Reisverhalen

Laat je verleiden door een aantal inspirerende verhalen en beelden.

 • Via de Wadden naar Groningen

  LAND/REGIO: Nederland
  LEEFTIJD KIND(EREN): 9, 7, 4 en 2,5 jaar
  PERIODE: 3 dagen in de zomervakantie


  In de zomer van 2015 fietsten we vanuit Gent via de LF1 Noordzeeroute naar Den Haag. Terugkeren deden we langs Biesbosch. In 2016 stond het vervolg op het programma: vanuit Den Haag verder noordwaarts en via twee Waddeneilanden naar eindbestemming Groningen. 

  Read More
 • Driedaags fietsavontuur #girlsonly #vakantieineigenland

  LAND/REGIO: België > Vlaanderen
  LEEFTIJD KIND(EREN): twee 8-jarigen en één 5-jarige
  PERIODE: 3 dagen in de zomervakantie


  Begin januari 2017 stelde ik vast dat er nog een ‘gat’ was in onze vakantieplanning: Manlief aan het werk, de zoon op chirokamp en ik… vijf dagen alleen thuis met de twee dochters. Toen begon het idee te rijpen om samen met de meisjes op pad te gaan.

  Read More
 • Sant in eigen land, maar ook elders

  Indrukken van een fietsvakantie

  Na eerdere fietsvakanties in Denemarken, Nederland en Duitsland namen we ons voor om in de zomer een grote tocht te maken richting Bremen. Op de oever van de Weser zouden we de Sprookjesroute volgen, langs stadjes en steden die het decor vormen voor de wondere wereld van de gebroeders Grimm.

  Read More
 • De Tour d'Europa van de dappere duo's

  Ooit was het een mooie droom, daarna een geweldige belevenis en nu een dierbare herinnering. Annelies en Björn vertrokken begin juli 2016 met hun kinderen Vic en Liv (toen 7 en 9) voor een fietstocht van 14 maanden door Europa. “Velen zien alleen de bezwaren, wij beslisten ervoor te gaan. En we leerden: met een beetje flexibiliteit wordt véél mogelijk.”

  Read More
 • Sportieve Bokkesprongen door Midden-Limburg

  Op een boogscheut van het Provinciaal Domein Bokrijk ligt jeugdherberg De Roerdomp verscholen in het bos. Tijdens een zomers gezinsweekendje maakten we kennis met de uitgebreide fiets- en wandelmogelijkheden tussen de heide en het 'bronsgroen eikenhout'...

  Read More
 • Zwitserland fietshartveroveraar

  LAND/REGIO: Zwitserland
  LEEFTIJD KIND(EREN): 1 en 4 jaar
  PERIODE: 3 weken


  In de zomer van 2017 fietsten we als gezin drie weken door Zwitserland. Het was een prachtige belevenis met letterlijke en figuurlijke hoogtepunten. Bij Zwitserland denk je al snel aan bergen, passen en hoogtemeters. Vooral dat laatste viel reuze mee. Zwitserland herontdekte zichzelf als fietsland, met negen bewegwijzerde nationale routes en meer dan vijftig regionale routes om het te bewijzen. Kortom: Zwitserland is het echt waard om per fiets te ontdekken!

  Read More
 • Expeditie speeltuin

  LAND/REGIO: België
  LEEFTIJD KIND(EREN): 6 en 8 jaar
  PERIODE: 5 dagen


  Marijke vertelt over jezelf inleven in de wereld van je kind, om zo onopgemerkt je passies door te geven!

  Read More
 • Rondje Oostenrijk

  LAND/REGIO: Oostenrijk
  LEEFTIJD KIND(EREN): 6 en 9 jaar
  PERIODE: 3 weken


  Zomer 2016. Op een woensdagavond stappen we met vier fietsen, twee kinderen en bagage de trein op. Een nacht later ontwaken we in München Centraal en vandaar sporen we naar Salzburg. Een prima trein met veel ruimte voor fietsen brengt ons naar de start van onze fietsvakantie.

  Read More
 • The Great Divide Mountainbike Route

  LAND/REGIO: Verenigde Staten, Canada
  LEEFTIJD KIND(EREN): 2,5 jaar
  PERIODE: 4 maanden


  Vier maanden, dat was de tijd die we hadden om er met ons 2,5 jarig zoontje op uit te trekken. Dat het op de fiets zou zijn, stond snel vast. Maar waar?

  Read More
 • Rondreis door Zwitserland

  LAND/REGIO : Zwitserland
  LEEFTIJD KIND(EREN) : 1, 2,5 en 11 jaar
  PERIODE : 10 dagen


  Wij zijn Sofie en Steven. Samen hebben we drie kinderen: Stella (11), Toon (2,5) en Lies (onderweg 1 geworden). Steven is eigenlijk de enige 'echte' fietser van het gezin en maakte in een niet zo ver verleden al een paar fietsreizen. De rest fietst niet zo vaak. Met Toon en Stella fietsten we al eens een week in Duitsland (hotels) en langs de Vennbahn. In 2013 maakten we met Toon een kampeertrekking van een week tussen Nancy en Epinal. Om te testen of we het nog plezant vinden

  Read More
 • Bepakt en bezakt

  LAND/REGIO: Nieuw Zeeland > Zuidereiland
  LEEFTIJD KIND(EREN): 1, 4 en 5 jaar
  PERIODE: 2,5 maand


  Een echte wereldfietser laat zich door niets of niemand tegenhouden. Dat blijkt wel uit het verhaal van het gezin Teuchies. Met een berg bagage en drie kinderen (één, vier en vijf) fietsten Johnny en Marlies tweeënhalve maand op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland.

