Welcome, Guest

TOPIC: bagagekar achter aanhangfiets

Aw: bagagekar achter aanhangfiets 05 Jan 2007 15:08 #887

  • Geert
Hallo Josien,

Wij zijn met een kinderkar achter een enkele aanhangfiets naar de Hoge Venen (Ardennen) gefietst. (Zie ook foto nr 4 op de fotowedstrijd). De kleinste van 1,5 jaar zat in de aanhangkar, de oudste van 5j trapte mee op de aanhangfiets. De 2 andere kinderen zaten op een dubbele aanhangfiets achter de andere fiets.

Het kan best, maar je moet rekening houden met 2 zaken:
1) Je hebt een heel brede draaicirkel. Alle bochten werden zeer omzichtig genomen.
2) Remkracht. Bergaf reden we maximum 30 km/u. Enkel op de trekkende fiets stonden er remmen. De ganse boel inclusief fiets (18kg), aanhangfiets, aanhangkar, bagage, tenten, 2 kinderen (20 + 15kg) en 1 volwassene (85kg) woog 200 kg. Dit moest afgeremd worden door 2 cantilever remmen. Afdalen gebeurde dus zeer voorzichtig.

We haalden een kruissnelheid van 17km/u op de wegen langs de kanalen. Bergop naar de Baraque Michel halveerde deze snelheid.
We fietsten een 35 à 40 km per dag. De voormiddag was gevuld met tent opruimen, vertrekken en fietsen. 's-Middags picknikken en in de namiddag iets leuk voor de kinderen (speeltuin, riviertje, boerderij met dieren, ...) Traag maar gestaag dus.

Het belangrijkste: de kinderen vonden het heel leuk!
Success,
Groet, Geert
The administrator has disabled public write access.

Aw: bagagekar achter aanhangfiets 28 Dec 2006 23:30 #879

  • Sandra
Hoi Josien,

Zelf geen ervaring, maar wel diverse keren gezinnen tegengekomen met een (kinder)kar achter de aanhangfiets. Bij de reisverslagen vind je een verhaal van een lange fietsreis van de familie De Wit; zij hadden zelf twee karren achter elkaar bevestigd.
Wat ik heb gezien en gehoord, kan het best. Het wordt wel link als je hogere snelheden hebt (heuvelafwaarts). Bij het remmen loop je het risico dat de aanhangfiets + kar gaan slippen (en je bij wijze van spreke inhalen). Dat risico loop je altijd al een beetje met een kar, maar met zo'n lange constructie wat meer.
Mocht je dit gaan proberen, deel je je ervaringen dan met ons?
The administrator has disabled public write access.

bagagekar achter aanhangfiets 28 Dec 2006 22:02 #876

  • josien
Wie heeft er ervaring met een bagagekar (Wij hebben de Radical) achter een aanhangfiets (burley)? Word je instabieler of fietst het alleen maar zwaarder? Groetjes, Josien
The administrator has disabled public write access.
Powered by Kunena Forum