Welcome, Guest
 • Page:
 • 1
 • 2

TOPIC: Hoe op fietsvakantie met 2 kinderen(2 en 4)

Aw: Hoe op fietsvakantie met 2 kinderen(2 en 4) 20 Okt 2006 06:31 #804

 • Bram
Ook wij hebben voor het eerst dat de jongste 4 was met de aanhangfiets gefietst (op Bali) en dat ging uitstekend. Oefenen is wel een must en of je dit doet is natuurlijk ook afhankelijk van de fietsafstanden. Voordeel is op zich dat ze niet mee hoeven te fietsen maar als de afstanden erg lang worden en het is warm...
:ohmy:
The administrator has disabled public write access.

Aw: Hoe op fietsvakantie met 2 kinderen(2 en 4) 13 Okt 2006 15:47 #803

 • Loek
Gewoon die van 4 op een aanhangfiets en die van 2 in de fietskar. Niet moeilijk over doen zou ik zeggen.
Onze zoon is nu ook sinds kort 4 jaar en zelfs toen hij drie was heeft hij veel op de aanhangfiets gezeten.
Overigens kon hij toen wel zelf al prima fietsen zonder zijwieltjes en had hij dus een goed evenwichtsgevoel.
Loek
The administrator has disabled public write access.

Aw: Hoe op fietsvakantie met 2 kinderen(2 en 4) 12 Okt 2006 21:22 #802

 • Marja
Onze ervaring met een 4 jarige op een aanhangfiets is prima. Wij hebben gekozen voor de \"goedkopere\" variant van Add-a-bike zodat er nog een stoeltje achterop kon. Bij stukken langer dan 50 km wilde onze zoon nog wel eens een uurtje achterop klimmen. We reden tussen de 50 en 70 km per dag, maar splitsten dat op in 2 etappes. We hebben wel heel veel geoefend van te voren.
Tip: neem een aanhangfiets met versnellingen, dan trapt je kind zich niet het lazerus op een 20\" fiets. Onze dochter van 2 volbracht de tocht overigens in het voorstoeltje. In totaal hebben we 750km gefietst in 4 weken. Onderweg gekampeerd en B&B. Volgend jaar gaan we weer
The administrator has disabled public write access.

Aw: Hoe op fietsvakantie met 2 kinderen(2 en 4) 07 Okt 2006 23:53 #777

 • Astrid Lurken
Hallo,
Onze zoon is voor de eerste keer op de aanhangfiets meegegaan toen hij 4,5 jaar was. Dit ging prima (ca. 700 km). Wel hadden we toen ook nog de fietskar voor onze dochter, die toen 1,5 jaar was, mee. Alleen bij heel slecht weer (twee keer) heeft ie toen bij haar in de kar gezeten. Ze vonden dat (voor korte tijd) wel erg gezellig.
Ook onze dochter is vanaf 4,5 jaar meegegaan op de aanhangfiets en voor haar hadden we geen alternatief meer en ook dat ging prima (ca. 700 km). Ze is twee keer van de fiets gevallen, omdat ze met haar trappers zat te spelen en niet omdat ze in slaap viel. Wel hebben we toen de dagafstanden niet te lang gemaakt.
Misschien is het handig om van te voren een aantal dagen achtereen (lang weekend of zo) te oefenen. Niet ieder kind is hetzelfde en een dagje achterop is wel wat anders dan de hele vakantie achterop.
Overigens is ons \"trekpaard\" een erg geoefende fietser en heeft hij niet zo veel last van extra gewicht.

Astrid
The administrator has disabled public write access.

Aw: Hoe op fietsvakantie met 2 kinderen(2 en 4) 07 Okt 2006 16:09 #776

 • Sandra
Afgelopen vakantie was onze jongste 4,5 jaar. Hij kon op zich heel goed fietsen op de aanhangfiets. De meeste kinderen van die leeftijd zullen dat prima kunnen hoor.
Maar een vakantie is toch wel wat anders dan korte stukjes. Wij hadden daarom ook de fietskar meegenomen en daar heeft hij dan ook vaak ingezeten. Enerzijds omdat we veel regen hadden, maar ook omdat lange stukken vaak te vermoeiend waren. Want het is niet alleen het fietsen, het is ook rennen en spelen op de camping, zwemmen etc. Het ene kind is het andere natuurlijk niet, maar als Daan erg moe is, valt hij gewoon in slaap op de aanhangfiets.En dat kan natuurlijk niet.
Het is wat dubbel op (fietskar en aanhangfiets), maar voor ons was het dit jaar wel de ideale combi.

Sandra
The administrator has disabled public write access.

Aw: Hoe op fietsvakantie met 2 kinderen(2 en 4) 07 Okt 2006 01:28 #775

 • Piet
Wij zijn dit jaar op fietsvakantie in Nederland geweest met onze kinderen van (toen) 6 1/2, bijna 4 en 1 1/2. De oudste op een aanhangfiets, de middelste achterop en de jongste voorop. We hebben de middelste 1 keer op de aanhangfiets laten fietsen (paste net met zadel en stuur op de laagste stand), maar we vonden dat niet zo geslaagd want ze viel steeds bijna in slaap.
The administrator has disabled public write access.
 • Page:
 • 1
 • 2
Powered by Kunena Forum