  Read More
 • Langs en over de Karpaten (1)

  LAND/REGIO: Roemenië, Hongarije, Slovakije en Polen
  LEEFTIJD KIND(EREN): 5 en 6 jaar
  PERIODE: 1 maand


  Sinds een paar jaar zijn we gebeten door het fietsvakantie-virus. Een ernstige, maar plezante aandoening, die ons gezin – Steven, Katrien, Marie en Bent – deze zomer deed besluiten een fietstocht te maken van Zuidoost-Roemenië naar Polen, met de Karpaten als rode draad.

  Read More
 • Langs en over de Karpaten (2)

  LAND/REGIO: Roemenië, Hongarije, Slovakije en Polen
  LEEFTIJD KIND(EREN): 5 en 6 jaar
  PERIODE: 1 maand


  In deel 1 kon je lezen hoe we vanuit Roemenië, Hongarije en Slovakije vlakbij de Poolse grens belandden. Om Warschau, het eindpunt van onze tocht, te bereiken, moeten we echter nog de heuvels van Małopolska over.

  Read More
 • Limme op fietsreis naar Zeeland en Oost-België

  LAND/REGIO : Nederland > Zeeland + België > Oostkantons
  LEEFTIJD KIND(EREN) : 9 maanden en 21 maanden
  PERIODE : 2 x 1 week


  Het valt me altijd weer op hoeveel Dries zich nog herinnert van de reizen die hij als kind maakte. Veel meer dan ik. De reden? Zijn ouders kozen er voor om zonder auto door het leven te gaan en er jaarlijks met drie kinderen met de fiets op uit te trekken. Fietsen en kamperen maakt een reis veel intenser, daar ben ik intussen ook van overtuigd. En als het dertig jaar geleden zonder fietskar kon, dan moet het nu ook lukken.

  Read More
 • Van Bazel naar Barjac

  LAND/REGIO: Zwitserland, Italië, Frankrijk
  LEEFTIJD KIND(EREN): 13 jaar
  PERIODE: 2 weken


  Wat oorspronkelijk een cadeau was voor een plechtige communie is inmiddels voor meter Andrea en metekind Nele een vaste zomertraditie geworden: fietsen naar Barjac, vanuit alle richtingen.

  Read More
 • Trektocht met Arne en Iben

  LAND/REGIO: België > Oost-Vlaanderen
  PERIODE: 3 dagen


  Voor nieuwjaar kregen onze kleinzonen Arne en Iben een bon: ‘Goed voor een meerdaagse fietstocht’. De eerstvolgende vakantie was het te koud. Maar dan was het zover...

  Read More
 • Fietstrui vol met snoep

  LAND/REGIO: gefietst Denemarken, België, Oostenrijk en Nederland
  LEEFTIJD KIND(EREN): 5 en 7 jaar
  PERIODE: 2,5 maand


  Gerben Vercammen (7) gaat al 2270 kilometer lang met zijn ouders mee op fietsvakantie. Eerst in een fietskar, later op de aanhangfiets en inmiddels ook op eigen kracht. De teller van Myrthe Vercammen (5) staat op 1830 kilometer. Ze fietste onlangs tijdens een dagtocht twintig kilometer op haar eigen fiets.

  Read More
 • Het einde van de wereld ligt vlakbij

  LAND/REGIO: België en Frankrijk
  LEEFTIJD KIND(EREN): 11 en 13 jaar
  PERIODE: 2 weken


  “Waarom twee dagen autorijden naar een verre vakantiebestemming?” “Waarom niet een keer thuis in Gent vertrekken, met de fiets?” Jan en Greet stellen het voor. Wannes (13) en Mirte (11) willen er voor gaan. Wannes op zijn eigen fiets en Mirte achterop de tandem. Nog een route zoeken en een fietskarretje op de kop tikken en de alternatieve vakantie kan beginnen.

  Read More
 • Sticky rice en liftende sprinkhanen

  LAND/REGIO: Gefietst in Rusland, Engeland, Nederland, Duitsland en Finland. De laatste fietsreis voerde hen in vier maanden door Thailand, Laos, Vietnam en China.
  LEEFTIJD KIND(EREN): 8 en 10 jaar


  Kiren (8) en Emrys (10) Melissant hebben al ruim 14.000 kilometer op de teller staan. Toen ze kleiner waren, werden ze samen op een U Plus 2-aanhangfiets voortgetrokken. Later peddelden ze mee achterop de tandem. En sinds afgelopen zomer fietsen ze langere afstanden op een eigen fiets.

  Read More
 • Van generatie op generatie

  LAND/REGIO: Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk
  LEEFTIJD KIND(EREN): 10, 11 en 12 jaar


  Negen jaar zal ik zijn geweest, toen mijn vader en zijn vrouw Esther ons vroegen of we op fietsvakantie wilden. Esther had al veel verhalen verteld over de fietsreizen die zij als kind met haar familie maakte. Ze vertelde over de vele kilometers die ze per dag maakten en het heerlijke eten waarop in het mooie buitenland niet werd bezuinigd. Dat wilden mijn zus, broer en ik wel.

  Read More
 • Fietsen met kinderen? Gewoon doen!

  LAND/REGIO: Nederland, België, Frankrijk en Spanje
  LEEFTIJD KIND(EREN): 14 maanden
  PERIODE: 7 maanden


  Toen ik begon te lopen, kocht mijn vader een vouwwagen, want daarin kon het beweeglijke ventje dat ik was niet bij de keuken komen. Jaren later hadden we zelf zo’n ventje van veertien maanden en reden we met Joris in de fietskar in zeven maanden naar Gibraltar. Wij wensen iedereen zo’n geweldige ervaring toe.

  Read More
 • 1