Welcome, Guest

TOPIC: birdland multinova met 3 kinderen?

Aw: birdland multinova met 3 kinderen? 06 Jul 2010 12:43 #3444

 • Sander
 • OFFLINE
Kunststof Tipi's / lavvu's zonder binnentent in ons klimaat zijn idd vaak vochtig, ook 's zomers waarbij hoge luchtvuchtigheid heerst zal je er tegen aanlopen. Je kan er op een paar manieren mee omgaan.

1a. Gewoon zorgen dat je er niet tegen aan gaat liggen en in ieder geval ongeveer 15 cm vanaf het buitendoek de grond onbedekt laten. Zodat vocht van het doek dat toch naar beneden over het doek rolt goed kan draineren.

1b. Ventileren, deur van tipi gedeeltelijk openhouden en ventilatie boven maximaal open. Eventuele gaten afdekken met gaas tegen muggen.

2. Als je een kleding lijn hebt in de tipi dan kan je wellicht die gebruiken om een watershed liner aan op te hangen. deze liner fungeert dan als binnentent. Check bijvoorbeeld op You tube de liner van Kifaru als inspiratiebron.
The administrator has disabled public write access.

Aw: birdland multinova met 3 kinderen? 05 Jul 2010 19:53 #3441

 • Marijnje
 • OFFLINE
Dank voor jullie antwoorden, dat is dus duidelijk.
Op sommige sites staat namelijk dat je er met drie kinderen en twee volwassenen in kon slapen, had al het idee dat ik iets over het hoofd aan het zien was.

We zijn in het bezit van een tipi, daar hebben we in de meivakantie voor het eerst mee gekampeerd. Toen miste ik echt een binnentent, want het was behoorlijk vochtig binnen, maar misschien heeft de tipi ook niet echt een goede kans gehad, aangezien het toen buiten -1 was 's nachts........

Marijn
The administrator has disabled public write access.

Aw: birdland multinova met 3 kinderen? 05 Jul 2010 18:29 #3440

 • sandra
 • OFFLINE
Nee, dat gaat niet echt lukken. De ene binnentent heeft aan de zijkant wat extra ruimte. Leuk voor een baby of peuter, maar dan houdt het toch wel op. Succes met je zoektocht!
The administrator has disabled public write access.

Aw: birdland multinova met 3 kinderen? 05 Jul 2010 08:08 #3436

 • Sander
 • OFFLINE
Tja gaat lastig worden of iemand, de laatst naar bed gaande volwassene moet in het middenportaal gaan liggen. Met heel kleintjes kan je de kleinste evt. nog in een zo'n babytenty in het middenportaal zetten.

Beter opti is twee 'kleine' lichtgewicht tentjes. Eenmaal een model zoals bijv. de Hilleberg Nallo 4 GT. Lekker ruim en bij slechtweer kan de binnentent los en ka je toch met z'n allen erin vertoeven. Dan een tweede tent een 2 of 3 persoons lichtgewicht tent al dan niet met ook een extra grote luifel (voor de spullenboel). Je moet toch wel zo makkelijk onder de 7 kg kunnen blijven en wellicht ook wel onder de 6 kg.

Andere opties wellicht in de lichtgewicht tipi hoek te vinden.
The administrator has disabled public write access.

Aw: birdland multinova met 3 kinderen? 05 Jul 2010 07:34 #3435

 • arie
 • OFFLINE
Een birdland heeft twee binnententen van 130 cm breed. Hier kunnen dus geen drie slaapmatjes liggen als je dat zou willen. Wij hebben twee kinderen (9 en 10) zij liggen nu ruim in de tent. Kinderen worden ook steeds groter dus voor de langere termijn is het zeker geen optie. Voor de tekening van de multi novo kun je kijken op http://www.birdland.nl/
The administrator has disabled public write access.

birdland multinova met 3 kinderen? 04 Jul 2010 20:04 #3434

 • Marijnje
 • OFFLINE
Aangezien hier veel mensen fietsen met een Birdland Multinova heb ik de volgende vraag:

is deze tent ook geschikt voor twee volwassenen en 3 kinderen?

(kinderen zijn 9, 7, 5)

We horen het graag!
Marijn
The administrator has disabled public write access.
Powered by Kunena Forum