jan 2006 17:15 #293

  • Josien
Hoi! Ik weet niet of jullie de keuze al gemaakt hebben, een fietsvakantie of een kindje........ Bedenk eerst maar eens wat je het liefste wilt! Een mini-mensje? Dan ga ervoor, de oplossingen komen vanzelf wel. Je zult je leven toch moeten aanpassen aan de kleine, hoeveel dat ligt aan jezelf maar vooral aan de kleine. Wij hebben ondertussen drie kinderen en ja, de vakanties zijn veranderd. Maar het is helemaal niet erg om door nederland te trekken op de fiets met de tentjes. Wij vinden het ook belangrijk dat kinderen hun eigen land ontdekken. De rest komt vanzelf wel. Of niet misschien, en dan trekken ze de wijde wereld maar in als ze er zelf oud genoeg voor zijn. Maar als je kinderen wilt, ga ervoor! Ze verrijken je leven meer dan welke reis dan ook sprak deze moeder wijs!
The administrator has disabled public write access.

Langdurig fietsen met peuter 10 Jan 2006 17:15 #292

  • Bjorn en Even
Hallokes,

mijn vriendin en ik zijn net drie maand terug van een jaar in Latijns-Amerika. Dit was fantastisch en we zijn hard gebeten door \"life-style als reiziger\", waardoor het voor ons vast staat dat we dat nog eens zullen ondernemen, zij het dan ergens anders heen.
Een nieuwe passie gevonden dus.

Van Guatemala tot Costa Rica \"deden we het per fiets\" (voor 't eerst) en ook hiervan voelden we aan dat we dat meer willen doen. Onze 3-weekse Bretagne-trip onlangs (met goede fietsen en handige fietszakken), bevestigde dit alleen maar.
Een tweede passie gevonden dus.

So far, so good and no questions about it. Gewoon nog maar een kwestie van geld bijeensparen en we zijn weer ribbedebie.

Maarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr........................
over het volgende hebben we nog wel wat vraagtekens ???????

We overwegen een kindje. Je weet wel, zo'n schattig mini-mensje.
Vraag is dus hoe dit te combineren is met onze twee hogerop beschreven passies?

Vanaf welke leeftijd is dit haalbaar? Welke streken (Nieuw-Europa of buiten Europa) komen hiervoor in aanmerking? Hoe zit het met de gezondheid en de verzorging van een peuter? Hoe zit het met de leerplicht (in België)? Welke invloed heeft een vreemde cultuur en een steeds wisselende omgeving op een peuter?
We zouden een miljoen vragen kunnen verzinnen maar weten echter gewoon niet waar te beginnen.

Wie heeft ervaring met een langdurige reis per fiets én een mini-mensje? En wie wil dus onze fietspeter of -meter worden, hahahahaha ????

Benieuwd, benieuwd, benieuwd, wie daar buiten ook nog met dit soort keuzes bezig is in zijn leven...

Feetzgreetz

Bjorn en Even
The administrator has disabled public write access.
Powered by Kunena Forum