Welcome, Guest

TOPIC: Fietsen met pubers

Aw: Fietsen met pubers 13 Feb 2013 13:00 #5656

  • Willem Jongman
  • OFFLINE
Ik vroeg me af of er nu de zomer toch een beetje begint te naderen inmiddels belangstellenden zijn.
Wim
The administrator has disabled public write access.

Aw: Fietsen met pubers 11 Nov 2012 20:32 #5159

  • Sander
  • OFFLINE
Ik heb nog geen puberende kinderen maar herken het beeld wel van collega's. Een actieve buitensportende collega gebruikte deze oplossing met zijn pubers:

De vakantie door de midden delen. De ene helft doen wat pa en ma leuk vinden de andere helft doen wat kids leuk vinden. Enige voorwaarde qua uitvoerbaarheid is dat de locaties uiteraard niet te ver uit elkaar liggen anders kost de switch te veel tijd.

Misschien dat je hier wat aan hebt in plaats van in één vakantie iedereen continue tevreden proberen te houden wat schier onmogelijk is in die fase. (Pubers vinden sowieso niets cool wat ouders leuk vinden, maar wees niet getreurd na de puberfase trekken ze wel weer bij hoor;) .<br /><br />Bericht gewijzigd door: Sander, op: 2012/11/16 11:34
The administrator has disabled public write access.

Fietsen met pubers 03 Nov 2012 15:44 #5118

  • Willem Jongman
  • OFFLINE
Wij zijn jarenlang met onze kinderen op de fiets met vakantie geweest. Maar als ze dan gaan puberen dan wordt dat ineens moeilijk, net als je denkt dat ze eindelijk wat stoerdere ritten aan kunnen. Die ouders zijn maar raar, en ze willen eigenlijk alleen nog met leeftijdsgenoten uithangen. Dan kun je bij Cycletours een groepsreis boeken voor gezinnen met kinderen in die leeftijd, maar je koopt er dan voor veel geld nogal wat bij waar je geen behoefte aan hebt. Je wilt geen bagagewagen, geen materiaalwagen, geen keukenwagen, geen huurfiets, en geen tent die al klaarstaat. En je wilt het graag heel wat goedkoper. Maar je wilt voor je kinderen wel die pubers uit andere gezinnen.
Daarom heb ik bedacht dat je ook zonder al die dure extra's zelf met een groepje iets kunt organiseren. Wat mij betreft heeft dat dan de volgende kenmerken:

*Iedereen is uiteindelijk zelf verantwoordelijk - dit is geen reisbureau.
*Iedereen heeft minimaal enige fietsvakantie en kampeer ervaring, en weet waar hij/zij aan begint. Fietsen geschikt voor heuvels en bergen, met genoeg versnellingen en goede remmen. Ieder is zijn/haar eigen fietsenmaker.
*Maximaal 15-20 deelnemers, kinderen in de leeftijd 13-18 jaar, denk ik.
*We gebruiken een van de bekende routegidsen met een veilige zoveel mogelijk autovrije route, en fietsen in kleinere groepjes.
*We kiezen begin en eindpunten die goed bereikbaar zijn met openbaar vervoer of fietsbussen.
*We fietsen 2-3 weken iets van 5 dagen per week, en zo'n 60(?) km per fietsdag.

In deze fase ben ik vooral op zoek naar een of twee mensen die zo geinteresseerd zijn dat ze hun ervaringen willen inbrengen en willen meedenken over zaken als dagafstanden, moeilijkheid van het terrein, of de keuze van een route.

Ik ben benieuwd.
Wim
The administrator has disabled public write access.
Powered by Kunena Forum