Reisverslag familie Lurken, deel 5

Dinsdag 1 augustus - 22°C bewolkt, 63 km (590 km)

De mensen die naast ons staan met ook een Eureka! tent hebben we dus al eens eerder gezien. Twee jaar geleden op de Limesroute in Frankfurt, aan diezelfde Main dus. Afgelopen jaar hebben ze zowaar ook langs de Weser gefietst en nu dan weer hier. Al gaan zij richting Nederland.

Verder ook weer twee mensen die we al op een vorige camping hebben ontmoet. Die hebben dan ook slechts 130 km gefietst. Nee, dat redden we niet. Vandaag slapen we lekker uit en staan dus ook met hoofdpijn op en Amber vooral is oervervelend. Eerst maar eens ontbijten en in de tussentijd heeft Leon alles (!) weer ingepakt.

De route is leuk. Het weer ook. Lekker afgekoeld en de temperatuur schommelt ergens rond de 22 °C. Zodra de zon schijnt wordt het direct weer warm. Her en der een fikse klim en verder langs het water en door de velden. De heuvels of bergen om ons heen worden langzaamaan wat hoger. Het is naar ons gevoel te koud om te zwemmen en het bijna lege zwembad slaan we deze keer maar over.

De speeltuin dan natuurlijk niet en in Untersteinach eten we lekker buiten, warme aardappeltjes met worst en salade voor nog geen 12 euro. Ook hier is de route naar Praag inmiddels bekend. Al was het maar, omdat hier vlakbij een camping is. Voor ons nog iets te vroeg en wij vinden in Bad Berneck een kamer. Aan de voet van het Fichtelgebergte (dit is zelfs een skigebied), dus dat wordt klimmen. Maar goed, dat zijn zorgen voor morgen.
Image

Woensdag 2 augustus - 17°C bewolkt, 28 km (totaal 618 km)

Lekker geslapen hoor, zelfs met Niels tussen ons in. Die ligt tenminste stil, in tegenstelling tot Amber. Om 8 uur zitten we aan ons ontbijtje en om 9 uur op de fiets.

De temperatuur is behoorlijk laag, zo'n 16 à 17 °C, een heel verschil met een paar dagen geleden. Toch is het prettiger voor ons klimwerk. We beginnen met 11,5 km naar Bischofsgrun. Amber mag weer op Witje en zo gaan we langzaam maar gestaag omhoog. Alleen Niels stapt een keertje af om wat te drinken. Vlak voor het dorpje nog even een schepje er bovenop en dan tijd voor thee met wat lekkers. Wel binnen deze keer, want het is niet warm.

Vervolgens nog eens een fikse klim richting de Schneeberg. We komen onder de stoeltjeslift door en dwars over de skipiste. Dan begint het dalen. Heerlijk, langs het Fichtelmeer. Dit doet een beetje aan Noorwegen denken. Fichtelberg zelf flitst voorbij en in Mehlmesel stoppen we er voor vandaag weer mee.

Weinig kilometers, maar wel behoorlijk de hoogte (870 m) in. Niels en Amber zijn heerlijk aan het spelen. Alle stenen worden uitgezocht en netjes in het gras gelegd! Na een poosje vangt Niels zelfs een klein kikkertje en diverse sprinkhanen en motten. Later in de middag nog even naar de speeltuin. Verder veel gelezen. Dit voelt nu als een echte vakantiedag of spijbeldag volgens Leon.


Lees verder...