Welcome, Guest

TOPIC: knieproblemen kind

Aw: knieproblemen kind 16 Jun 2012 20:38 #4730

  • e. ehrlich
Een goede zadelhoogte is inderdaad van groot belang, net als de lengte van de cranks. Een 24 inch fiets van Islabikes heeft cranks van 140 mm. Dat scheelt weer flink t.o.v. in de genoemde 152 mm. Zulke korte cranks zijn redelijk lastig los te vinden, maar na enig speurwerk op internet heb ik ze ooit gevonden. Weet helaas niet meer waar :whistle:
En dan inderdaad ook een licht genoeg verzet. Moeten ze even leren, maar zodra ze het gewend zijn, willen ze vaak niet meer anders. Heel opvallend is i.i.g. dat de standaard kinderfietsen veel te zware versnellingen hebben. Fietsen met 3 versnellingen hebben een 1 die geschikt is voor normaal terrein, een 2 die geschikt is voor afdalingen of wind mee en een 3 die nergens goed voor is. Voor brug- of heuvel-op is geen versnelling gemonteerd. :ohmy:
Eenvoudig op te lossen door een groter achtertandwiel (+ nieuwe ketting) te laten monteren. Alleen past de kettingkast dan vaak niet meer :silly: Zelfs op fietsen met 21 versnellingen zijn de kleinste versnellingen meestal niet licht genoeg gekozen voor het echte klimwerk. :pinch:
Overigens is dit ook voor volwassen fietsen vaak het probleem. Ook daar zie je geregeld versnellingen van racefietsers op fietsen voor senioren... :S
The administrator has disabled public write access.

Aw: knieproblemen kind 10 Apr 2012 07:27 #4501

  • arie
  • OFFLINE
Met de kinderen hebben wij weinig knie problemen gehad. Een vakantie na een dag stevig klimmen. Na een relatieve rustige fietsdag was de pijn ook weer weg. Dus niet echt vergelijkbaar met jou. Helaas ben ik zelf ervaringsdeskundige. Als het van het fietsen komt lijkt het op overbelasting. Waarschijnlijk heeft hij ook pijn bij het traplopen en bij lang in een houding zitten. Ik zou zeker naar de huisarts gaan. Weet je hopelijk zeker wat het is. Wat ik uit ervaring weet is dat rust helpt. Verder is het heel belangrijk dat de afstelling van de fiets goed is. Een te laag zadel geeft gewoon knieklachten. Een te laag zadel is voor kleine stukjes in de buurt niet erg maar ga je echt langere tochten maken dan heb je grote kans op problemen. Verder is het heel belangrijk dat hij in een hele lichte versnelling kan trappen. Te zwaar trappen kan problemen geven. Ik zou proberen een fietsenmaker te zoeken die ervaring heeft met vakantiefietsen. Dus iemand die weet wat wij doen en deze persoon naar de afstelling van de fiets laten kijken. Mocht dit betekenen dat het zadel omhoog moet, dan moet er geoefend worden met op en af stappen.
Ik hoop dat je hier iets aan hebt en dat je zoon snel van zijn pijn af is.
En wat betreft de Hase Pino, mooie fiets maar wel een met een flink prijskaartje.

Marian<br /><br />Bericht gewijzigd door: arie, op: 2012/04/10 09:29
The administrator has disabled public write access.

Aw: knieproblemen kind 09 Apr 2012 13:11 #4497

  • Cora
  • OFFLINE
Helaas weet ik dit keer zeker dat het van het fietsen komt...

Mijn andere zoon (van 11) heeft inderdaad ook om de haverklap dat hij ergens tegenaan botst....:S
The administrator has disabled public write access.

Aw: knieproblemen kind 09 Apr 2012 11:46 #4495

  • gios
  • OFFLINE
Ik zou even naar de huisarts gaan. Weet je wel zeker dat het knieprobleem van het fietsen is? Kan natuurlijk ook zijn dat 'ie zijn knie heel hard gestoten heeft, of gevallen is. Ik heb ook een zoon van 9, en die doen nogal eens \"stoere\" dingen....;)
The administrator has disabled public write access.

knieproblemen kind 09 Apr 2012 11:23 #4493

  • Cora
  • OFFLINE
Hoi Allemaal,

Zojuist onze eerste mini gezinsfietsvakantie achter de rug!
Enorm goed bevallen, een mooie combi van actief- avontuurlijk-natuur-cultuur-structuur etc etc echter helaas heeft mijn jongste zoon van 9 nu knieproblemen :(
gezien dat hij een echte bikkel is, moet hij daar flink last van hebben....

Wie heeft daar ervaring mee? en wat heb je eraan gedaan?

we hebben nu tweeerlei vragen:
1- hoe kun je daar nu het beste mee omgaan?
rusten tot het over is??? toch weer langzaam kleine stukjes fietsen?
2- hoe kunnen we daar mbt de fietsvakantie mee omgaan?
we overwegen het volgende:
a) sport fysiotherapeut gespecialiseerd in kinderen en fietsen (schaap met 5 poten? :unsure: ). Wie weet er een?
b) fiets op maat?
hij heeft nu een goedkoop kleine 24 inch fiets. We hebben de crancks al aangepast van 170 naar 152. Hij is vrij klein en naar we vermoeden een relatief langere beenlengte tov bovenlijflengte. Zijn benen zwabberen ook wel. Zadel wat hoger vind hij niet prettig want dan kan hij niet bij de grond.
we denken nu aan een islabike (gespecialiseerd in kinderen, wel standaard maten) of op maat maken bij santos (niet gespecialiseerd in kinderen), andere opties? De vraag is wie er het beste kan zien welke maten hij moet hebben.
c) een hase tandem, waar hij voorop als ligfiets kan zitten, ik heb alleen nog niet gekeken of de crancklengte verstelbaar is, dat lijkt me nl wel wenselijk...

andere ideeën?

Hopelijk kunnen jullie ons helpen!

Dan komen jullie ons vast wel eens tegen op 'swerelds mooiste wegen B) (niet met z'n allen tegelijk uiteraard :laugh: :laugh: :woohoo: )

Groetjes ook namens David,

Cora
The administrator has disabled public write access.
Powered by Kunena Forum