Welcome, Guest

TOPIC: Ervaringen met fietsafstand voor 6-jarigen?

Aw: Ervaringen met fietsafstand voor 6-jarigen? 30 Mrt 2011 12:48 #3912

 • arie
 • OFFLINE
toen onze kinderen 6 en 7 waren fietsten ze voor het eerst zelf. Ze hadden heel gewone 20 inch fietsjes. Te zwaar en geen versnellingen. Wij hebben toen in drenthe gefiets en dat ging heel goed. Maar 35 km was toch de max. Daarna was het inderdaad niet gezellig meer. Onze kinderen houden juist wel van doorfietsen. Staan wij ergens een dag op de camping dan staan ze de dag erna ontzettend te popelen om verder te gaan. En onderweg veel afwisseling, leuke dingen doen, even spelen, je verwonderen over de natuur. En mochten ze het op de fiets niet meer leuk vinden, bij ons helpt zingen en dan vooral zelf gekke liedjes verzinnen op bestaande melodieen.
The administrator has disabled public write access.

Aw: Ervaringen met fietsafstand voor 6-jarigen? 29 Mrt 2011 08:14 #3907

 • blokdoorn
 • OFFLINE
Afwisseling is inderdaad van belang, ook afwisseling van landschap verteren ze veel beter. Ook bij mij hebben ze duidelijk de voorkeur om niet elke dag verder te trekken, maar ook eens 1 dag te blijven staan.
The administrator has disabled public write access.

Aw: Ervaringen met fietsafstand voor 6-jarigen? 28 Mrt 2011 22:40 #3906

 • Martin
 • OFFLINE
Onze ervaringen hebben er toe geleid dat de hoeveelheid Afleiding & Fun onderweg belangrijker is dan het landschap op zich. Daar dachten we vroeger anders over:)

Een paar jaar geleden was het bv afzien in Noord Oost Frankrijk vanaf Luxemburg. Desolate gebieden van 90 km te moeten overbruggen was toen aanleiding om een stuk de trein te pakken. Vorig jaar de Ruhr in Duitsland gevolgd en etappes van 30 tot 55 km waren voor de jongste (toen 5) geen probleem, onderweg was veel te zien/doen.

Daarnaast volgen we een soort 2-dagen-fietsen-1-dag-blijven regime, en als een etappe wat langer/zwaarder is dan helpt de Follow-Me. (Deze laatste dit jaar waarschijnlijk voor het laatst.)
Groet, Martin.
The administrator has disabled public write access.

Aw: Ervaringen met fietsafstand voor 6-jarigen? 28 Mrt 2011 20:57 #3905

 • blokdoorn
 • OFFLINE
Probleem is naar mijn ervaring niet zozeer vermoeidheid of fysiek vermogen, maar vooral dat ze op zo'n leeftijd niet zo lang hetzelfde willen doen en zich nog niet of moeilijker kunnen committeren aan een einddoel. Kortom, veel afwisseling bieden en pauzeren bij leuke plekjes, speeltuinen etc. Spelenderwijs zit je dan toch vaak wel rond de 40-50 km. Afgelopend weekend vond mijn dochter van bijna 6 de laatste 10 van de 67km wat minder. We hadden tegen de 60 gepland, maar je rijdt toch altijd weer wat anders dan gepland... Ik heb het hierbij overigens wel over Nederlands terrein: Veluwe en bescheiden tegenwind in de polder.

En inderdaad zijn ze e.a. zo vergeten zodra we stoppen bij een speeltuin, of er dankzij de afstand een leuk museum of andere activiteit binnen bereik is.<br /><br />Bericht gewijzigd door: jblok, op: 2011/03/28 23:00
The administrator has disabled public write access.

Aw: Ervaringen met fietsafstand voor 6-jarigen? 28 Mrt 2011 20:05 #3904

 • Margalith
Onze ervaring is, hoe meer heuvels en wind, hoe minder kilometers. De vlakkere stukken werden met gemak en plezier gefietst. 25 km is een prima afstand. Tot 40 km bleef het bij ons gezellig. Bij gebrek aan camping moesten we wel eens verder en dan wilde het wel eens iets minder gezellig worden...... Maar meestal wel weer snel vergeten bij een ijsje op de camping!
The administrator has disabled public write access.

Ervaringen met fietsafstand voor 6-jarigen? 28 Mrt 2011 19:07 #3903

 • HMS
 • OFFLINE
Hallo,

Is er iemand die zijn ervaringen kwijt wil over fietsafstanden met kinderen?
Ons zoontje is 6 jaar oud en zal samen met pa en ma in zuidwest Wales langs de kust gaan fietsen. Hij zal dat doen met zijn eigen fiets die niet kan aangehangen worden.

Zelf dachten we aan 25 km per dag zodat er voldoende tijd overblijft om onderweg leuke dingen te doen.
De afstand is mede bepalend voor onze overnachtingsplaatsen en reservaties.

Dank je,
Hilde en Marc.
The administrator has disabled public write access.
Powered by Kunena Forum