Welcome, Guest
 • Page:
 • 1
 • 2

TOPIC: koken

Aw: koken 16 Aug 2006 15:57 #724

 • Astrid Lurken
Hoi,
Wij kiezen soms voor een luxe oplossing. Met name in Duitsland kun je tussen de middag voor een redelijke prijs een lekker warm maaltje krijgen: rode kool met gehakt bijv.
Verder maken we vaak pasta's zoals door Sandra al beschreven en veel komkommmers, paprika's en dergelijke erbij.
Voor wat betreft de wind gebruiken we meestal de tent of één van onze mini stoeltjes op z'n kant.
Mocht je toch graag vlees willen eten dan zijn de zogenaamde 'a la minute' lapjes wel makkelijk. Snel klaar en vooral direct na aankoop bakken!
Astrid
The administrator has disabled public write access.

Aw: koken 21 Jul 2006 21:00 #689

 • mireille
Wij zijn erg gesteld op onze Wollips. Dat is een soort mini-dekbedje dat je tot een zakje kunt plooien waar je je pan (kokendheet) in kan zetten, die dan lang warm/heet blijft.
In bv 20 min is dan bv je rijst of maccaronie, of groente klaar, zonder tussentijds opwarmen.

Ook goed te gebruiken om het eten warm te houden als je je kinderen nog uit de speeltuin moet plukken.

Of met een handdoek of trui er in als kussentje.

Of als voetenwarmer als je kleddernat geregend bent.

Of als zitlap (onopgevouwen).
The administrator has disabled public write access.

Aw: koken 07 Jul 2006 04:24 #665

 • josien
Hoi kokers,
al surfend kom ik de webpagina www.kokenopdecamping.nl tegen. Misschien een tip? Eet smakelijk!
The administrator has disabled public write access.

Aw: koken 07 Jul 2006 02:57 #664

 • Martin
Als windscherm gebruiken wij enerzijds de tent zelf (waarbij de kinderen natuurlijk op grote afstand moeten worden gehouden). Ik heb ook wel eens de fietstassen gebruikt, gaat ook best, al moet het geen windkracht 7 zijn natuurlijk.

Ben ERG benieuwd, onze oudste 3½ mag het uit een diep bord proberen...

Spullen in de slaapzak bevalt altijd erg goed. Wat ons ook aardig bevalt is het bezoek aan de supermarkt (of andere winkels) te laten samenvallen met de warme maaltijd. Dan heb je de mogelijkheid om toch met vers spul te werken, en eventueel kan dat ook als lunch. De kant en klaar poffers van Appie Heijn deden het heel goed met verse kersen en slagroom... En kamperen bij de boer levert vaak verassende ingredienten op.

In Oppad en wellicht ook op oppad.nl is ook elke maand een rubriekje voor campingculi's, en ik meen dat er ook boekjes van zijn (fietsvakantiewinkel of een buitensportzaak wellicht).

Zie ik als veggie goed dat fietskampeerders niet veel vlees eten? Of komt dat vooral door het houdbaarheidsaspect met warm weer?
The administrator has disabled public write access.

Aw: koken 06 Jul 2006 18:45 #662

 • paulien
bedankt josien en sandra, dit moet zeker lukken. ik heb nog geen maaltijdtips. dit jaar wordt onze eerste kampeerfiesvakantie met 3 kids!
The administrator has disabled public write access.

Aw: koken 06 Jul 2006 13:56 #660

 • Sandra
De branders van MSR hebben standaard zo'n windschermpje. Je kunt ze ook los kopen. Het neemt geen enkel ruimte in, het is een soort dik 'alufolie' en je rolt het gewoon op. Bij buitensportzaken zoals Bever voor een paar euro verkrijgbaar.
En de 'nap' hebben wij ook om uit te eten! Hij wordt ook wel muesli-trog genoemd. Geen gedoe met een bord op schoot, want dat gaat altijd mis met kinderen (tenminste met die van ons;) ).

Net als Josien hebben wij ook zo onze 'favorieten'. Superhandig vinden wij die gedroogde pastamaaltijden. Halve liter water koken, inhoud van zakje erbij, en een paar minuten heb je een 'volledige' maaltijd. Echt volledig is het natuurlijk niet, dus we doen er vaak nog blikjes vis door heen, een blik groente of gesneden verse groente. En meestal nog wat komkommer en tomaten apart.
Snel-klaar-tip: couscous. Hoef je alleen maar door heet water heen te roeren en het is klaar. Pan in de slaapzak en het blijft warm tot de prut ook klaar is.

Wie heeft nog meer makkelijke-maaltijd-tips:)?

Sandra
The administrator has disabled public write access.
 • Page:
 • 1
 • 2
Powered by Kunena Forum