Route van de maand: Oranjeroute Nl/DtslVeel verschillende landschappen
De volledige route zal voor de meeste gezinnen een beetje teveel van het goede zijn. Maar je kunt beginnen en eindigen waar je zelf wilt en zo je eigen Oranjeroute bepalen. Opvallend is de grote verscheidenheid aan landschappen. De Hollandse kuststreek is niet te vergelijken met het Mecklenburgse merenplateau. En de bosrijke Veluwe ademt een geheel andere sfeer dan het Nationaal Park Harz of het biosfeerreservaat Mittlere Elbe. Je vindt vergezichten bij de Rijn en heuvels in het Westerwald, Taunus en Wesenbergland.

Kastelen en burchten
De Oranjeroute voert je langs mooie stadjes, met een eigen, specifieke karakter en typische kenmerken.Met grachtenpanden of vakwerkhuis, met bierbrouwerijen en kathedralen. Talrijke kastelen en burchten passeren de revue. Maar ook imposante kerken en kloosters nodigen uit tot een bezoek. In veel van de steden waar je doorheen fietst, zijn speciale Oranje-tentoonstellingen.

Cultureel erfgoed
Een stukje van de Oranjeroute is uitgeroepen tot cultureel erfgoed van de wereld. De UNESCO nam het parklandschap van Wörlitz onder haar hoede en bestempelde de tuinen met hun excentrieke bouwsels als ‘kunstwerk van ongeëvenaarde harmonie’.

Wil je meer weten?
Kijk dan op www.oranjeroute.nl. Je vindt hier informatie over de route en wetenswaardigheden over alle steden en stadjes langs de route.
Oranjeroute

Bad Arolsen

Lingen

Nassau