Welcome, Guest

TOPIC: ervaring baby

Aw: ervaring baby 15 Jul 2011 12:37 #4219

 • Sander
 • OFFLINE
Vandaar ook mijn reactie over die afstand. Als je wat minder doet kan je rond vieren aanwezig zijn en heb je wel wat meer rust en ruimte 's avonds.... wij doen het wandelend en als we het rond 10km gemiddeld per dag houden hebben wij rustige avonden omdat we op tijd klaar zijn. gaan we verder dan en komen we rond zessen aan hebben we het inderdaad tot een uur of negen druk.

Verder is de hamvraag wat je niet aanstaat, de campings of het in- en uitpakken? eerste kan je verhelpen door opzoek te gaan naar routes met kleinschalige kampeerplekken (geen caravans, bungalowtenten, zwembaden en disco) of wildkampeermogelijkheden. Het in- en uitpakken? Herbergen, trekkershutten en B&B of vrienden op de fiets. scheelt in ieder geval al het hele tent gebeuren (wat ik nu juist weer leuk vind).
The administrator has disabled public write access.

Aw: ervaring baby 02 Jul 2011 19:41 #4195

 • Motomarz
 • OFFLINE
Als je niet van campings houd, zijn bed&breakfasts,
vrienden van de fiets, en andere vaste onderkomens wellicht dé oplossing.
Kost wel wat meer dan een camping, maar scheelt
een hoop tijd 's middags en 's morgens.
EN een boel bagage.
The administrator has disabled public write access.

Aw: ervaring baby 02 Jul 2011 09:28 #4189

 • blokdoorn
 • OFFLINE
Een wat latere reactie: ontspanning onderweg heb we denk ik wel voldoende, diverse stops bij speeltuintjes en interessante plekjes, en een lange lunchpauze, als het kan inclusief zwemmen in een meertje. We zijn dan doorgaans tegen zessen op de camping.
Op de camping ben je dan vooral bezig met uitpakken, tent opzetten, en de volgende ochtend weer inpakken. Punt is misschien dat we niet echt van campings houden, en liever in alle vrijheid onderweg zijn. De tijd en energie benodigd voor in- en uitpakken was het enige negatieve punt dat we ervaarden, waarschijnlijk de prijs die je moet betalen voor zoveel mogelijk onderweg zijn. Wat dat betreft speelt de leeftijd ook een rol: de oudste twee pakken hun eigen slaapspullen in en uit. De jongsten vergen de nodige aandacht, terwijl je aan het in- en uitpakken bent.
The administrator has disabled public write access.

Aw: ervaring baby 19 Jun 2011 23:39 #4151

 • Sander
 • OFFLINE
n paar ideen - tips:

Je dagafstand is eigenlijk best wel ruim vaker lees je hier ongeveer 40 a 50 km per dag. wellicht als je daar op gaat richten heb je wat meer tijd over. enerzijds voor ontspanning onderweg en anderzijds wellicht ook meer tijd op de camping.

Eten. wij zijn met kinderen zelf begonnen met drogen van ons eten (ook voor de kinderen). Dat scheelt veel gewicht en is wat compacter. Wil je echt op z'n compacts hebben (en langer houdbaar) dsn kan je het nog vacuum verpakken.
The administrator has disabled public write access.

Aw: ervaring baby 16 Jun 2011 16:45 #4139

 • josien03
 • OFFLINE
Ja, fietsen met een baby, daar hebben wij ook goed herinneringen aan...(hij gaat nu bijna naar de Middelbare school....) Je kunt het jezelf een stuk makkelijker maken door iets minder vaak van camping te verkassen. Dat geeft een boel rust. En mooie fietstochten maken kun je ook vanaf de camping als uitvalsbasis. Wij dezen in drie weken meestal 5 of 6 campings.
Maar dat is allemaal natuurlijk heel persoonlijk!
En over dat gewicht; herkenbaar! Je bezuinigt op allerlei grammen op je haringen en koopt vervolgens 2 blikjes vis voor het avondeten ;-)
The administrator has disabled public write access.

ervaring baby 16 Jun 2011 14:10 #4137

 • blokdoorn
 • OFFLINE
Wij zijn net terug van een 5-daags tochtje in Nederland met 4 kinderen (5 mnd, 2 jr, 6 jr, 8jr). De jongste ligt in de fietskar, de twee middelste achter en voor op een hase pino, de oudste fietst zelf. Met z'n allen was voor ons ook voor de eerste keer, maar het beviel op zich goed. Een leeftijd van 5mnd is echt geen probleem, ook niet met flesvoeding. Elk ochtend water koken en in een thermoskan en de fles is onderweg zo gemaakt. Luiers zijn eigenlijk makkelijker dan een zindelijk mannetje van 2 dat telkens begeleiding nodig heeft naar het toilet en als het even kan ontsnapt naar al die interessante speelplekken op de camping en elders. De jongste sliep in een tweedehands tatteljee 'campingbedje', wat heel goed beviel.

Met de geschetste verdeling over de fietsen reden we 60-70 km op een dag. Het grote nadeel is vooral de hoeveelheid tijd die het kost om alles af te breken, in te pakken en eind van de dag weer op te zetten en uit te pakken, terwijl ondertussen de jongste een fles of aandacht wil en die van 2 wel graag wil helpen, maar meestal van de wal in de sloot. Dit zorgt ervoor dat er weinig tijd over is om even rustig bij je tentje te zitten of een avondwandelingetje te maken, dat lukt alleen bij een rustdag als je 2 nachten opdezelfde plek blijft.

Kwa bepakking was eigenlijk het grootste probleem de voorraad voedsel die je voor iedereen mee moet sjouwen, zeker tijdens de feestdagen. De fietskar (kidcar) biedt meer dan voldoende ruimte, maar raakt al snel (te) zwaar beladen. 1 pakje broodbeleg of zo is al snel zwaarder dan je met hoge investeringen in materiaal kunt besparen. En levende in de buitenlucht eten ze gezamenlijk eten ze nogal wat.
The administrator has disabled public write access.
Powered by Kunena Forum