Reisverslag familie Lurken: fietsen naar Praag

Van zaterdag 22 juli tot en met donderdag 10 augustus 2006
Door Leon, Astrid, Niels (8 jr.) en Amber (5 jr.) Lurken

Rijn - Lippe - Diemel - Weser - Werra - Main - Kosseine - Ohre - Klabava - Berounka - Moldau


Zaterdag 22 juli - 30°C bewolkt, 67 km

De eerste 130 km gingen behoorlijk snel. Om half 8 met de auto uit Vlaardingen vertrokken en om half 10 op de fiets vanuit Elten, op de grens Nederland-Duitsland. Ter hoogte van Spijk pikken we de route naar Praag op. Volgens de FIS niet te doen met kleine kinderen. We zullen zien. De eerste dag, langs de Rijn gaat in ieder geval prima.

Na de Rhein Promenade in Emmerich duikt de eerste speeltuin op. Goed moment om even te stoppen. In Millingen (niet op de route) eten we onze eerste broodjes, vers bij de bakker vandaan! Het fonteintje is niet echt koel, maar we doen het er maar mee. Bij Rees komen we weer dichter bij de Rijn. Het begint nu echt heel hard te waaien. Gelukkig maakt de Rijn een slinger, zodat we 'm wel mee hebben. Onweer dreigt. We hopen dan ook dat we op Grav Insel op de camping terecht kunnen. Dat kunnen we, voor 12 euro. Het is echter zo vol (!!) dat we snel besluiten om toch nog maar verder te gaan.

Volgens de route nog eens twintig kilometer. Om moed te verzamelen (we zitten al op de 60) eten we eerst een lekker ijsje in Wesel. Nu vallen de eerste druppels, joepie!! Vlak voorbij Wesel vinden we bij een kanovereniging een plek voor onze tent. Slechts 7 km verder en dat was dus nog te doen. Nadat de muziek is afgezet, genieten we lekker van 3 druppels regen en de wind die nu een beetje minder warm is en uit het westen komt. Vroeg naar bed, want moe zijn we.

Image

Zondag 23 juli - 28-30°C bewolkt, 56 km (totaal 123 km)

De volgende ochtend zijn we om half 8 wakker en om half 10 zitten we op de fiets. En dat na een rustig ontbijtje, met verse broodjes in een mandje (!) en een lekker kopje thee. Vandaag laten we de Rijn al weer achter ons en volgen de Römer route langs de Lippe. Heerlijk rustig, door graanvelden (wat een bekende lucht inmiddels), af en toe langs het water en waar we kunnen korten we af. Het is gelukkig iets minder warm, door de westenwind. Bij Krudenburg kunnen we net even een blik op de Lippe werpen. De waterbron zorgt voor wat afkoeling.

Af en toe gaan we van de Lippe af, het kanaal Wesel-Dattel over en de velden in. Bij Schermbeck weer terug. Bij Holster-hsn. is het tijd voor een pauze. Uiteraard bij een speeltuin en met (zelfs op zondag) verse broodjes. Ook even tijd voor een tukje. Veel van de route loopt nu door bossen. Met de zandpaden heeft Niels nu en dan wat moeite. Hij slipt weg en valt zelfs een keer ondersteboven. Bij Lippramsdorf rijden we zo tegen een restaurant aan, met een grote tuin en heel veel speelgoed. Konden Niels en Amber eerst niet meer verder, bij het zien van de skelters en tractoren, is dat probleem heel snel weer over.

Voor de camping bij Flaesheim moeten we even zoeken. Op het kaartje staat hij niet goed aangegeven, maar ook aan de weg niet. Natuurlijk vindt Niels dit de leukste camping. Er is een strandje aan de Lippe gemaakt, lekker zwemmen en zonnen. Het weer ziet er nu ook weer een beetje dreigend uit. Als dat maar geen onweer wordt.


Lees verder...