Op fietsvakantie met kinderen? Hier moet jij aan denken

(gastblog advertorial - tekst: Myrthe de Goeij)

Met een partner heb je misschien al eens of vaker een fietsvakantie gedaan. Maar met kinderen op fietsvakantie gaan is toch net iets anders dan zonder kinderen. Je moet nu checken of jouw vakantiebestemming kindvriendelijk is, bedenken welke spullen je nodig hebt en hoe je dat allemaal mee gaat nemen. Je houdt van fietsen, dus de fiets is een vanzelfsprekend vervoersmiddel voor je vakantie, maar hoe pak je dat aan met kinderen? Geen stress, in dit artikel vind je een aantal tips en tricks die jou gaan helpen het hoofd koel te houden bij jouw fietsvakantie met je kinderen.

Noord Frankrijk

Kindvriendelijke bestemmingen

Bij het zoeken naar campings en bestemmingen kijk jij of het wel kindvriendelijk is. Hebben de campings wel de juiste faciliteiten voor kinderen? Kom je er wel makkelijk op de fiets? Jouw wensenlijstje wordt steeds langer. Behalve wat de camping te bieden heeft is de bestemming evengoed van belang. In Duitsland is er een route genaamd Vennbahn, daar fiets je langs een oude spoorlijn. Dit is een route van 125 kilometer met weinig obstakels en een rustige omgeving, ideaal om met kinderen te fietsen dus. Je kan ook een vakantie bij de andere buren houden, denk aan België en Frankrijk. Een leuke vakantie met kinderen hoeft namelijk helemaal niet ver te zijn. Het noorden Frankrijk van is perfect voor een fietsvakantie, omdat daar uitgestrekte graanvelden zijn waar je lekker relaxed met de kids kan fietsen. Hiervoor zijn elektrische fietsen echt een uitkomst.

Relaxte fietsvakantie met de elektrische fiets

Elektrische fietsen maken een fietsvakantie met kinderen net iets makkelijker. Waarom? Elektrische fietsen zijn gemaakt om lange afstanden te overbruggen, heuvelachtig terrein te trotseren en je kan er ook nog eens makkelijk een aanhangfiets voor je kinderen achter hangen. Door de extra ondersteuning van de elektromotor is een zwaar bepakte fiets geen enkel probleem meer en wordt het vooral ontspannen en minder inspannen onderweg.

De bagage

Bij fietsvakanties met kinderen kan je niet alles in een tas gooien en gaan. Met de juiste voorbereiding kan jij behendig jouw bagage inpakken en sta jij snel paraat. Bedenk waar je kind echt niet zonder kan en waar wel. Een ehbo-doos inpakken is in ieder geval essentieel op een fietsvakantie, omdat er toch een kans blijft dat iemand zich schaaft of valt. Welke kleding je inpakt is ook belangrijk, een kind heeft namelijk warmere kleding nodig voor op de fiets dan jij en ook regenkleding mag uiteraard niet ontbreken of een petje tegen de zon. Kortom, kies een goede bestemming, kies een goede fiets en kies de goede spullen en dan heb jij een heerlijke vakantie!